sonunda bunuda yaptılar

Yetkili: aktuer, borabalkan

Forum kuralları
Forum içinde markaya zarar veren, asagılayıcı, müstehcen, kaba, iftira niteliginde, nefret dolu, tehdit edici, sekse yönelik ya da kanunlarla çelisecek içerikler ve gerekirse kullanıcı hesapları bildirim yapılmadan silinecektir. Ayrıca müşteri memnuniyetsizliğinden kaynaklanan şikayetlere, acil veya yardım edin şeklindeki başlıklara yer verilemeyecektir.

sonunda bunuda yaptılar

İleti semih » Cum Nis 09, 2010 9:41 pm

bu konuyu burada anlatmam benim konunun aşağıda kalmış olması ve bu olayı herkese duyurabilmek

1 yıl içerisinde 4. kez pc yi aynı arızadan servise verdim bedel iadesi talep ettim karar bekliyordum 16. işgünü pc kontrol edildi bir problem yok dendi bugün gittim pc yi almaya 1 saate yakın denedim kapanmadı arızası kapanmaydı ama sorun burda değil sorun bana hiçbir işlem yapılmadığı sadece test edildiğiydi fakat pc merkeze gönderilmeden önce bursa servisindeki bayan tarafından denenmiş ve 29. dk da kapandığı test edidilerek gönderilmişti fakat hiçbir işlem yapılmadığı söylenen pc kendiliğinden düzelmiş nasıl olduysa, bunu yapmalarının nedeni büyük ihtimal bedel iadesi ödememek için yaptıklar, umarım böyle bişey yapmamışlardır ama bişey yapmadık dedikleri pc nasıl olurda kendiliğinden düzelir ve aynı arızadan 4. kez gönderilen pc nasıl olurda yasaları çiğneyerek değişim veya bedel iadesi onayı vermezler ve aynı arızaya aynı parça değişimi diyolar böyle bişey varmı yoksa herzamanki gibi kendilerimi uydurdu bu yasayı ben aynı arıza diye biliyorum ve yasalardada böyle gördüm yani artık yorum sizin

aynı arıza tekrar olsun artı yasalara uymayıp değişim yapmamaktan oyalamaktan arızalı ürün satmaktan ve bu son olaydan dolayı dava açıcam yardım sizlerden bekliyorum
semih
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Re: sonunda bunuda yaptılar

İleti alican09turk » Cum Nis 09, 2010 10:31 pm

garanti belgesinde yazan şartlara bugün tkr baktım. ve çok iyi Türkçe okuyup anlayabiliyorum. uzunca bir madde var. özetini yazıyorum. aynı bilgisayar aynı arızadan dolayı 2 KEZ, farklı arızalardan dolayı 4 KEZ, garanti süresi boyunca 6 KEZ den fazla servise gelirse ve tüketicinin üründen faydalanmasını etkiliyorsa değişim, para iadesi hakkı doğar. benim garanti belgemden yazan tam da budur. ve bu karar firmaya değil TÜKETİCİYE kalmıştır. yok biz para iadesi yapamayız, para iadesi isterseniz iş uzar, yok gelin size farklı bir makina verelim gibi isteklerde bulanamazlar. tüketici ne karar verirse onu uygulamak zorundalar. ayrıca daha önce yazmıştırm. TNBye çektiğim ihtarname reddedilmişti. bugün noterden neden reddedildiğini öğrendim. anlatacağım şey o kadar komikki. bu kadarı da pes dedirticek cinsten. neymiş efendim. ben firma olarak TNB BİLGİSAYAR SİSTEMLERİ A.Ş. olarak yazmışım. meğer onlar TNB BİLGİSAYAR VE GÖRÜNTÜ SİSTEMLERİ A.Ş. imiş. bundan dolayı ihtarnameyi reddetmişler. çünkü bilgisayarda görüntü birimi yok gerçekten. çok komik gerçekten. eminim ki ünvanarını doğru kullansaydım bu sefer biz sadece bilgisayar sistemleriyle ilgileniyoruz derlerdi. çünkü onlarda bahane bol. ama sevindirici taraf mahkemede kullanmak için elime bir koz daha verdiler.
alican09turk
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti semih » Cmt Nis 10, 2010 8:53 am

aynen öyle ikimizin elinede yeni kozlar verdiler ben nasıl olsa pc yi 3 kez aynı arızadan götürmüşüm bide ütüne son olay oooo direk mahkmeye başka bişeyden anlamazlar bunların oyunlarıyla sadece mahkeme başa çıkar yazdığım tüm maddeler için dava açıcam ama ben şunu merak ediyorum bilgisayarı bana verdiler ama 4 kağıtta benim elimde makemeye başvursam bi sorun çıkar mı pc bende olduğu için senin durum daha vahim şimdi ihtaname boşamı gitti yaparlar bunlar herşeyi yaparlardiyorumya işlem yapılmış pc yi işlem yapılmamış gibi gösteriyorlar
En son semih tarafından, Pts Nis 12, 2010 5:46 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 değişiklik yapıldı.
semih
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

İleti alican09turk » Cmt Nis 10, 2010 9:50 am

ben derhal T.C SANAYİ VE TİCARET BAKANLIĞINA şikayette bulunacağım. sizin servis raporundada üstte tam ortada TNB BİLGİSAYAR SİSTEMLERİ A.Ş yazıyor dimi? bendeki 2 servis raporunda yazan ünvan bu. ben mahkemeye başvurdum. uzun bir prosedür yok. internetten tüketici mahkemesi dilekçe örneği diye araştırın. örnek çıkar kendinize göre doldurup servis raporlarını garanti belgesiini vs. toplayıp dava açın. 1 ay içinde mahkeme oluyor sanırım büyük ihtimalle. sorunuz varsa yanıtlarım.
alican09turk
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti semih » Cmt Nis 10, 2010 9:05 pm

evt aynen tnb bilgisayar sistemleri a. ş. yazıyor birkaç sorum olcak bende 4 tane kağıt var ilk rapor fan temizlendi flex kablo yerine oturtuldu ikinci rapor pcb değişti üçüncü raporda flex kablosu değişti işlemci sıvıları yenilendi fan temizlendi yazıyor 4. kağıtta ise cihazda sorun yok diyor ama test edilerek gönderildi ilk 3 ünde aynı arızalar vardı ekran kayması ve kapanma kapanma hiç düzelmiyor tekrarlıyor ekranda aynı şimdi kağıtlara tam bilgi yazılmamış bu belgeleri mahkeme bulabilir mi ve biz bu mahkemeye tam olarak nereden başvurucaz ve pc bende serviste değil bu bi sorun oluşturur mu ? garantide yazan şartlar aynen dediğiniz gibi bendede aynısı yazıyor işte tek problem kağıtlarda arızaların hepsi yazmıyor sorun olur mu ? ama sistemden hepsini bana servis çalışanları söylüyor sistemlerinde tam olarak kayıtlı bu arızalar. bu isim meselesini tam olarak öğrenmek lazım kağıtta dediğiniz isim yazıyor ama işte ihtarnameyi reddetmişler ya bu isim konuyu araştıralım.ben dava açıcam elime çok fazla koz verdiler. bu pcb anakarmış ama burda hard disk ve pcb değişmiş ekran problemi ve kapanma problemleriden halledilmiş ama yazmıyor
En son semih tarafından, Pts Nis 12, 2010 5:49 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 değişiklik yapıldı.
semih
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

İleti alican09turk » Cmt Nis 10, 2010 9:15 pm

şimdi ilk önce şunu söylim. onların bilgisayarında tam olarak ne yazıyor bilemem ama bildiğim şu var. bu elemanlar aynı arıza da olsa farklı arızalar gibi gösteriyorlar. çünkü aynı bilgisyaar aynı nedenden dolayı 2. kez servise gelirse Almanya daki merkez hesap soruyor. neden yapamadınız diye. onlar da o yüsden farklı nedenler gösterip bundan kurtuluyorlar. ben bugün SANAYİ VE TİCARET BAKANLIĞI nın sitesindeki şirket ünvan sorgulama kısmından baktım. aynı adreste 2 tane firma var. biri TNB BİLGİSAYAR SİSTEMLERİ A.Ş diğeri TNB BİLGİSAYAR VE GÖRÜNTÜ SİSTEMLERİ A.Ş yani onların ihtarnameyi kabul etmleri gerekiyordu. çünkü o adreste bakanlıkta kayıtlı o firma mevcut. bunlar onların aleyhine. zaten ben gerekli şikayeti yaptım siteden. şikaayetvar. com a da yazdım. ben 4. levent teki İstanbul adliyesine başvurdum. tüketici mahkemeleri orda. üstelik 5 tane var. sanırım işlemler hızlı olabilir.
alican09turk
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti semih » Pzr Nis 11, 2010 9:22 am

ne yazarlarsa yazsınlar sonuçta benim şikayetlerim belli ama galiba aynıları yazıyor sürekli flex kablo ve fan temizlik işlemi ama bu pc yi 1 hafta idare ediyor istesem 10 kez göndermiştim servise ama lazım olduğu için göndermedim benim bir diğer şikayetimde bu pc nin gizli ayıplı mal olmasıdır çünkü yapılmıyor ve iki buçuk ay serviste kaldı bir yılda şimdi pc nin bir arızası yok yinede şikayet edebilir miyim? ben malesef bursadayım zaten istanbulda olsam kapılarına kadar giderdim sende öyle yap hatta yanına başka firmanın teknik elemanını al elinde delil olsun ve konuşmaları kaydet derim mahkemede elin güçlenir ben caspera sordum yardımcı oluruz dedi aynı arızayı tekrarlasın onlar onaylayıp toshibaya vercem. bursa merkez adliyesinde vardır heralde bu arada dediğin çizgi nasıl bir çizgi hafif benim iki hoparlör arasında var ama çok belli değil bendende kaynaklanmıyor. adminde herkese cevap yazıyo bi buraya cevap yazmıyo
semih
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

İleti semih » Pzr Nis 11, 2010 12:56 pm

evt bende toshiba olsun pahalı olsun kalitelidir diye aldım aynı özellikte 500 tl ucuz pc lerde vardı ben bunu aldım 2100 verip mahkemeye gitmek lazım ama pc yapılmış durumda ama 1 haftaya kalmaz aynı arızayı verir
semih
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

GARANTİ

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir