Aniden Ekran Kararması Sorunu

Yetkili: borabalkan, admin

Forum kuralları
Forum içinde markaya zarar veren, asagılayıcı, müstehcen, kaba, iftira niteliginde, nefret dolu, tehdit edici, sekse yönelik ya da kanunlarla çelisecek içerikler ve gerekirse kullanıcı hesapları bildirim yapılmadan silinecektir. Ayrıca müşteri memnuniyetsizliğinden kaynaklanan şikayetlere, acil veya yardım edin şeklindeki başlıklara yer verilemeyecektir.

Aniden Ekran Kararması Sorunu

İleti yoshisu » Sal Tem 27, 2010 10:52 pm

Arkadaşlar 3 yıllık Toshiba a100-003 dizüstü bilgisayarım son 5 gündür yaklaşık 5 kez ekran kararması problemine sahip. 2 kere internetten film izlerken, 2-3 kere de half life 2 oynarken oldu. Birden ekran kararıyor ve o anda çalmakta olan ses de donuyor, misal filmdeki adam geri diyorsa, donduğu anda ge-ge-ge-ge-ge şeklinde donuyor ve klavye işlemez duruma geliyor, ctrl+alt+del dahil hiçbir kombinasyon çalışmıyor. mutlaka kapatıp açmam gerekiyor. acaba makina çok mu ısındı diye bakıyorum. sıcaklık 65C derece civarında. ancak bu problem surekli olmuyor, dediğim gibisadece bu hafta, 5 kez oldu. az önce yine oldu bu olay. pes 2010 oynuyordum, arkada da winamp ta müzik çalıyordu. yine ekran gitti birden. fakat müzik çalmaya devam etti, özellikle şarkı bitene kadar bekledim yeni şarkıya da geçti. aşırı ısınma da yok dışarıdan kontrol ettiğimde. kapatma tuşuna 1 kez basıp çektiğimde her programı kapatıp normal şekilde bilgisayar kapatması gerekiyor ama ekran karardıktan sonra bunu da yapmıyor ancak tuşa uzun bastığımda bilgisayarı zorla kapatma opsiyonu aynen çalışıyor. sanırım klavye de devreden çıkıyor hiçbir komutu uygulamıyor gibi. ama mesela caps lock ışığını yakıp söndürebiliyorum. normalde bu işlerden az buçuk anlarım ama şu an elim kolum bağlı çünkü sorunu tespit edemedim. lütfen yardım edin delirmek üzereyim.
yoshisu
Yeni Üye
Yeni Üye

Re: Aniden Ekran Kararması Sorunu

İleti admin » Çar Tem 28, 2010 8:36 am

bahsettiğiniz sorun ekran kartı veya anakart (kuzey-güney köprüsü) ile alakalı olabilir. Servisimizde incelenmesi gerekiyor.
ToshibaTech
Atatürk Cad. 63/9 Kozyatağı / İstanbul
Tel:0216 355 04 95
admin
admin
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

DONANIM

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir