Notebook Cooler (Soğutucu)

Yetkili: borabalkan, admin

Forum kuralları
Forum içinde markaya zarar veren, asagılayıcı, müstehcen, kaba, iftira niteliginde, nefret dolu, tehdit edici, sekse yönelik ya da kanunlarla çelisecek içerikler ve gerekirse kullanıcı hesapları bildirim yapılmadan silinecektir. Ayrıca müşteri memnuniyetsizliğinden kaynaklanan şikayetlere, acil veya yardım edin şeklindeki başlıklara yer verilemeyecektir.

Notebook Cooler (Soğutucu)

İleti Grafikadam » Pzr Nis 06, 2008 2:42 am

Arkadaslar,

Aramızda Notebook Cooler (sogutucu) satın almıs, kullanan, memnun kalan, kalmayan, cooler'dan önceki ve cooler'dan sonraki sistem performansını vs. paylasacak ve marka ve model önerisinde bulunabilecek olan var mıdır acabaü

Paylasımlar için simdiden tesekkür ediyorum.
e-mail: grafikadam@gmail.com

TOSHIBA Satellite A200-23U
Windows Vista Home Premium (TR)
Intel Core 2 Duo CPU T7500 2.20GHz
2 GB RAM - ATI Radeon HD 2600 (512MB)
Grafikadam
Grafikadam
Uzman Üye
Uzman Üye

İleti lowyear25 » Pzr Nis 06, 2008 4:32 am

Önceden kullandıgım laptopuma almıstım sU LİNKTEKİ üründendi.
2.kademede bayaa sesli çalısıyordu / pc nin arka ayaklarına 2 köseye uafak tahta parçası koyup kullanmak da aynı oranda ise yarıyordu.Bana kalırsa çok gerekli bi ürün degil(ama önündeki ısıklar dehset tatlı yanıyordu) Blue_Light_Colorz_02_06 Laptopum çalınınca bi arkadasıma verdim..
Sanırım sizin pc 23U, bence bu makinenin böyle bi ürüne ihtiyacı yok,fanını kapatmayın ve yumusak bi zeminde laptopu kullanmayın yeter..Hava akısı oldugu sürece ısı sorunu olmaz..İsterseniz benim yaptıgım gibi söyle bisey düsünün, sahsen çok memnunum en karal sogutucu bu faydayı saglamazdı bana Blue_Light_Colorz_02_06 [url=http://www.toshibatech.net/forum/viewtopic.phpüt=1859]TIKLAYIN[/url]

Sogutucu almak istersenizde en iyisi Zalman Blue_Light_Colorz_02_19 [url=http://www.sanalmarketim.com/urun/NC1000/üliste&ref=%2Csxmi%3A2&sxsiti=&liste_tipi_yaz=&sxpg=2]BURDAKİ[/url] model çok sessiz çalısıyormus ve full alüminyum,detaylı resimlerine bakınca kalitesi ve estetigi de belli ediyor kendini..Banada bunu tavsiye etmislerdi, pahalı diye almamıstım.. Ama dedigim gibi ,bana sorarsanız gereksiz bi aksesuar, heleki A200-23U için Blue_Light_Colorz_02_19
Resim Resim
lowyear25
lowyear25
VIP Üye
VIP Üye

İleti Grafikadam » Pzr Nis 06, 2008 2:36 pm

Çok sagolasın lowyear25,

Gönderdigin linkleri inceledim. En çok da senin yapmıs oldugun tasarımı begendim Blue_Light_Colorz_02_12

Dogrusunu istersen su anki maddi durumum pek iyi olmadıgı için fanlı modelleri bir süre için veya kalıcı olarak ertelemeye aldım Blue_Light_Colorz_02_02

Senin yapmıs oldugun, gayet mantıklı ve basarılı çözümü veya benzer bir çözümü deneyecegim. Diger arkadasların yatakta kullanım için ayak önerisini de dikkate al bence artık. Son mesajında tasarımı gelistirecem demissin ama sanırım vakit ayıramadın. Sen yaptırmazsan belki ben yaptırabilirim marangoza bak ona göre. Blue_Light_Colorz_02_09

Ben de aslında senin modele yakın, daha ucuza ve pratik maliyeti düsük biseyler düsünmüstüm ama ne kadar basarırım ve ne kadar ise yarar bilemedigimden olaya girismedim. Fakat senin zeka ötesi endüstriyel tasarımın ufuklarımızı genisletiyo dogrusu. Fırsat bulurda tasarımı yaparsam burada sizinle de paylasacagımdan emin olabilirsiniz.

İslerinizde kolaylıklar, saglıcakla kalın, görüsmek üzere...

Grafikadam
Grafikadam
Uzman Üye
Uzman Üye

İleti lowyear25 » Pzr Nis 06, 2008 4:39 pm

Hocam çok sagolasın tesekkür ediyorum, gülerek okudum mesajınızı Blue_Light_Colorz_02_02
Pc.yi fazla kasmadan kullandıgımdan notebook fanına ihtiyaç duymuyorum ben ; ama siz çizim yaparken yada craysis Blue_Light_Colorz_02_06 gibi oyunlarda uzun süre kalıyorsanız ilerde düsünün..Zalaman'ın faydası mutlaka olur Blue_Light_Colorz_02_19
Benim tahta fonksiyonel, havada karada herzaman ve heryerde laptopumla bitisik, mütemmim cuz-u oldu resmen..<<tahtasız çıkmam abiii>> Blue_Light_Colorz_02_16
Tesekkür ediyorum, sizde kendinize iyi bakın görüsürüz..
Resim Resim
lowyear25
lowyear25
VIP Üye
VIP Üye

İleti gmduncanidaho » Pzr Nis 06, 2008 4:47 pm

Bir arkadasım fanlı cooler pad'lerin kapalı kutu seklinde olanlarını kullan digerleri pek ise yaramıyor demisti.. Bende zalman'a benzeyen farklı bir model vardı eski bilgisayarımda kullanıyordum pek ise yaramıyordu ama ürünün kalitesi ile ilgili olma ihtimali de var. En güzeli alacagınız zaman kullanan birinden ödünç alıp deneyerek model begenmeniz :)
gmduncanidaho
gmduncanidaho
VIP Üye
VIP Üye

İleti Grafikadam » Pts Nis 07, 2008 1:26 am

Çok çok sagolun arkadaslar. Bu fikirler ve degerlendirmeler mükemmel ötesi. Mesajımda güldürebildiysem sevindim ama cidden ülkemizde bu tür seylere ihtiyaç var. Malesef ki her gün yeni MADE IN CHINA'lar ülkemizi istila etmekteler ve ithalatçılara gün dogmakta. Ve isin en acı tarafı da ne biliyor musunuz arkadaslar NOTEBOOK'un altını çevirip baktıgımda Benim A200-23U'da MADE IN CHINA.

Ühüüüüüüü Blue_Light_Colorz_02_13 Aglamak istiyorum yaaaaa!
Milli gelirimiz yurt dısına çıkmakta. Zaten kisi basına milli gelirimiz arttı diye tv'lerde kandırılmaya çalısan bir toplumuz bir de su çinlileri onu bunu zengin ettigimize üzülüyorum. Asıl onlar huzur ve bolluk içinde yasıyorlar artık. Bizlerse ortalıga dikilen sadece ve sadece görüntüden ibaret lalere bakıp kara kara düsünüyoruz Blue_Light_Colorz_02_04 Neyse derin konular bunlar, belki de GENEL baslıgı altında tartısmak lazım bir gün.

Düsünüyorum da keske biraz sermayemiz olsa da bu tür islere ciddi ciddi girisebilsek. Ama en önemli faktör cesaret etmek ve zaman ayırabilmek olsa gerek! Bu ülkede çok cevherler var. Kafa çalıstıgı sürece kimse aç kalmaz diye düsünüyorum. Kısmet olurda girisebilirsem benim daha ucuz tasarımı sizlere tanıtıcam yakında. Memnun kalmazsam da, beceremesem bile paylasıcam herkesle. Blue_Light_Colorz_02_06.

Ben Crysis'i 512 MB karta ragmen oynayamadım. Takıldı kaldı malesef, üretime geçince son bir kez daha deniycem, olmazsa olmaz artık. Zaten bu konuyla ilgili fikirlerimi GENEL baslıklı forumda bahsetmistim yakın zamanda. Oyun oynuyalım diye almadım cihazı sonuçta ama insan arada da olsa biraz rahatlamak adına hos deneyimler yasamak istiyo makine elverdigince. gmduncanidaho arkadasım sagolsun fikir vermis, Crysis'i DX9'da oynamaya çalısın diye, uygun bir ara tekrar yükleme yapıp öyle deneme yapıcam. Yasını basını almıs bir adam olarak 36 yasımdan sonra öbür seyden (ismi lazım degil) basıma bir is gelmez ama gelirse sadece meraktan gelir heralde Blue_Light_Colorz_02_09 . Ama merak denen bir kavram olmasaydı da insanoglu hiçbisey ögrenemezdi kesinlikle degil mi!

Ben su sıralar animasyon, 3D program bulup yükleme asamasındayım. 3D çalısmalarda RENDER olayı makineyi oldukça kastıran bisey oldugundan ilerde ihtiyaç duyabilecegimi hissedip o yüzden bu konuya daldım dogrusunu isterseniz. Bilemiyorum su an belki de RAM ihtiyacım artacak. Makinenin özellikleri iyi ama, PC olayında tecrübe eksigim oldugundan kötüyü bilmeyince bendeki makine iyi midir degil midir kıyaslama sansım olmuyo pek. Ama söyle bir gerçek var ki aynı paraya (1500 $ civarı) bir Apple Macintosh almak mümkün degil. Macbook'lar hakkında bilginiz vardır eminim. Mac alsaydım en az +1000 YTL daha gözden çıkarmıs olmam gerekecekti. Bir de Apple'ın en önemli dezavantajı, servisleri ve aksesuarları oldukça pahalı. Ama parası olan paraya kıyıp Apple Macintosh almalı neden derseniz makine Hem PC, hem de Mac oluyor artık. Off offf teknoloji böyle bisey iste anlatmakla bitmiyo malesef. Çenem düstü yine kafa ütülemeyelim. Nitekim bu da ayrı bir GENEL forum baslık konusu olur.

Hmmm, bu arada Zalaman'ı da unutmuycam tabii. Ne dersiniz olur ya bizim endüstriyel tasarımların altına Desktop PC fanından bozma birer de fan taksak nasıl olur. Satıslar patlıyomus ve köseyi dönüyomusuz. Blue_Light_Colorz_02_04

Sevgiler saygılar, kaçtım ben.

Grafikadam
Grafikadam
Uzman Üye
Uzman Üye

İleti gmduncanidaho » Pts Nis 07, 2008 4:15 am

Grafikadam yazdı:Malesef ki her gün yeni MADE IN CHINA'lar ülkemizi istila etmekteler ve ithalatçılara gün dogmakta. Ve isin en acı tarafı da ne biliyor musunuz arkadaslar NOTEBOOK'un altını çevirip baktıgımda Benim A200-23U'da MADE IN CHINA.
Bildigim kadarıyla bütün büyük sirketler fabrikalarını Çin'e tasıdı maliyetler çok düstügü için. Kalitesini kanıtlamıs bir markanın ürünü için bu tür kaygılara gerek yok bence :)
Grafikadam yazdı:Düsünüyorum da keske biraz sermayemiz olsa da bu tür islere ciddi ciddi girisebilsek. Ama en önemli faktör cesaret etmek ve zaman ayırabilmek olsa gerek! Bu ülkede çok cevherler var. Kafa çalıstıgı sürece kimse aç kalmaz diye düsünüyorum. Kısmet olurda girisebilirsem benim daha ucuz tasarımı sizlere tanıtıcam yakında. Memnun kalmazsam da, beceremesem bile paylasıcam herkesle.
Forumda bir yerlerde konusmustuk bu konuyu, sogutucuların satıldıgından haberim yokken sogutucu icat etmeye kalkmıstım, zengin olma hayalleri falan kurarken piyasada milyon çesit sogutucu oldugunu ögrendim :)
Grafikadam yazdı:Ben Crysis'i 512 MB karta ragmen oynayamadım. Takıldı kaldı malesef, üretime geçince son bir kez daha deniycem, olmazsa olmaz artık. Zaten bu konuyla ilgili fikirlerimi GENEL baslıklı forumda bahsetmistim yakın zamanda. Oyun oynuyalım diye almadım cihazı sonuçta ama insan arada da olsa biraz rahatlamak adına hos deneyimler yasamak istiyo makine elverdigince. gmduncanidaho arkadasım sagolsun fikir vermis, Crysis'i DX9'da oynamaya çalısın diye, uygun bir ara tekrar yükleme yapıp öyle deneme yapıcam. Yasını basını almıs bir adam olarak 36 yasımdan sonra öbür seyden (ismi lazım degil) basıma bir is gelmez ama gelirse sadece meraktan gelir heralde Blue_Light_Colorz_02_09 . Ama merak denen bir kavram olmasaydı da insanoglu hiçbisey ögrenemezdi kesinlikle degil mi!

Oyun kesinlikle herkesin hayatında olması gereken birsey bence.. Özellikle günümüzün insanı yogun stres altında bırakan çalısma sartlarında.
Dedigim gibi DX9 kullanırsanız bir problem yasamayacaksınız, sizinle aynı sorun bende de vardı o sekilde çözmüstüm :)
Grafikadam yazdı:Ben su sıralar animasyon, 3D program bulup yükleme asamasındayım. 3D çalısmalarda RENDER olayı makineyi oldukça kastıran bisey oldugundan ilerde ihtiyaç duyabilecegimi hissedip o yüzden bu konuya daldım dogrusunu isterseniz. Bilemiyorum su an belki de RAM ihtiyacım artacak. Makinenin özellikleri iyi ama, PC olayında tecrübe eksigim oldugundan kötüyü bilmeyince bendeki makine iyi midir degil midir kıyaslama sansım olmuyo pek. Ama söyle bir gerçek var ki aynı paraya (1500 $ civarı) bir Apple Macintosh almak mümkün degil. Macbook'lar hakkında bilginiz vardır eminim. Mac alsaydım en az +1000 YTL daha gözden çıkarmıs olmam gerekecekti. Bir de Apple'ın en önemli dezavantajı, servisleri ve aksesuarları oldukça pahalı. Ama parası olan paraya kıyıp Apple Macintosh almalı neden derseniz makine Hem PC, hem de Mac oluyor artık. Off offf teknoloji böyle bisey iste anlatmakla bitmiyo malesef.

Siz daha deneyimlisinizdir bu konuda eminim ama ben laptop'ların oyun ya da 3D modelleme için kullanılmasının gereksiz oldugunu düsünüyorum. Masaüstü PC'ler hem daha ucuz hem de daha güçlü oluyorlar bu konuda. Mac'leri bilmedigim için yorum yapamayacagım tabi, ama onlara verdiginiz paraya da degiyor sanırım. Umarım laptopunuzun ekran kartı ihtiyacınızı karsılar.
gmduncanidaho
gmduncanidaho
VIP Üye
VIP Üye

İleti Grafikadam » Sal Nis 08, 2008 3:35 am

Selamlar,

Dogru söylüyosun, kaygıya gerek yok ta keske o büyük fabrikalardan birazını da bizim memleketimizde kursalar.

Desktop PC'ler hakkında çok haklısın da, evde 1 adet masaüstü eski bir Mac var. Benim notebook'u tercih etmemin en büyük sebebi evde yer problemi yasıyor olmamdı.
Ekran kartına da artık bakacagız ne yapabiliyo, ne yapamıyo. Vaziyet simdilik bundan ibaret yani. Blue_Light_Colorz_02_19

Grafikadam
Grafikadam
Uzman Üye
Uzman Üye

İleti Scelik » Çar Haz 25, 2008 7:36 am

Grafikadam yazdı:Selamlar,

Dogru söylüyosun, kaygıya gerek yok ta keske o büyük fabrikalardan birazını da bizim memleketimizde kursalar.

Arkadasım dogru diyorsun fakat bu tür firmalar isçi maliyetinden kaçındıkları için mallar orda imal edilmese bile çogu büyük firmalar çini tercih ediyor. Montaj bakımından olsun imalat bakımından olsun çinde isçilik çok ucuz. $50 a bir ay çalısan isçiler varmıs
Scelik
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye

AKSESUAR

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir