Bilgisayarım çok ısınıyor,bir soru daha

Yetkili: aktuer, borabalkan

Forum kuralları
Forum içinde markaya zarar veren, asagılayıcı, müstehcen, kaba, iftira niteliginde, nefret dolu, tehdit edici, sekse yönelik ya da kanunlarla çelisecek içerikler ve gerekirse kullanıcı hesapları bildirim yapılmadan silinecektir. Ayrıca müşteri memnuniyetsizliğinden kaynaklanan şikayetlere, acil veya yardım edin şeklindeki başlıklara yer verilemeyecektir.

Bilgisayarım çok ısınıyor,bir soru daha

İleti frknyldrm » Cum Tem 16, 2010 11:53 am

Toshiba Satellite A300-20P lap-top'ım var.Windows Vista 32 bit yüklü.Alalı 16 ay oldu.14 Mart 2009'da Türkiyeden almıştım.Bilgisayarım bu dönemde hiç görmediğim kadar ısınmaya başladı.Programlarla kontrol ettirdiğimde 55-75 derece arası değişiyor ve altına düşmüyor.Tanıdığımın 1 aylık Samsung lap-top'ı ise 45-55 arasında.Ki bilgisayarımda oyun hiç oynamıyorum.Bilgisayar kucağımda olmasına rağmen fana denk gelen yerler sürekli boşlukta yani hava alıyor.Ama elimle dahi kontrol ettiğimde Touch-pad ve yan tarafı çok aşırı yüksek ısıya sahip oluyor.El yakacak cinsden.Daha önce de touch-pad çok ısınıyordu ve bu durum touch-pad için de hâla geçerli.Ne yapmalıyım?

Bilgisayarımı aldıktan 1 hafta sonra recovery disklerimi oluşturmuştum ama şimdi güvenemiyorum tüm recovery dosyalarını harici hard diskime de kopyaladım ama bir dosya hariç.a7714741726c7166c1672126df24231e klasöründeki MRT adlı uygulamayı (recover dosyası) kopyalayınca izin istiyor veriyorum ancak kopyalayamıyor ve yetkiniz yok diyor.Ki sadece administrator oturumu var ve bende ondayım.Güvenli kipte deneyecektim ancak giremedim.Ona da nasıl giriliyor?

Birde bu son 5-6 aydır çok fazla ses çıkarmaya başladı bilgisayar.Bir sorun mu var acaba?

Bu 2-3 soruma cevap verebilirseniz çok sevinirim.

Teşekkürler...
frknyldrm
Yeni Üye
Yeni Üye

Re: Bilgisayarım çok ısınıyor,bir soru daha

İleti frknyldrm » Cum Tem 16, 2010 1:40 pm

Ses sorunumu da yazdım
frknyldrm
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti admin » Cum Tem 16, 2010 2:27 pm

merhaba,
ısınma sorununun bir çok sebebi olabilir. bunlardan en çok gördüğümüz tozlanmaya bağlı fanda tıkanmalardır. Butür bir durumsa makinenizin temizlik ve bakımının yapılması gerekir. Diğer durumlarda virüs veya fan sorunundan çıkabiliyor. yani servisimizde öncelikle incelenmesi ve arıza tespitinin yapıması iyi olur.

recovery cd den kurulum yapabilirsiniz. öncelikle önemli bilgilerinizi yedeklemeniz gerekir.
ToshibaTech
Atatürk Cad. 63/9 Kozyatağı / İstanbul
Tel:0216 355 04 95
admin
admin
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

İleti frknyldrm » Cum Tem 16, 2010 3:02 pm

Teşekkür ederim.O zaman onları yedeklemenin anlamı yok.Tamam o zaman Bakırköy/Dikilitaşta ki yetkili servisiniz 5 dk yürüme mesafesinde.Hemen oraya götüreceğim.Gerekli temizlemeler yapılır,değil mi?
frknyldrm
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti frknyldrm » Cum Tem 16, 2010 3:20 pm

kaç dakikadır telefonla arıyorum meşgul niye yav?
frknyldrm
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti admin » Cum Tem 16, 2010 5:43 pm

öncelikle makinenizi arıza tespiti için servise alırlar. arıza fanda aşırı tozlanmadan veya tıkanmadan kaynaklanıyorsa garanti dışı işlem görebilir. Servis bu konuda sizi bilgilendirecektir.
ToshibaTech
admin
admin
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

İleti frknyldrm » Cum Tem 16, 2010 11:31 pm

Umarım kazıklayıcı bir hareket olmazda güzelce yapılır.Ama şu anda müsait değilim bir dahaki aya artık.1ay boyunca kullanmayacağım zaten,sorun olur mu?
frknyldrm
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti admin » Cmt Tem 17, 2010 11:59 am

yetkili servise giderseniz herhangi bir sorun yaşamazsınız. bir an önce gitmenizde fayda var.
ToshibaTech
admin
admin
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

GENEL SORULAR

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir