Derinlemesine klavye temizliği :)

Yetkili: borabalkan, admin

Forum kuralları
Forum içinde markaya zarar veren, asagılayıcı, müstehcen, kaba, iftira niteliginde, nefret dolu, tehdit edici, sekse yönelik ya da kanunlarla çelisecek içerikler ve gerekirse kullanıcı hesapları bildirim yapılmadan silinecektir. Ayrıca müşteri memnuniyetsizliğinden kaynaklanan şikayetlere, acil veya yardım edin şeklindeki başlıklara yer verilemeyecektir.

Derinlemesine klavye temizliği :)

İleti spliff » Pts Haz 15, 2009 4:52 pm

Arkadaşlar,geçen gün arkadaşım elektrik süpürgesiyle temizlerken tuşları, tuşlardan birini yutmuş süpürge, ve bu sayede bir şey öğrendik sayesinde ki hem eğlenceli hem de derinlemesine temizlik yapılabiliyor. :).Elimde A200-1AH var ama sanırım bütün modeller için geçerli, laptop'un bütün tuşları çıkıyor ve takılabiliyor.Çıtçıt gibi bir sistem üzerine monte edilmiş ki takması ve çıkarması çok kolay...Örneğin ESC tuşunu sağ taraftan sola doğru kokrmadan çekerseniz (elinizi biraz altına sokarak) çıt sesiyle birlikte çıkıyor,takması da bir o kadar kolay...Tesadüfen öğrendiğimiz bu özellikle artık kalvye temizliğini kolaylıkla yapabilirsiniz.İçinde ne kadar kıl tüy biriktiğiniz görünce çok şaşıracaksınız... ;)
spliff
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Re: Derinlemesine klavye temizliği :)

İleti oxo » Pts Haz 15, 2009 5:38 pm

acaba a300 lerde de böyle mi?biraz daha ayrıntılı açıklar mısın nasıl yaptığını?
Öptüm.
oxo
Profesyonel Üye
Profesyonel Üye

İleti spliff » Pts Haz 15, 2009 7:38 pm

A300'ler de A200'ün aynısı tip olarak neredeyse,ama yine de A200ün klavyesine netten bir bakıver sonra karar verirsin.Elini tuşun sağ veya sol tarafına hafifçe sokup biraz yukarı kaldırırsan esnediğini farkedersin ztn.Biraz kuvvetlice kaldırınca tuşun çıktığını farkedersin.Ama beyaz yerin çıkarılmaması gerekiyor sadece tuş çıkıcak.Çıkarsa da biraz uğraştırıyor ama o da sökülüp takılabiliyor.Zor bir şey yok aslında biraz cesaret ve nezaket lazım :)
spliff
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

İleti oxo » Pts Haz 15, 2009 8:02 pm

evet dediğiniz şekilde oluyor da korkuyorum valla bişey olacak die Blue_Light_Colorz_02_03 kırılır falan şimdi uzun serbest bi zamanda yapmak lazım bunu
Öptüm.
oxo
Profesyonel Üye
Profesyonel Üye

İleti oxo » Pts Tem 06, 2009 6:41 pm

geçen gün tuşların hepsini çıkardım ve temizledim.meğer çok basitmiş.ilk bir iki tuşta kırılacak die korkuyorsunuz ama alışınca bişey olmuyor.space hariç hepsini çıkardım ve temizledim kalvye altında ne varsa...
Öptüm.
oxo
Profesyonel Üye
Profesyonel Üye

İleti Ugur » Pzr Ekm 25, 2009 5:23 pm

çıkarıp taktıkça tuşun oturduğu yuvada genişleme olmasın :D
Ugur
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti oxo » Sal Ekm 27, 2009 4:15 am

yok hiçbirşey olmuyor.sadece çıkarırken tuşun nereye doğru çıkacağını bilmek yetiyor.ilk birkaç seferde tuşu kıracağım zannettim ama hepsi sağlam ve canavar gibi şu anda.
Öptüm.
oxo
Profesyonel Üye
Profesyonel Üye

AKSESUAR

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir