Hard Disk Takılımı [Resimli Anlatım]

Yetkili: borabalkan, admin

Forum kuralları
Forum içinde markaya zarar veren, asagılayıcı, müstehcen, kaba, iftira niteliginde, nefret dolu, tehdit edici, sekse yönelik ya da kanunlarla çelisecek içerikler ve gerekirse kullanıcı hesapları bildirim yapılmadan silinecektir. Ayrıca müşteri memnuniyetsizliğinden kaynaklanan şikayetlere, acil veya yardım edin şeklindeki başlıklara yer verilemeyecektir.

Hard Disk Takılımı [Resimli Anlatım]

İleti sarp100 » Sal Oca 15, 2008 11:54 pm

Ben bu fotografları A100 serisi ile çektim. Ayrı hdd kapagı yoksa bence içini açmayın çünkü hem garantisi biter hemde parçaları birdaha toplayamayabilirsiniz :))

Resim

Resim

Resim

Bu siyah bantı hafifçe asılın ama nazik olun!
Resim

Resim

Resim

Yeni harddiskimizi böyle takıyoruz
Resim

Resim
Özel mesaj veya MSN üzerinden yardım etmiyorum. Sorularınızı lütfen foruma yazınız.

Toshiba Satellite A100-011
Nikon Coolpix S200
sarp100
sarp100
Moderatör
Moderatör

İleti hasan_gul » Çar Oca 16, 2008 9:00 am

sarp100 arkadasım çok iyi oldu eline koluna saglık
hasan_gul
Elmas nasıl yontulmadan kusursuz olmaz ise; insan da acı çekmeden olgunlaşmaz
Resim
hasan_gul
hasan_gul
VIP Üye
VIP Üye

İleti yuzuakyener » Çar Oca 16, 2008 9:17 am

Helal sarp. Sen kaptın bu isi. Sana bir de konu mankeni bulmak lazım. söyle en güzelinden Blue_Light_Colorz_02_03
ResimResimResim
yuzuakyener
yuzuakyener
Moderatör
Moderatör

İleti joe_black » Çar Oca 16, 2008 9:40 am

Anakart degisimi nasıl yapılırı ne zaman yapıyorsun Blue_Light_Colorz_02_04 Blue_Light_Colorz_02_04 Blue_Light_Colorz_02_04 Blue_Light_Colorz_02_04

Ellerine saglık, güzel bir çalısma daha
Toshiba A200 1VL
Logitech MX Revo
Fuji 6500fd
Canon MP610
joe_black
joe_black
VIP Üye
VIP Üye

İleti hasan_gul » Çar Oca 16, 2008 9:59 am

yuzuakyener yazdı:Helal sarp. Sen kaptın bu isi. Sana bir de konu mankeni bulmak lazım. söyle en güzelinden Blue_Light_Colorz_02_03

yener hoca en güzel konu mankeninden bulalım sarp buisi iyi yapıyor
helal sana sarp
hasan_gul
Resim
hasan_gul
hasan_gul
VIP Üye
VIP Üye

İleti toshiba_52 » Çar Oca 16, 2008 2:07 pm

joe_black yazdı:Anakart degisimi nasıl yapılırı ne zaman yapıyorsun Blue_Light_Colorz_02_04 Blue_Light_Colorz_02_04 Blue_Light_Colorz_02_04 Blue_Light_Colorz_02_04

Ellerine saglık, güzel bir çalısma daha

Evet anakart degisimine de el at bi ara..
Paylasım için tesekkürler, emegine saglık...
toshiba_52
toshiba_52
VIP Üye
VIP Üye

İleti yuzuakyener » Çar Oca 16, 2008 2:28 pm

Yok artık bir de dizüstünüz 1,5 metre yükseklikten düserse ne olurun resimlerini çeksin bari Blue_Light_Colorz_02_04 Blue_Light_Colorz_02_04 Blue_Light_Colorz_02_04 Blue_Light_Colorz_02_04 Blue_Light_Colorz_02_04 Blue_Light_Colorz_02_04 Blue_Light_Colorz_02_04
ResimResimResim
yuzuakyener
yuzuakyener
Moderatör
Moderatör

İleti sarp100 » Çar Oca 16, 2008 3:35 pm

Sagolun elimden geldikçe yapmaya çalısıyorum.
Aksam ram takılımınıda yapmayı planlıyorum.
Manken isine gelince mankene gerek yok ben tek yeterim Blue_Light_Colorz_02_02 Blue_Light_Colorz_02_03
Özel mesaj veya MSN üzerinden yardım etmiyorum. Sorularınızı lütfen foruma yazınız.

Nikon Coolpix S200
sarp100
sarp100
Moderatör
Moderatör

İleti yuzuakyener » Çar Oca 16, 2008 3:36 pm

Blue_Light_Colorz_02_04 Blue_Light_Colorz_02_04 Blue_Light_Colorz_02_04 Blue_Light_Colorz_02_04
ResimResimResim
yuzuakyener
yuzuakyener
Moderatör
Moderatör

İleti sunnysun » Çar Oca 16, 2008 4:21 pm

Ellerine saglık walla harika..
sunnysun
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye

İleti sarp100 » Çar Oca 16, 2008 4:22 pm

:)

Nikon Coolpix S200
sarp100
sarp100
Moderatör
Moderatör

İleti kaangokdemir » Çar Oca 16, 2008 7:00 pm

Tesekkürler güzel anlatım olmus :)
Yakında A200 23V kullanıcısı :)
kaangokdemir
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti alexi21 » Çar Oca 16, 2008 10:11 pm

Hersey harika olmus, Yanlız tornavidanı degistir.
alexi21
VIP Üye
VIP Üye

İleti maviokyanus » Çar Oca 16, 2008 10:26 pm

Sanırım tornavida çok eski hatta burdan paslanmıs görünüyor... Blue_Light_Colorz_02_05
maviokyanus
maviokyanus
Moderatör
Moderatör

İleti alexi21 » Çar Oca 16, 2008 10:44 pm

Evet lehim izleri hos durmuyor. Blue_Light_Colorz_02_15 Blue_Light_Colorz_02_15 Blue_Light_Colorz_02_15
Söküp takmakla ugrasacak arakadaslara tavsiyem; Kaliteli bir tornavida takımı almaları. Sökülen vidalara uyumlu tornavida kulanmaya dikkat etmeli. Vidalardaki deformasyon servislerde sorun yaratır.
alexi21
VIP Üye
VIP Üye

İleti maviokyanus » Çar Oca 16, 2008 10:48 pm

Valla dogru yanlı sçevrilen her vida pc nin teknik servisten geri döüp garanti kapsamı olması demek Blue_Light_Colorz_02_06
maviokyanus
maviokyanus
Moderatör
Moderatör

İleti alexi21 » Çar Oca 16, 2008 10:53 pm

Bir takım İZELTAs elektronikçi tornavida takımı alın. Biraz pahallı ama vidalara tam uyumlu çalısıyor..
alexi21
VIP Üye
VIP Üye

İleti maviokyanus » Çar Oca 16, 2008 10:58 pm

Zaten oraya yıldız tornavida lazım resimdeki galiba düz olanı Blue_Light_Colorz_02_10
maviokyanus
maviokyanus
Moderatör
Moderatör

İleti yuzuakyener » Çar Oca 16, 2008 11:26 pm

alexi21 yazdı:Bir takım İZELTAs elektronikçi tornavida takımı alın. Biraz pahallı ama vidalara tam uyumlu çalısıyor..

İZELTAs bir numara Blue_Light_Colorz_02_18
ResimResimResim
yuzuakyener
yuzuakyener
Moderatör
Moderatör

İleti maviokyanus » Çar Oca 16, 2008 11:30 pm

Bence tornavida tornavidadır yeterki isini yapsın hadi laptop deseniz toshiba farkı derim yani Blue_Light_Colorz_02_19
maviokyanus
maviokyanus
Moderatör
Moderatör

İleti alexi21 » Çar Oca 16, 2008 11:30 pm

Ailecek meraklıyız sök tak isine yılda 7-8 kotrol kalemi ucu bozardık. İzeltas kontrol kalemi aldım, kaç yıl oldu unuttum bile, saat gibi. Bir de elektronikçi takımı aldım süper.
alexi21
VIP Üye
VIP Üye

İleti yuzuakyener » Çar Oca 16, 2008 11:34 pm

maviokyanus yazdı:Bence tornavida tornavidadır yeterki isini yapsın hadi laptop deseniz toshiba farkı derim yani Blue_Light_Colorz_02_19

Öyle deme bir elektronikçi olarak tornavidanın çok çok önemli oldugunu söylemeden geçemem Blue_Light_Colorz_02_03 Tutmayın beni söyliycem. Blue_Light_Colorz_02_04

Eger çok sıkılmıs vidaları açmanız gerekiyorsa tornavidanızın vidaya tam uyumlu ve malzemesinin çok iyi olması gerekir. Yoksa ya tornavida vidayı yer yada vida tornavidayı bozar. Vidanın göbegi yendigi için bir cihazı açamamak ne kadar igrenç bir durum bilmezsiniz.
ResimResimResim
yuzuakyener
yuzuakyener
Moderatör
Moderatör

İleti alexi21 » Çar Oca 16, 2008 11:36 pm

Haklısın hocam dogru söze ne deyim artık.
alexi21
VIP Üye
VIP Üye

İleti sarp100 » Per Oca 17, 2008 12:59 am

O an birtek o vardı :)) fırsat olsa aslında alıcamda unutulo hep ya

Nikon Coolpix S200
sarp100
sarp100
Moderatör
Moderatör

İleti buyukaslan » Cum Oca 18, 2008 1:17 am

Bu çok iyi olmus, faydalı bir konu açmıssın tebrikler ve tesekkürler.
buyukaslan
buyukaslan
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye

İleti hasan_gul » Cum Oca 18, 2008 9:19 am

Varsayılan Sata Disklere İsletim Sistemi Kurma (sata tanıtma)
Sata sabit diskler okuma ve yazma hizlarindan dolayi popularitesi gun gectikce artmakta ve yeni sistemlerin hemen hepsinde yer almaktadir.
Fakat su anda gecis sureci yasandigindan bir takim uyum, tanitim gibi problemler basgostermekte
Sata harddisk alirken oncelikle dikkat etmeniz gereken nokta anakartinizin destekliyor olmasi. Bunu anakartinizin internet sitesinden rahatlikla kontrol edebilirsiniz.
Bilindigi gibi Sata (serial ata) verileri paralel yerine seri kanaldan gonderdigi icin veri kablolarida dogal olarak farklilik gostermektedir. daha ince ve daha az kablodan olusan yapilari vardir. Ufak bir kontrolle anakartinizda bunuda kesinlestirip, bir sata hard disk alabilirsiniz.
Fakat bu noktada da yeni bir durum ortaya cikiyor, o da sudur ki, sata teknolojiside yerinde durmuyor, su anda sata II ler raflardaki yerini aliyor. Bunu da goz onunde bulundurarak, bu uyumlulugu saglayacak bir donanim alinmasi gerekiyor.

Gelelim alinan sata sabit diskimizin sisteme tanitilmasi.
Oncelikle bu diski anakartimizin tanimasi gerkiyor ki yeni sistemlerde anakartlar artik bunu kullniciyi yormadan yapsalarda, bazi durumlarda bios ayarlarindan bunun aktif edilmesi gerekiyor.

Eger yeni sata diskinizi onceki windows kurulumu ile kullanacaksaniz sorun yok, bir kac sekilde yeni harddiskinizi isletim sistemine tanitabilirsiniz. windows sabit diskinizi donanim olarak otomatikmen taniyacaktir, asil sorun diskinizi kullanilir hale getirmek. Bunun icin baslangic disketini kullanip "fdisk" komutu ile diskinizi etkinlestirip, format atmaniz gerekecek.
Diger bir yontem ise daha kolay olan windows arayuzu ile
Bunun icin once bilgisayarima sag tiklayip yonet diyeceksiniz. Cikan menude depolamayi ve ardindan yerel disk yonetimini sececeksiniz.
Harddiskinizin ve optik cihazlarinizin bulundugu menude yeni hard diskiniz ham(islenmemis) olarak gorunecektir. Burdan bolum olustur secenegi ile harddiskinizi bolebilir, bicimlendir ile fat32 veya ntfs ile bicimlendirerek windowsun kullanacagi hale getirebilirsiniz.

Diger bir konu ise yeni alinmis bir sata harddiske XP isletim sisteminin kurulmasi. Bunun icin anakartinizin cd sine, bir disket surucu ve bir diskete ihtiyaciniz var.
Ana kartinizin cdsindeki dosyalari acip SATA, drivers/sata veya benzeri bir klasor altinda bulacaginiz dosyalar isimize yarayacak. bu dosyalardan birincil gerekli olani oemsetup.txt adli dosya ve bu dizinde bulunan alt klasorlerdir. Birden fazla olmasi durumunda anakartinizin modeline uygun klasordeki dosyalardan bu dosya adini bulun. Bu dosyanin bulundugu klasordeki tum dosyalari temiz bir disketin icine atin.
simdi elimizde bir driver disketimiz var ve bilgisayarimizi cdden boot edecek sekilde yeniden baslatabiliriz.
winXP cdden okumanin hemen ardindan cikan mavi ekranda altta gecen yazilara dikkat edin. Burda sizden raid/scsi surucusu icin F6 ya basin gibi bir yazi ciktiginda F6 ya basmaniz gerekecek (isimizi saglama almak icin bi kac kere basmanizi tavsiye ederim). DAha sonra kurulum sanki bunu anlamamis gibi devam edecek, ama panige kapilmayin, cunku ilerleyen dakikalarda winXP kurulumu bize 3. parti bir raid surucusu yuklememiz icin gerekli disketi istediginde daha onceden hazirladigimiz disketi takip enter a basmamiz gerekiyor.
Bu adimdan sonra onumuze bu diskette bulunan driver dosyalarinin bir listesi cikacak, ve burdan sistemimize uygun olani secmemiz gerekiyor.
Bu islemden sonra winXP kurulumu IDE sabitdisklerde oldugu gibi devam edecek, bu uyzden kurulumun yapilacagi bolumun secilmesi asamasinda birden fazla harddiskiniz varsa sata olan bolumu secmeye dikkat etmeniz gerkiyor.

ALINTIDIR
Kaynak : http://teknolojitelevizyonu.com/forum/showthread.phpüt=2972
hasan_gul
Resim
hasan_gul
hasan_gul
VIP Üye
VIP Üye

İleti hasan_gul » Cum Oca 18, 2008 9:25 am

Harddisk(HDD) hakkında bir kaç bilgi!
Sabit Disk (Harddisk)

Harddisk Nedir ü .

Harddisk manyetik bir kayıt birimidir. Sabit disk,vakumlu (havası alınmıs ve sürtünmenin en aza indirildigi) bir metal kutu içerisine yerlestirilmis bir veya daha çok sayıda üzeri manyetik olarak yazılabilen bir film kaplı alüminyum disklerden olusur. Her diskin iki yüzünde okuma-yazma islerini yapan kafalar (head) bulunur. Bu diskler harddisk çalısmaya baslar baslamaz 4500,5400 ve 7200 gibi çok yüksek hızlarda dönmeye baslarlar. Bu hızın artması veriye ulasım hızını da arttırır. Harddiskin metal kutusu içinde bu diskler ve bu disklere okuma-yazma yapan kafalar,diskleri döndüren bir motor bulur. Genellikle diskin dıs yüzeyinde de tüm bunları kontrol eden çipleri tasıyan bir devre kartı vardır. Bu kartın üzerindeki konnektör vasıtası ile harddisk bilgisayara baglanır.

Harddisk Arabirim Standartları

Harddiskler genel yapı olarak birbirine benzemekle beraber bilgisayara baglantı sekillerine,veri aktarım hızlarına göre ayrılırlar. Bu özelliklerini belirleyen faktör bilgisayara baglanırken kullandıkları arabirime göre degisir. Arabirim standartları ve özellikleri sunlardır:

ST-506 :ST XT (8080-8086) makinelerde kullanılmıs çok eski bir arabirimdir. Çok yavas çalısır. Tek disk baglanabilir.

ESDI (Enhanced Small Device Interface / Gelistirilmis küçük aygıt arabirimi) : Sabit disk arabirim standartlarının ikincisidir. ST-506’ya göre daha hızlıdır.

IDE (Integrated Drive Electronics) : Uzun bir süre kisisel bilgisayarlarda standart olmus bir arabirimdir. Bir kontrolöre 2 disk baglanmasına izin verir. Ve bu disklerin büyüklükleri 528 Mb ile sınırlıdır. Bu sınırlamalar ve daha gelismis arabirim gerektiren cd-rom sürücülerin yaygınlasmaya baslaması yeni standartlara ihtiyaç oldugunu gösterdi.

E-IDE (Enhanced Integrated Drive Electronics) : su anda kisisel bilgisayarlarda sıklıkla bu arabirim kullanılır. IDE arabiriminin getirdigi sınırlamalar E-IDE ile kalkmıstır. İki kontrolöre izin veren bu arabirim sayesinde bir bilgisayara 4 tane disk veya cd-rom baglanabilir. Fast-ATA seklinde de tanımlanan bu arabirim ile yeni isletim tipleri (PIO Modlar) sayesinde daha hızlı diskler kontrol edilebilir. PIO Mode 3 ile saniyede 11.1 Mb,PIO Mode 4 ile ise 16.6 Mb veri transfer hızlarına ulasılabilir. Oysa IDE arabirimi PIO Mode 2 ile en fazla 8.33 Mb veri aktarım hızına izin verir. Günümüzde bir çok ana kart üzerinde tümlesik olarak E-IDE kontrolcüsü ile gelir.

B]SCSI (Small Computer System Interface) :[/b] Yukarıdaki tüm arabirim standartlarında disklerle veri alısverisi sırasında cpu’ya çok is düser. Tüm veri aktarım isleri isletim sistemleri içindeki aygıt sürücülerinin cpu’yu,cpu’nun da kontrolleri uyarması ile olur. Bu problemin üstesinden gelmek için SCSI arabirimi gelistirilmistir. SCSI genellikle ayrı bir kart olarak bilgisayara takılır,ancak ana kart üzerinde gelenleri de vardır. SCSI kart üzerinde diskten okuma ve yazma isleri için özel tasarlanmıs bir islemci bulunur. Tüm okuma-yazma islemlerini bu islemci yürütür ve cpu’ya düsen yükü azaltır. Bir SCSI karta 7 tane aygıt baglanabilir. Fast SCSI (10 Mb veri aktarım hızı),Wide SCSI (20 Mb veri aktarım hızı),Ultra SCSI (40 Mb veri aktarım hızı) gibi modelleri mevcuttur. Sadece sabit diskler degil, cd sürücüler,yedekleme üniteleri,tarayıcılar da bu arabirimi kullanabilirler.

NOT :NOT: FARKLI SİTELERDEN ALINTIDIR

KENDİ YORUMLARIM

hARDDİSK HDD)

HARDDİSKLER 2 ye ayrılır:

1)Pc harddiskleri:
http://img103.imageshack.us/my.phpüimage=harddiskgd1.png
Bilgileri kaydeder.Örn: İs İÇİN BİR Dosya hazırladınız ve bunu kaydederken masaüstüne veya baska klasörlere kaydedersiniz.Aslında bunu harddiske kaydedersiniz.Harddisk kasayı açtıgınızda en önde bulunan dwd veya cd sürücüsünün altında disket sürücü onun altındada hdd bulnur .Anakarta ve psu ya baglıdır sogutması yoktur. İstege göre sogutma taktırılabilir..

2)Notebook harddiskleri:
http://img103.imageshack.us/my.phpüimage=imagete3.jpg
Notebook harddiskleri pc harddiskine göre daha incedir .
Notebook
hdd leri notebookun tasınabilir olması nedeniyle daha hafiftir.

Fikrim : en iyi hdd seagate tir . en ideali 160 gb dır. Genelde 250 gb kullanılır ve oyuncular 250 gb da tercih eder

ALINTIDIR
Kaynak : http://teknolojitelevizyonu.com/forum/showthread.phpüt=122213
hasan_gul
Resim
hasan_gul
hasan_gul
VIP Üye
VIP Üye

İleti admin » Cum Oca 18, 2008 10:16 pm

tesekkürler ellerinize saglık
ToshibaTech