Batarya Sorunu

Yetkili: aktuer, borabalkan

Forum kuralları
Forum içinde markaya zarar veren, asagılayıcı, müstehcen, kaba, iftira niteliginde, nefret dolu, tehdit edici, sekse yönelik ya da kanunlarla çelisecek içerikler ve gerekirse kullanıcı hesapları bildirim yapılmadan silinecektir. Ayrıca müşteri memnuniyetsizliğinden kaynaklanan şikayetlere, acil veya yardım edin şeklindeki başlıklara yer verilemeyecektir.

Batarya Sorunu

İleti dursina » Pzr Tem 04, 2010 7:14 pm

MERHABA,
2 MART 2009 TARİHİNDE ALDIĞIM TOSHIBA SATELLITE A300 1MP MODEL DİZÜSTÜ BİLGİSAYARIN 3 AY SONRA BATARYASI ŞARJ OLMAMAYA BAŞLADI VE DVD SÜRÜCÜSÜ BOZULDU. 11 ARALIK 2009 TARİHİNDE YETKİLİ SERVİS TNB BİLGİSAYAR VE GÖRÜNTÜ SİSTEMLERİ AŞ. YE SORUNLARI BELİRTEREK BİLGİSAYARI YOLLADIM . 21 ARALIKTA ALDIĞIM SERVİS RAPORU " DVD MULTİ DEĞİŞTİRİLDİ. BATARYA SORUNSUZ ŞARJ OLUYOR (adp yollanmadığı için test edilmedi) " ŞEKLİNDEYDİ. RAPORDA SORUN OLMADIĞI YAZILMIŞ VE BATARYA DEĞİŞTİRİLMEMİŞ. PARANTEZ İÇİNDE DE "ADP GÖNDERİLMEDİĞİ İÇİN TEST EDİLMEMİŞTİR" YAZMIŞLAR. ADAPTÖR GÖNDERİLDİ VE BATARYA BOZUK OLMASINA RAĞMEN SAĞLAMDIR RAPORU YAZMIŞLAR. BİR SÜRE BİLGİSAYARI BATARYASIZ KULLANDIM. EN SON ŞARJ CİHAZI DA ŞARJ ETMEZ DURUMA GELİNCE 2 HAZİRAN 2010 TARİHİNDE AYNI SERVİSE TEKRAR SORUNLARI BİLDİREREK GÖNDERDİM. 4 HAZİRAN 2010 TARİHİNDE GELEN SERVİS RAPORUNDA AYNEN ŞÖYLE YAZIYORDU . " CİHAZIN BATARYASI SORUNSUZ ŞARJ OLUYOR. FAKAT TEST EDİLDİ DENGELİ MODUNDA 7 DAKİKADA BİTİYOR. BATARYADA KULLANIMA BAĞLI SÜREDE AZALMA MEVCUT. BATARYA SARF MALZEMESİ OLDUĞU İÇİN BATARYANIN ÖMRÜ BİTMİŞ.MÜŞTERİMİZ İSTERSE BAYİMİZDEN ÜCRETLİ TEMİN EDEBİR " ŞİMDİ SORUYORUM BİRİNCİSİ YAKLAŞIK ALTI AY ÖNCE YOLLADIĞIM ŞARJDA 7 DK ŞARJ OLUYORDU O ZAMAN NASIL BATARYADA PROBLEM YOK DENİLDİ. İKİNCİSİ BATARYANIN SARF MALZEMESİ OLMASI BENİM PROBLEMİM Mİ Kİ BUNDAN DOLAYI BİTMESİ YETKİLİ SERVİSİ İLGİLENDİRMESİN, AYRICA GARANTİ BELGESİNDE TÜM PARÇALARIN 2 YIL GARANTİLİ OLDUĞU YAZILIDIR. BUGÜN ARADIĞIM İSTANBULDAKİ MÜŞTERİ TEMSİLCİSİ İSE BATARYANIN ÖMRÜNÜN O KADAR OLDUĞUNU SÖYLÜYOR. AYRICA BATARYA GARANTİ DIŞIYMIŞ. AYNI DÖNEM AYNI MARKA BİLGİSYARI ARKADAŞIM ALDI AYNI BATARYA PROBLEMİ ONDA DA ÇIKTI AMA ARKADAŞIMIN BATARYASI DEĞİŞTİRİLDİ. BU KONUDA YARDIMINIZI BEKLİYORUM.
dursina
Yeni Üye
Yeni Üye

Re: Batarya Sorunu

İleti Nimlot » Pzr Tem 04, 2010 8:43 pm

bence git paranla satın al kurtul bu dertten ben tnb le telefond akonusmaktan laptop gondermekten bıktıgım ıcın 100 ytl kadar kı masrafları kendım karsılıyorum Blue_Light_Colorz_02_29
Nimlot
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti dursina » Pts Tem 05, 2010 5:54 pm

İyi de garantisi olduğu halde ve yasal olan bu olduğu halde neden bataryası değiştirilmiyor ben bunu anlamıyorum. Ben 100 veriyim, sen de 100 ver başkası da 100 versin, zaten 2 buçuk milyar verdiğim laptoptan garantisi olduğu halde daha çok kar edilsin. Ben alırken Toshiba'nın servis ağı çok iyidir ve kalitelidir diye tercih ettim bu markayı, aynı özelliklerdeki diğer ürünlere bakmadım. İnsan buna üzülüyor zaten.
dursina
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti admin » Sal Tem 06, 2010 12:49 am

bataryadaki kullanıma bağlı süre azalmaları normaldir. Bataryanız garanti kapsamındadır fakat süre azalmaları garanti kapsamına girmiyor. hiç şarj tutmaması veya kartındaki sorunlar garantilidir.
ToshibaTech
Atatürk Cad. 63/9 Kozyatağı / İstanbul
Tel:0216 355 04 95
admin
admin
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

İleti dursina » Çar Tem 07, 2010 10:32 am

Yani bataryanın 7 dk. dayanması, Toshiba teknik servisi için gayet normal bir olay öyleyse. 7 dk. dayanması bir bozukluk ya da hasar göstergesi olmadığından garanti kapsamında değil. Masaüstü gibi kullanmaya devam edelim bilgisayarımızı.
dursina
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti admin » Çar Tem 07, 2010 5:21 pm

bataryanızın 7 dk dayanması değil. bataryanızın zamanla kullanıma bağlı süre azalması normaldir.
ToshibaTech
admin
admin
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

İleti dursina » Per Tem 08, 2010 11:44 am

Peki bu durumda, garantinin bataryayı karşılamaması yasal mı?
dursina
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti admin » Cum Tem 09, 2010 7:57 am

garantiniz bataryayı karşılar fakat bu arıza için değil. bataryadaki süre azalması kaçınılmazdır. Eğer bataryanız hiç şarj tutmasa yani fişi çektiğiniz anda kapasa ozaman elektronik kartında bir arıza olabileceği için batarya garanti kapsamında değişiyor zaten. fakat süre azalması normaldir. Sonuçta pil tüketilen bir malzemedir. Sürekli aynı düzeyde verim alamazsınız.
ToshibaTech
admin
admin
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

GARANTİ

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Google [Bot] ve 1 misafir