yoshisu » Sal Tem 27, 2010 10:52 pm
Arkadaşlar 3 yıllık Toshiba a100-003 dizüstü bilgisayarım son 5 gündür yaklaşık 5 kez ekran kararması problemine sahip. 2 kere internetten film izlerken, 2-3 kere de half life 2 oynarken oldu. Birden ekran kararıyor ve o anda çalmakta olan ses de donuyor, misal filmdeki adam geri diyorsa, donduğu anda ge-ge-ge-ge-ge şeklinde donuyor ve klavye işlemez duruma geliyor, ctrl+alt+del dahil hiçbir kombinasyon çalışmıyor. mutlaka kapatıp açmam gerekiyor. acaba makina çok mu ısındı diye bakıyorum. sıcaklık 65C derece civarında. ancak bu problem surekli olmuyor, dediğim gibisadece bu hafta, 5 kez oldu. az önce yine oldu bu olay. pes 2010 oynuyordum, arkada da winamp ta müzik çalıyordu. yine ekran gitti birden. fakat müzik çalmaya devam etti, özellikle şarkı bitene kadar bekledim yeni şarkıya da geçti. aşırı ısınma da yok dışarıdan kontrol ettiğimde. kapatma tuşuna 1 kez basıp çektiğimde her programı kapatıp normal şekilde bilgisayar kapatması gerekiyor ama ekran karardıktan sonra bunu da yapmıyor ancak tuşa uzun bastığımda bilgisayarı zorla kapatma opsiyonu aynen çalışıyor. sanırım klavye de devreden çıkıyor hiçbir komutu uygulamıyor gibi. ama mesela caps lock ışığını yakıp söndürebiliyorum. normalde bu işlerden az buçuk anlarım ama şu an elim kolum bağlı çünkü sorunu tespit edemedim. lütfen yardım edin delirmek üzereyim.