saglık bakanlıgı kampanyası...

Yetkili: aktuer, borabalkan

Forum kuralları
Forum içinde markaya zarar veren, asagılayıcı, müstehcen, kaba, iftira niteliginde, nefret dolu, tehdit edici, sekse yönelik ya da kanunlarla çelisecek içerikler ve gerekirse kullanıcı hesapları bildirim yapılmadan silinecektir. Ayrıca müşteri memnuniyetsizliğinden kaynaklanan şikayetlere, acil veya yardım edin şeklindeki başlıklara yer verilemeyecektir.

saglık bakanlıgı kampanyası...

İleti spary » Çar Mar 25, 2009 8:45 pm

Arkadaslar Saglık Bakanlıgı kampanyasından aldıgım a200-1bp bilgisayarımın 30 is günü süresi doldu ve ben ihtarname çektim adamlara. 1 hafta içinde paramı iade ettiler.

444 86 74 simdiye kadar kimseye para iadesi yapılmadıgını söylediler. Ama tüm parayı kurusu kurusuna aldım. 1790 tl olarak iade ettiler.

Arkadaslar gidin tüketici koruma dernegine her seyinizi 20 tl karsılıgında hallediyorlar.

su an ki hedefim su. Ben o zaman 1340 dolar verdim o zamanın parası 1790 tl idi. Ama su an 1340 dolar 2300 e yakın bi para. Tnb reddediyor ama kararlıyım mahkemeye verip o parayı da alacagım. Tüketici dernegi faturada 1340 dolar karsılıgı ödedigime dair sayı varsa alabilirsin dedi.

Unutmadan cumartesi is günüdür Tnb bunu kafasına göre belirleyemez arkadaslar!!!

Arkadaslar kimseden korkmayın. Burasu bir hukuk devleti ve hakkınızı sonuna kadar arayın.

Selamlar... Blue_Light_Colorz_02_19
spary
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

İleti neoman » Per Mar 26, 2009 9:53 pm

Merhaba;
Siz ihtarname çekmek için cumartesi gününü is gününe dahil etmismiydinizü Ben 17 subatta vermistim ve hala bekliyorum. Bu durumda benm sürem dolmus mudurü
neoman
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti spary » Cmt Mar 28, 2009 12:23 am

Hocam evet cumartesi is günüdür. TNB kafasına göre belirleyemez.

Siz tükoder e gidin ihtarnameyi çekin. Bir sorun olursa adamlar her türlü yardımcı oluyorlar.

İhtarnameyi görünce 100 defa aramama ragmen beni 1 defa aramayan adamlar. Ertesi gün aradılar :)

Tek çekincem dolar kuru üzerinden para iadesi ile ilgili bakalım nasıl alacagız.

Bir sorun olursa ulasın yardımcı olurum.
spary
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

İleti P300D-10V » Cmt Mar 28, 2009 5:40 pm

Hocam paranızı eger dolar kuru üzerinden alabilirseniz buraya yazabilir misiniz ü

Benim faturada TL olarak gözüküyo. Faturada her ne kadar İngilizce ibareler olsa da :) $ ibaresi yer almıyo. Sizde de durum böyleyse ve paranızı dolar olarak geri alabilir de buraya yazarsanız çok sevinirim.

Ben Cumartesi günlerini katmadım, ihtarname de çekmedim dolayısıyla .. Ama zaten Cumartesileri hariç bile olsa bugün doldu 30. gün. Pazartesi günü gidip hakkımı aricam hayırlısıyla. Telefon ya da internet yoluyla degil de direk kapılarına gidicem zaten evim yakın iyi ki. Umarım bi sorun çıkarmazlar ..

Tesekkürler !
P300D-10V
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti spary » Cmt Mar 28, 2009 6:00 pm

Hocam emin olun eger gerekli evraklar varsa parayı almaman imkansız. :D

Gerekli evraklar da sunlar: Fatura ve servise teslim ettiginize dair belge.

Adamların kapısına gitmek de bir çare ama en temizi çekin hocam ihtarnameyi kesin sonuç alırsın. Açıkçası ben ilk olarak ihtarnameyi çektigimde adamların arayacaklarını sanmıyordum. Neticede call center ı abartmıyorum 100 defa aradım adamlar 1 defa bana geri dönmediler. Üstelik bana yedek bilgisayar da vermediler. İhtarnameyi görünce ertesi gün aradılar.

Hocam sana tavsiyem su, sana bilgisayar önerecekler ama kabul etme paranı al. Çünkü verecekleri bilgisayarın garantisi olmayacak. :)

Dolar kuru meselesine gelirsek, hocam senin faturada yazması gerekir iyi bak bence ilk faturaya baktıgımda ben de görmemistim. Ben parayı alacagıma inanıyorum tükoder çalısanları alabilecegimi söylüyor.

Selamlar...
spary
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

İleti P300D-10V » Cmt Mar 28, 2009 11:48 pm

Malesef .. Gold un yaptıgı adiliklerden birisinin daha kurbanı oldum !

Dolar yerine TL yazıyo faturada, tekrar gözden geçirdim.

Bu, bi ürünü teknik servise ilk gönderisim oldugu için bu konularda bilgisizdim. Bundan sonra faturayı Dolar ya da Euro artık neyse o para birimi ile kestiricem. Toshiba da almicam :)

Yanarım yanarım paramın deger kaybedicene yanarım. simdi yeni kasa toplamak istiyorum ama Dolar malesef çok yukarda yani param deger kaybedicek. Artık indirimlerden, kampanyalardan paramın deger kaybını en aza indirmeye çalısıcam bakalım.

Neyse, verdiginiz bilgiler için tesekkürler ..
P300D-10V
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti P300D-10V » Pzr Mar 29, 2009 12:07 am

Haha ..

Bu arada faturada Dolar birimi yer almadıgı gibi "Fatura Döviz Kuru" kısmı da bombos. Sanki bu adamlar yurtdısından Dolar ile degil de TL ile ürün getiriyolar gibi fatura kesmisler. Hay lanet olsun keske simdiki aklım olsa 8 gün itiraz süresi varmıs faturaya ..

Neyse insan basına gelmeden ögrenemiyo. Umarım burda bunu okuyan ve henüz basına böyle bisey gelmeyen arkadaslar vardır da bu yazı onlara yardımcı olur ..

Bi de bi sorum olcak : Faturamın taksitleri 6. aya kadar devam ediyo. Ben simdi para iadesi alabilir miyim yoksa simdi hak kazansam bile fatura vadesi bitince mi bana paramı öderler ü

Tesekkürler !..
P300D-10V
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti spary » Pzr Mar 29, 2009 1:52 am

hocam o para adamların hesabına geçmistir. ilk ayda gerekli faizi kesip firma hesabına yatırır bankalar.

sen para ödemesini bankaya yapıyorsun TNB ile bir ilgin yok.

parayı tirink alırsın.

selamlar...
spary
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

İleti ebru » Per May 21, 2009 12:27 pm

Merhaba; artık o kadar bezdeim ki su TNB den bu forumdaki bütün konuları okuyup herkseten yardım bekliyorum.simdi benim sorunumda aynı TNBden aldıgım notebook u kadıköy servisine verdim garanti kapsamında. Aradan iki hafat geçti ses yok sonra merkeze gönderildigini ögrendim. Merkezde yurtdısında parça bekliyoruz ekran kartı degisecek diyor. 11 nisanda verdim. Bugün 21 mayıs bir buçuk ay olmus neredeyse. onlarını is günü hesabına görede 26. is gününde suan ama hala parça gelmemis. Sizin yaptıgınız gibi bende aynen para iadesi isteyecegim, aslında degistirmemi yoksa para iadesimi tam karar veremedim. Ama forumdaki arkadasların yazdıkları üzerine degistrimede farklı model alma ya da garantiden yararlanamama gibi sorunlardan dolayı para iadesi istemeyi düsünüyorum Sorun su bunu yapmam için izlemem gerken yöntem nedrü İhtarnameden bahsetmisssiniz. Peki bu ihtarnameyi nasıl çekerim. Kime çekecegim TNB bilgisayardan almıstım direk onalra mıü Ayrıca fatura benim üzerime degil sorun çıkarma..

Arkadaslar lütfen yardımcı olun cevap bekliyorum. Çok tesekkürler...
ebru
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

İleti oxo » Cum May 22, 2009 3:11 am

fatura sizin üzerinize degilse sorun çıkabilir.ayrıca prosedürü tüketici hakları dernegi çok daha iyi bilir.bence gidip bi onlara danısın.genellikle hükümet konagında falan oluyorlar.
oxo
Profesyonel Üye
Profesyonel Üye

HLLL SANA ARKADAS

İleti bora1956 » Pzr May 24, 2009 12:12 am

BEN GEÇEN SENE KASIM AYININ 15NDE ANKARADAKİ TOSHİBA TEKNİK SERVİSİNE LAPTOPUMU VERDİM (ABS BİLGİSAYR) ONLARDA ANAKART ARIZASINDAN DOLAYI İSTANBULDAKİ TNB BİLGİSAYARA GÖDNERMİsLER ONLARDA ALMANYADAN ANAKART GELECEK DİYE BENİ 3AY EVET 3 AY BEKLETTİLER YNAİ ALMANYADAN BİR ANAKRT GELMESİ İÇİN 3 AY BEKLEDİM VE SEBEBİDE GÜMRÜK SORUNLARIYMIss :))) NEYSE BU 3 AY İÇİNDE TLF ÜSTÜNE TLF AÇTIM AMA TINLAMADILAR BİLE TABİKİ BENİ :))) ALIsMISLAR BİR SÜRÜ MÜsTERİYE BÖLE YAPAMYA ONDAN OLSA GEREK...

NEYSE FATURA OLAYINA GELİNCE TEKNOSADAN ALANLAR GİDİN TEKNOSA BAİYNE HERHANGİ Bİ BAYİNE VERİN EN İYİSİ BEN ÖLE BİsE YAPMADIM KEsKKE ÖLE YAPSAYDIM.

30 İs GÜNÜ DOLSUN HİÇ ÖNEMLİ DEĞİL ONLAR İÇİN ÇÜNKÜ MAHKEMEYMİs FALANMIS FİLANMIS ONUDA TINLAMIYOLAR. :)))

PARA İADESİ YADA AYNI MALI YENİSİNİ GERİ GÖDNERME YALAN DOLAN ... :)))

BİDE ONUN İÇİN 3-4 AY BEKLEMEYİN YAZIK OLUR BEN EN SONUNDA SÖVDÜM KÜFÜR ETTİM ÖLE GÖDNERDİLER BANA BİLGİSAYRI S.R..F...S.Z..LER

TÜRKİYENİN EN BERBAT SERVİSİ TNB YANİ SİZİN ANLAYACAĞINIZ
TOSHİBA İYİ BİR MARKA OLABİLİR AMA TNB ALTINDA TÜRKİYEDE BULUNDUĞUNDAN DOLAYI SAKIN ALMAYIN

SERVİS İĞRENC AYLARINIZ GEÇECEK sİMDİDEN HABERİNİZ OLSUN ALACAĞADA SÖYLEYİN
bora1956
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

İleti ebru » Pts May 25, 2009 4:18 pm

Arkadaslar benim 30 günlük sürem doldu. TNB faturamı faxlamamı istiyor degisim için ama ben para iadesi almak isitiyorum ödedigim para 1700 tl civarı.Para iadesi yapmıyoruz diyorlar bu dogrumu ne yapmalıyım
ebru
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

İleti oxo » Pts May 25, 2009 10:26 pm

para iadesi istediginizi belirtin...yapmak zorundalar...
oxo
Profesyonel Üye
Profesyonel Üye

İleti ebru » Sal May 26, 2009 8:27 am

Yukarıdaki tartısmalara istinaden soruyorum.Faturada dolar kuru ve döviz tutarı yazıyor. Ama genel toplam olarak YTL var. Kafam karıstı simdi. Ben dolar olarak ödeme yapmalarını isteyebilir miyimüBöyle bir hakkım var mıü Birde ödemeyi yapacaklarsa TL ya da Dolar herneyse, bankaya mı yatırıyorlar yoksa gidip almamı mı isteyecekler TNB'denüBu durum önemli çünkü fatura bir akrabam üzerine, onuda ugrastırmak pek istemiyorum bu meseleyle
ebru
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

İleti oxo » Sal May 26, 2009 12:45 pm

pek emin olmamakla birlikte laptopu aldıgınız günkü dolar kurundan hesap edilen TL miktarı faturanızda yazıyordur sanıyorum ve ödeme de o miktardan yani TL olarak yapılır herhalde...
oxo
Profesyonel Üye
Profesyonel Üye

İleti ebru » Sal May 26, 2009 12:53 pm

Evet bence de öyle olacak. Keske yazan dolar miktarı ödense:) 300 milyon kadar karım olur...Aman onlar versinlerde bir an evvel TL dolar fark etmez. Faturamı ve servisin bana verdigi servis kagıdını mail ile gönderdim kendilerine. Almıslar cevap olarak mail bile attılar sasırdım dogrusu. Bundan sonraki hızları benim için daha önemli ama. Parayı verecegiz diyerek haftalar belki aylarca bekletirlerse üzülürüm ve de üzerim :):):):)

Buraya gelismeleri yazacagım arkadaslar. Aynı problemden muzdarip olan arkadaslarda bilgilenirler...
ebru
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

İleti ferroburak » Sal May 26, 2009 11:32 pm

TNB nedirü
ferroburak
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti oxo » Çar May 27, 2009 2:38 am

TNB maalesef toshibanın Türkiye disbiritörü...
oxo
Profesyonel Üye
Profesyonel Üye

İleti spary » Çar Haz 03, 2009 7:20 pm

ebru pm attım. cevap bekliyorum...
spary
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Re: TNB'den Parasını Alan İlk İnsan Evladı...

İleti stk » Pzr Haz 28, 2009 2:52 pm

mrb arkadaşlar wat (work and travel) programıyla amerikadan toshiba A300 S6898 model bi bilgisayar aldım 6 ay sonra türkiyede ana kartı yandı ve tümdünyada geçerli olan garanti kapsamında TNB bilgisayar pc yi teslim aldı fakat 2 ay geçmesine rağmen hala bilgisayarım parça bekliyor bu konuda yapabileceğim herhangibişey varmı(4448674' ü aramak dışında çünkü bi sonuç vermiyor).
stk
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti admin » Sal Haz 30, 2009 8:31 am

konu ile ilgili yetkili mercii Toshiba Çağrı Merkezi dir. 444 86 74 ü aramanız gerekir.
ToshibaTech
Atatürk Cad. 63/9 Kozyatağı / İstanbul
Tel:0216 355 04 95
admin
admin
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

İleti freeboy » Çar Ağu 12, 2009 5:06 pm

ürün değişimi talep edildiği durumda yenı verilen laptop 2 yıl grantılımı olmuyor, garanti kapsamına hıçmı dahıl olmuyor yada eskı verılen laptopun kalan suresınemı dahıl oluyor ben anlamadım ???
freeboy
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye

İleti admin » Cmt Ağu 15, 2009 11:57 am

merhaba,
değişen ürünlerde ürün fatura tarihinden itibaren 2 yıl garantilidir.
ToshibaTech
admin
admin
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

İleti uzmankonuk » Sal Eyl 01, 2009 7:52 pm

admin yazdı:merhaba,
değişen ürünlerde ürün fatura tarihinden itibaren 2 yıl garantilidir.

Emin misiniz Sayın Yönetici ?
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı aksini söylüyor..
Toshıba kullanıcılarına jest yapıp 2 yıl garanti veriyorsa tebrik etmek gerekir...

"Değiştirilen Ürünün Garanti Süresi
Madde 16- Garanti uygulaması sırasında değiştirilen malın garanti süresi, satın alınan malın kalan garanti süresi ile sınırlıdır."

Bknz. http://www.sanayi.gov.tr/webedit/gozlem ... yfaNo=1949
Toshıba A200-23U

Resim
Satranç Dünyası
uzmankonuk
Profesyonel Üye
Profesyonel Üye

İleti admin » Per Eyl 03, 2009 9:10 am

burda bahsedilen fatura kesilmeyen durumlardır. örneğin garanti dahilinde tamamen değişen bir hdd gibi
ToshibaTech
admin
admin
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

İleti uzmankonuk » Per Eyl 03, 2009 9:50 am

admin yazdı:burda bahsedilen fatura kesilmeyen durumlardır. örneğin garanti dahilinde tamamen değişen bir hdd gibi

Anladım. Fakat yine Yukarıda linkini verdiğim Garanti Belgesi Uygulama Yönetmeliğine göre değişimi yapılan parçanın garanti süresi 1 yıl..
Toshiba jest yaparak 2 yıl mı garanti veriyor?
Toshıba A200-23U

Resim
Satranç Dünyası
uzmankonuk
Profesyonel Üye
Profesyonel Üye

İleti admin » Cum Eyl 04, 2009 10:32 am

garanti dahilinde değişen parçanın garantisi makinenizin garanti süresi kadardır. bahsettiğiniz farklı bir konu
ToshibaTech
admin
admin
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

İleti yuzuakyener » Per Kas 12, 2009 5:12 pm

Ben de bugün itibarı ile para değişimi talebinde bulundum. Çağrı merkezindeki eleman para iadesinin genellikle onaylanmadığı tırıvırısını söyledi yine. Ben de bu benim kanuni hakkım sizin reddetmek gibi bir lüksünüz yok dedim. Ben talebinizi iletiyorum bundan sonra bizim size dönmemizi bekleyeceksiniz diyor. Ne kadar sürer onay olayı, 1 haftadan uzun sürer mi dedim. 10 günü kesinkes geçer diyor. Ben de tükodere müracaat etmeyi düşünüyorum. 2 aydır bilgisayarsızım bütün işlerim aksadı. Okulum, yüksek lisansım...
ResimResimResim
yuzuakyener
yuzuakyener
Moderatör
Moderatör

İleti Asetilsalisilikasit » Per Kas 12, 2009 9:36 pm

Ciddi misin Yener hacam?problemin neydi ki senin?geçmiş olsun diyelim.
Resim

A200-1AH
Peugeot 207 1.6 HDI
Fujifilm S9500
İtina ile overlok çekilir.
Asetilsalisilikasit
Asetilsalisilikasit
VIP Üye
VIP Üye

İleti yuzuakyener » Cum Kas 13, 2009 9:10 am

Valla hocam önce ekran kartı yandı aletin. 2-3 hafta kadar bir sürede değiştirdiler. Sonra teslim aldım makinayı denedim çalışıyor. Eve geldim şarja bağladım, şarj etmiyor, power ledi de yanmıyor. Allah Allah dedim pili söktüm. Tekrar taktım adaptörü ışık yandı. Pili takıyorum sönüyo :) Pil yokken adaptörden çalıştırınca açılıyor bilgisayar, ama hem adaptörle hem pille açılmıyor. Ancak adaptörle sistem açıldıktan sonraa pili takabiliyorsun. Böyle saçma salak bi hata oldu. Tekrar verdim servise. Anakart değişimi verdiler o da gelmedi malum. Şimdi para iadesi için uğraşıyorum. Zira bizim laptoplar kampanyalı olduğundan fatura bedeli üzerinden alabileceğim bir takas bilgisayar mevcut bilgisayarımdan daha kötü olacak.

Almayı düşündüğüm laptop: Asus N61VN280BD Herkese tavsiye ederim.
ResimResimResim
yuzuakyener
yuzuakyener
Moderatör
Moderatör

İleti idareet » Pzr Şub 28, 2010 1:15 pm

Sn:SPARY
TNB'ye noterden ihtar çekilecek metin hakında ve ihtarın hangi adrese çekileceği konusunda bilgi verebilirseniz sevinirim.
Ayrıca ihtarnameyi iadeli taahhütlü mü göndermek gerekir?
Benim konu bi hayli uzun daha sonra sizinle paylaşayım.
Yardımlarınıza şimdiden Teşekkürler.
idareet
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti idareet » Sal Mar 02, 2010 7:27 pm

konu ile ilgili bilgisi olan arkadaş varsa yardımcı olabilirmi ?
teşekkürler..... Blue_Light_Colorz_02_13
idareet
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti realemo » Çar Nis 07, 2010 8:25 pm

freeboy yazdı:ürün değişimi talep edildiği durumda yenı verilen laptop 2 yıl grantılımı olmuyor, garanti kapsamına hıçmı dahıl olmuyor yada eskı verılen laptopun kalan suresınemı dahıl oluyor ben anlamadım ???

Soru eski konuyu hortlatıyorum ancak kimse tam birşey yazmamış sorunun cevabı olarak.Aklınızda bulunsun.Eğer garanti kapsamında cihazınız aynı yada farklı bir ürün ile değiştirildiğinde size yeni fatura düzenlenmiyorsa garanti süreniz ilk fatura tarihinden itibaren geçerli olacaktır.Firmanın sözlü vereceği hiçbir teminata güvenmeyiniz.Yeni fatura yada swap değişim faturası isteyin.Kendiniz sağlama alın.
Ayrıca servislerden hiçbir zaman değişim istemeyin.Talebiniz hep iade olsun.Eğer iade kararı çıkarsa muhtemelen ilk ödediğiniz para ile artık daha yeni daha iyi bir ürün alabiliyor oluyorsunuz.
realemo
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti oaslan » Sal Tem 20, 2010 1:34 am

arkadaslar ben daha önce pc yi garantiye gönderdim bi yıl kadar oldu hdd değiştirdik fanı temizledik deyip gönderdiler gecen ay pcyi yine hddden servise gönderdim adamlar senin anakart kırık yetkisiz müdahale var diyor 600 lira fatura cıkardılar ben diyorum ki siz açmıssınız diyolar ki kesinklikle biz acmadık bende dokunmadım pcye aradım önce kabul ettiler tamam hallederiz gönder dediler şimdi reddediyorlar öle bişey yok diyolar sunu sorayım fanı yada pcnin içinin aşırı tozlandığını bu adamlar en basta nerden biliyorlardı acmadılarsa ne yapmam gerekiyor yardımcı olurmusunuz??
oaslan
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti admin » Sal Tem 20, 2010 3:34 pm

konuyu çağrı merkezi ile görüşmelisiniz. 444 86 74
ToshibaTech
admin
admin
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

GARANTİ

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Google Adsense [Bot] ve 2 misafir