Yetkili: borabalkan, admin
Forum kuralları
Forum içinde markaya zarar veren, asagılayıcı, müstehcen, kaba, iftira niteliginde, nefret dolu, tehdit edici, sekse yönelik ya da kanunlarla çelisecek içerikler ve gerekirse kullanıcı hesapları bildirim yapılmadan silinecektir. Ayrıca müşteri memnuniyetsizliğinden kaynaklanan şikayetlere, acil veya yardım edin şeklindeki başlıklara yer verilemeyecektir.
inter_cyber » Çar Ağu 11, 2010 10:33 pm
Merhaba, elimde 2 tane toshiba A200 notebook var. Bunların ikisinde de aniden kapanma sorunu var. Bazen normal çalışabiliyorlar bazen de açar açmaz tak diye kapanıyorlar. Bu sorunlar ilgili internetten yaptığım araştırmalarda A200 lerin çoğusunda bu sorunun olduğu bilgisine ulaştım.
Sebep olarak neredeyse hepsi fanın tozlanması ya da aşırı ısınma demişleer. Ama bende ki notebooklarda ısı sorunu yok. Fanlar temiz ve thermal macunları yenilendi. Ama kapanma sorunu bir türlü çözülmedi. Eğer notebooku uzun uğraşlar sonucunda çalıştırabilirsek bazen uzun süreler çalışabiliyorlar sonra şarjı çıkarıp 15-20 dk bekleyip tekrar deneyince sorun tekrarlıyor ve yine açılmamaya başlıyor. Bu arada satallite yazısının ışığı yanmadığı zaman notebook hemen kapanıyor görüntü bile alamıyoruz. Satallite ışığı yanınca kapanma süresi 30-40 sn ye ye kadar çıkabiliyor bazende 1-2 saat normal çalışıyor.
Bu sorunla ilgili çözüm öneriniz nedir acaba? Eğer sorun thermal sensörlerin arızalanmasıyla alakalıysa bu sensörler hangi kısımda yaralıyor söyleyebilir misiniz? Kapanma sorunu olduğu için bios update deneyemiyorum.
-
inter_cyber
- Yeni Üye

-
admin » Cmt Ağu 14, 2010 3:35 pm
ekran kartında ısınma sorunu olabilir. anakart onarılması gerekebilir. servisimizde kontrol etmemiz gerekir.
ToshibaTech
Atatürk Cad. 63/9 Kozyatağı / İstanbul
Tel:0216 355 04 95
-

admin
- Site Yöneticisi

-
-
0635xl » Pts Ağu 30, 2010 1:12 pm
Merhaba,
Benim de bu modelde bu tür bir problemim var. Yaklaşık 3 yıldır kullanıyorum. Daha önce bilgisayarı yoran yazılımlar kullandığımda belli sıcaklıkta kendi kapanıyor ve yarım saat kadar istesek de açılamıyordu. Fakat şu an hemen kapanıyor, soğutsam bile en fazla yarım saat kadar gidiyor ve kapandıktan sonra hemen açılabiliyor. İzmirde yetkili servise götürdüm fanını ve her türlü temizlik bakımını yaptılar. Döndüğümde eskisi gibi ısınmıyordu hatta iyi gidiyordu ama denemek için biraz pes2010 oynadım ve bilgisayar eskisi gibi çok ısınmamasına rağmen bu sorunu tekrarlıyor. Normalde firefox veya explorer bile kapanmasına yetiyor fakat güç planını tasarruflu olarak ayarladığımda sadece internette gezinebiliyorum kapanmadan. Garantisi de haliyle doldu. Bu konuda ne yapmam gerekiyor yardımcı olabilir misiniz?
-
0635xl
- Yeni Üye

-
0635xl » Sal Ağu 31, 2010 9:08 am
Bu arada laptopun fişe takılı olduğunda kapandığını farkettim. Sade batarya ile kapanmıyor. Yardımlarınızı bekliyorum.
-
0635xl
- Yeni Üye

-
admin » Sal Ağu 31, 2010 9:20 am
ekran kartı sorunu olabilir. serviste tekrar kontrol edilmesi gerekir. çip değişimi gerekebilir.
ToshibaTech
Atatürk Cad. 63/9 Kozyatağı / İstanbul
Tel:0216 355 04 95
-

admin
- Site Yöneticisi

-
-
DONANIM
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir