pili nasıl kullanırız

Forum kuralları
Forum içinde markaya zarar veren, asagılayıcı, müstehcen, kaba, iftira niteliginde, nefret dolu, tehdit edici, sekse yönelik ya da kanunlarla çelisecek içerikler ve gerekirse kullanıcı hesapları bildirim yapılmadan silinecektir. Ayrıca müşteri memnuniyetsizliğinden kaynaklanan şikayetlere, acil veya yardım edin şeklindeki başlıklara yer verilemeyecektir.

pili nasıl kullanırız

İleti hasan_gul » Cmt Haz 02, 2007 1:30 pm

selam toshiba teknik servis den haber bekliyorum

PİLİ NASIL DOĞRU KULLANIRIZ ! !!
http://www.teknolojitelevizyonu.com/for ... thread.phpüp=1017322#post1017322
aynı sekilde buraya da yazdım

pili acaba nasıl dogru kaullanırız dogru kullanıyorum

evimdeyken pili bosalıncaya kadar bitiriyorum

bittikden sonra pili sarza takıyorum

isim bitince kapatıyorum

ofise geldigimde adaptörü prize takıyorum

laptop'un pili bitince yani bip bip sesi duyunca sarza takıyorum

ve pil kendine geliyor böylece hem 3 saate çıkuyor benim bildiklerim bu kadar
sayın toshiba teknik serivisi acaba dogrumu kullanıyoruz.

bana bu konuda bilgilendirirmisiniz bazı bilinçsiz arkadaslar yok derin donduruyucuya katalım falan filan diyorla laptopu bir sene kullanmamak için
bilmeyenler için burada bu konuda baslık açtım
saygılarımla
hasan_gul
Elmas nasıl yontulmadan kusursuz olmaz ise; insan da acı çekmeden olgunlaşmaz
Resim
hasan_gul
hasan_gul
VIP Üye
VIP Üye

İleti sarp100 » Çar Oca 02, 2008 9:52 pm

Dogru yapıyorsunuz ama yanlısınız asla pil süresi normal süresinden uzayamaz ama pil ömrü için yararlı. Tabi bi elektrik kesintisinde notebookunuzun garanti dısı kalmasına kadar varabilecek zararlar olabilir.
Özel mesaj veya MSN üzerinden yardım etmiyorum. Sorularınızı lütfen foruma yazınız.

Toshiba Satellite A100-011
Nikon Coolpix S200
sarp100
sarp100
Moderatör
Moderatör

İleti Asetilsalisilikasit » Per Oca 03, 2008 3:00 am

Derin dondurucuya mı atıyorlarmıs piliü Blue_Light_Colorz_02_07 Blue_Light_Colorz_02_07 İlk defa duydum bunu da,büyük ihtimalle sadece bir Türk olabilir bunu yapan. Blue_Light_Colorz_02_06
Resim

A200-1AH
Peugeot 207 1.6 HDI
Fujifilm S9500
İtina ile overlok çekilir.
Asetilsalisilikasit
Asetilsalisilikasit
VIP Üye
VIP Üye

İleti ozankaraca » Per Oca 03, 2008 3:08 am

Asetilsalisilikasit yazdı:Derin dondurucuya mı atıyorlarmıs piliü Blue_Light_Colorz_02_07 Blue_Light_Colorz_02_07 İlk defa duydum bunu da,büyük ihtimalle sadece bir Türk olabilir bunu yapan. Blue_Light_Colorz_02_06

Camasir makinesinde ayran yaptiktan sonra ariza çikardiginda garantiden yapilmasini isteyen vatandasimiz bile varsa o da normaldir Emrahcim Blue_Light_Colorz_02_04
ozankaraca
VIP Üye
VIP Üye

Re: pili nasıl kullanırız

İleti gmduncanidaho » Per Oca 03, 2008 5:34 am

hasan_gul yazdı:selam toshiba teknik servis den haber bekliyorum

PİLİ NASIL DOĞRU KULLANIRIZ ! !!
http://www.teknolojitelevizyonu.com/for ... thread.phpüp=1017322#post1017322
aynı sekilde buraya da yazdım

pili acaba nasıl dogru kaullanırız dogru kullanıyorum

evimdeyken pili bosalıncaya kadar bitiriyorum

bittikden sonra pili sarza takıyorum

isim bitince kapatıyorum

ofise geldigimde adaptörü prize takıyorum

laptop'un pili bitince yani bip bip sesi duyunca sarza takıyorum

ve pil kendine geliyor böylece hem 3 saate çıkuyor benim bildiklerim bu kadar
sayın toshiba teknik serivisi acaba dogrumu kullanıyoruz.

bana bu konuda bilgilendirirmisiniz bazı bilinçsiz arkadaslar yok derin donduruyucuya katalım falan filan diyorla laptopu bir sene kullanmamak için
bilmeyenler için burada bu konuda baslık açtım
saygılarımla

Bu islemi ayda 1 kere yapıp, mümkün olan her zaman bilgisayarınızı pili takılı degilken elektrige baglı olarak kullanmanız daha faydalı bildigim kadarıyla. Tabii elektrik kesintisinin çok sık olmadıgı, ya da bir Güç kaynagına baglı olarak kullanıldıgı zaman bunun yapılması daha saglıklı.
gmduncanidaho
gmduncanidaho
VIP Üye
VIP Üye

İleti yuzuakyener » Per Oca 03, 2008 8:46 am

Pil ömrüne neden bu kadar kafa takılıyor anlamıyorum. Pilsiz kullanmanın bataryaya tek artısı sıcak bir ortamda bulunmaması. Pil ömrünü en fazla tüketen seylerden biri sıcaktır. Derin dondurucu çok abartılı olmus. Kesinlikle pile zarar verir. İçinin donması istendik birsey degil. Ama nem yapmayacak uygun bir posette buzdolabında yada serin bir yede saklanması pil ömrünü uzatır.

Ama sahsi fikrim UPSiniz yoksa pil üzerindeyken kullanmanızdır. Elektrik kesintilerinde falan bilgisayarınızı riske atmamıs olursunuz. Yüksek voltaj gelirse pil de koruyamaz tabii ki. O yüzden aslında evde kullananlar için en ideali UPStir.

Bu arada bazıları pilin sürekli bilgisayara takılı durmasının pili sürekli doldurup bosaltma islemine tabi tutacagını (%99-100 degerleri arasında mesela) ve bunun sonucunda bataryanın yeniden doldurulabilme sayısının tükenecegini savunuyorlar. Bu tamamen batıl bir inançtır. Bataryanız dolduktan sonra kesinlikle üzerinden akım geçmez. (Gerilim düsmesi olmadıgı sürece)

Bunu test etmek isteyenler sunu yapabilirler. Bataryanız tam doluyken fisi çıkarın. %97ye kadar bosaltın. Sonra fisi tekrar takın. Bataryanız full görünecektir. Saatlerce fiste kalsa bile çektiginizde bataryanın direk %97ye düstügünü göreceksiniz. Sebebi ise su batarya %95in altına düsmedikçe bilgisayar bataryayı dolu olarak görür ki bu da yukarıda bahsedilen batıl inanısın gerçeklesmemesi için alınmıs bir önlemdir. Eger böyle bir özellik olmasaydı, bataryayı kullanmasanız dahi zamanla gerilimi azalacagından dolayı sürekli bosalıp dolardı ve bu da pil ömrüne olumsuz etkide bulunurdu.

Piller hakkında çok uzun arastırmalar yaptım zamanında. Kafanıza takılan baska seyler varsa yanıtlayabilirim. Bir siteden yaptıgım çeviriyi ekliyorum asagıya merak edenler için. Aynı yazı A200 1AH ve 1VL kulübünün ilk sayfasında da var.

Batarya Kullanım İpuçları

1. Yeni batarya kullanmadan önce tamamen sarj edilmelidir.
2. Yeni batarya tam kapasitesine ulasmadan önce birkaç kez tam dolum ve tam bosalıma ihtiyaç duyar.
3. sarj edilebilir piller kullanılmadıgında kendi kendilerini bosaltırlar. Saklamak için pillerinizi daima tam dolu vaziyette bırakın.
4. Birkaç ayda bir pilinizi tamamen bosaltıp doldurun.
5. Bilgisayarınızın LCD parlaklıgını kısın.
6. Bilgisayarla birlikte gelen güç yönetim programlarını kullanın.
7. LCDyi veya diger gereksiz bilesenleri kullanmadıgınız zamanlarda kapatın.
8. Ekran koruyucunuzu 1-2 dakikaya ayarlayın.
9. Eger bos bir RAM slotu varsa doldurun. Bu hard diskinizin daha az kullanılmasını saglayacaktır.
10. Kullanılmayan yazılımları kapatın.
11. Kullanılmayan PC kartlarını ve USB araçları çıkartın.
12. dvd izlemeyin veya yogun grafikli oyunlar oynamayın.
13. Pilinizin kutuplarını kısa devre etmeyin veya bataryanızı metal parçalarla aynı yere koymayın.
14. Pilinizi düsürmeyin veya parçalamayın.
15. Neme veya suya maruz bırakmayın.
16. sarj olurken veya kullanılırken ısınması normaldir. Eger çok fazla ısınıyorsa cihazınızda bir sorun olabilir ve yeterlikli bir kisi tarafından kontrol edilmelidir.

Dizüstü Pil Bakımı

Yeni pilinizi nasıl sarj edersinizü

Yeni piliniz sarj edilmemis sekilde gelir ve kullanılmadan önce sarj edilmelidir (sart etme yönergeleri için bilgisayarınızın kullanma kılavuzuna bakınız). İlk kullanımda (ya da uzun bir saklama süresinin ardından) pil maksimum kapasitesine ulasmadan önce 2 ila 3 kez sarj/desarja ihtiyaç duyar.

Pilinizi ilk kez sarj ederken 10-15 dakika sonra bilgisayar sarjın tamamlandıgını gösterebilir. Bu sarj edilebilir pillerde normal bir olaydır. Basitçe pilinizi bilgisayardan söküp sarj prosedürünü tekrarlayın.

2 ila 3 haftada bir pilinizi uygunlastırmanız (tam sarj/tam desarj yapmanız) önemlidir. Bunu yapmamak pilinizin ömrünü önemli ölçüde kısaltacaktır (Bu yöntem uygunlastırmaya ihtiyaç duymayan Li-ion pillerde geçerli degildir). Bosaltmak için bilgisayarınız kapanana yada düsük batarya uyarısı verene kadar pil gücünde kullanabilirsiniz. Sonra kullanım kılavuzunda açıklandıgı sekilde pilinizi doldurunuz.

Eger batarya bir ay veya daha uzun bir süre kullanılmayacaksa, pilin bilgisayardan çıkarılıp temiz, kuru ve serin bir yerde muhafaza edilmesi önerilir.

sarj ve desarj olurken pilin ısınması normaldir.

Eger kullanılmıyorsa pilin eninde sonunda sarjı bosalacaktır. Bu yüzden belirli bir saklama süresinin ardından pili tekrar sarj etmeniz gerekecektir.

Pilin gerçek çalısma süresi donanım tarafından ihtiyaç duyulan güce baglıdır. Dizüstü bilgisayarları göz önüne aldıgımızda, monitörün kullanımı, pilden ekstra güç emen hard disk ve diger çevre birimleri pilin çalısma süresini etkin bir sekilde kısaltacaktır. Pilin toplam çalısma süresi agırlıkla donanımın tasarımına baglıdır. Pilinizin maksimum performansına sahip olabilmek için, bilgisayarınızın güç denetimi özelliklerini en uygun hale getirmelisiniz. Daha fazla bilgi için bilgisayarınızın kullanım kılavuzuna bakınız.

Dizüstümün Pil performansını Maksimum Düzeye Nasıl Getirebilirimü

Dizüstünü pilinizden maksimum performansı elde etmek için uygulayabileceginiz çesitli basamaklar var.

Yeni Pili Zorlamak � yeni piller desarj durumda gelirler ve mutlaka kullanımdan önce sarj edilmeleri gerekir. Yeni pilinizin maksimum kapasitesine ulasabilmenize izin vermesi için 2 ila 4 kez tam sarj/tam desarj yapmanız önerilir.

Hafıza Etkisini Önleme � Pilinizi 2-3 haftada bir tam sarj/tam desarj yaparak pilinizin saglıklı kalmasını saglayabilirsiniz. Bu kural hafıza etkisinden etkilenmeyen Li-ion piller için geçerli degildir.

Bataryanızı Temiz Tutun � Kirlenmis pil kutuplarını kulak temizleme pamugu ve alkolle temizlemeniz iyi bir fikirdir. Bu pilinizin bilgisayarla daha iyi bir baglantı kurmasına yardımcı olur.

Pilinize Egzersiz Yaptırın � Pilinizi uzun süreligine rafa kaldırmayın. En azından 2-3 haftada bir pilin kullanılması tavsiye edilir. Eger pil uzun süre kullanılmazsa yukarıda anlatılan yeni pili zorlama prosedürünü tekrar uygulamanız gerekir.

Pili Saklama � Eger pilinizi bir ay yada daha uzun süre kullanmayı düsünmüyorsanız, onun kuru, temiz ve serin bir yerde, sıcaktan ve metal nesnelerden uzakta muhafaza edilmesi önerilir.Ni-Cd, Ni-MH ve Li-ion piller muhafaza edilirken kendi kendini bosaltacaktır, kullanmadan önce zorlama yöntemini uygulamayı unutmayın.SLA (Sealed Lead Acid-Kapalı Kursun Asit) piller tam dolu sarj ile muhafaza edilmelidir. Bu özellikle özel trickle sarj cihazlarıyla gerçeklestirilir. Eger bir trickle sarj cihazınız yoksa SLA pilleriniz 3 aydan daha fazla saklamayın.

Dizüstü Kullanıcıları İçin � Pilinizden maksimum performansı elde etmek için, pili kullanmadan önce bilgisayarınız güç denetimlerinin en uygun sekle getirin. Güç denetimi bir seylerden feragat etmektir: daha iyi güç miktarını daha kötü bilgisayar performansıyla takas etmek. Güç denetimi sistemi, islemcinin daha düsük bir hızda çalısmasını saglayarak, ekran ısıgını kısarak, kullanımda olmadıgında hard diskin dönüs hızını yavaslatarak ve pasif oldugunda bilgisayarı uyku moduna alarak pil gücünüzü muhafaza eder. Bilgisayarınızı kullanıcı rehberi spesifik güç denetimi özellikleri ile ilgili bilgileri saglıyordur.

Batarya Türleri, Performans Ve sarj İpuçları

Lithium-ion (Li-ion) Piller

Lithium-ion piller son teknoloji pillerdir ve NiMH ve NiCd pillere göre bir çok avantaj sunarlar. Lithium-ion piller daha hafif ve daha performanslı olmalarından dolayı tercih edilirler. Lithium-ion piller genellikle mAh saat oranıyla temsil edilen NiMH pillere göre %20-35 daha hafif ve %10-20 daha performanslıdırlar. Lithium-ion piller �hafıza etkisi�nden etkilenmemelerinden dolayı essizdirler.

Yeni bir Lithium-ion pilin uygunlastırmaya(tam sarj/tam desarj) tabi tutulması onun yararınadır. İlk 3 sarj döngüsü için pil gece boyunca tam sarja tabi tutulmalı, sonra yeniden sarj etmeden önce sonuna kadar bosaltılmalıdır. Lithium-ion piller bir kez uygunlastırıldıgında klasik yavas sarj veya hızlı sarj arasında bir oranla sarj edildigi sürece en iyi performansı sunacaktır. Hızlı sarj yapılırken Lithium-ion piller Lithium pilleri sarj etmek için tasarlanmıs bir sarj cihazına gereksinim duyarlar. Hızlı sarj yapılırken pilin gerçek bir tam dolum degerine ulasabilmesi için sarj döngüsünün son %10-15lik kısmının yavas sarjda yapılması gerekir. Çogu �akıllı� dizüstleri ve Lithium pil hızlı sarj cihazları bu yetenege sahiptir. Bir Lithium-ion pil uzun süreli sarja maruz kalırsa (24 saatten fazla) zarar görebilir.

Nickel-Metal Hydride (NiMH) Piller

NiMH piller genellikle NiCd pillere göre en az %30 fazla konusma süresi saglar. �Hafıza etkisinden� etkilenmelerine ragmen, NiMH piller daha eski bir teknolojiye sahip NiCd pillere göre bu duruma daha az egilimlidirler. Dogru yapılan bir uygunlastırma yöntemi NiMH pillerin hafıza etkisinin negatif etkilerini indirgeyerek ömrünü büyük oranda artırır. Bu en az 3-5 sarj döngüsünden birinde tamamen bosaldıktan sonra tamamen doldurulmak suretiyle saglanabilir.

Yeni bir NiMH pili dogru sekilde uygunlastırmak çok önemlidir. İlk 3 sarj döngüsü için pil gece boyunca tam sarja tabi tutulmalı (tercihen yavas sarjda), sonra yeniden sarj etmeden önce sonuna kadar bosaltılmalıdır. NiMH pil, ömrü boyunca düzenli olarak bir charger/conditioner(uygunlastırıcı) sarj cihazı tarafından sarj edilirse en iyi performansı saglayacaktır. Bir NiMH pil uzun süreli sarja maruz kalırsa (24 saatten fazla) zarar görebilir.

Nickel Cadmium (NiCd) Piller

NiCd piller en eski teknoloji pillerdir. İyi bir performans sundukları halde NiCd piller hafıza etkisinden çok etkilenirler. Lithium-ion ve NiMH pillerin mükemmel performansından ve NiCd pillerin negatif etkilerden etkilenme durumundan dolayı NiCd piller üretim hattında yer alamıyor.

Hafıza Etkisi

Kısaca açıklamak gerekirse hafıza etkisi pilin tamamen bosalmadan doldurulması veya tamamen dolmadan sarjdan çıkarılması sonucu pilin maksimum kapasitesini unutması anlamına geliyor ki bu da pilin kapasitesinin tamamından bir daha yararlanılamayacagı anlamına geliyor. Bu etkiye maruz kalmayan tek pil türü Li-ion pillerdir.

(Maksimum performans için) Yapılması/Yapılmaması gerekenler

Yapılması Gerekenler:
� Yeni pilde dogru uygunlastırma (ilk 3 sarjda tam sarj/tam desarj) yapın.
� Pili ve kutuplarını temiz tutun.
� Pilinizi asırı sıcak veya asırı soguktan uzak tutun.
� Pili kullanın. Mümkünse pili uzun süre bosta bırakmayın.
� Sadece ihtiyacınız olan özellikleri kullanın.
� Uzun süre bekleyen pilinize uygunlastırma yöntemlerini uygulayın.

Yapılmaması Gerekenler

� Çarpmak, düsürmek veya kötü kullanım
� Pili kısa devre etmek
� Pilin hücrelerini açmak ya da parçalamak
� Pili kaplamasını ve/veya gövdesini degistirmek
� Pilinizi yagmur veya yüksek neme maruz bırakmak
� Pili yakmayın. Kullanılmıs bir bataryayı uygun bir sekilde elinizden çıkarın.
ResimResimResim
yuzuakyener
yuzuakyener
Moderatör
Moderatör

İleti sarp100 » Per Oca 03, 2008 3:54 pm

Çok güzel açıklamıssınız elinize saglık

yuzuakyener yazdı:Pil ömrüne neden bu kadar kafa takılıyor anlamıyorum. Pilsiz kullanmanın bataryaya tek artısı sıcak bir ortamda bulunmaması. Pil ömrünü en fazla tüketen seylerden biri sıcaktır. Derin dondurucu çok abartılı olmus. Kesinlikle pile zarar verir. İçinin donması istendik birsey degil. Ama nem yapmayacak uygun bir posette buzdolabında yada serin bir yede saklanması pil ömrünü uzatır.

Ama sahsi fikrim UPSiniz yoksa pil üzerindeyken kullanmanızdır. Elektrik kesintilerinde falan bilgisayarınızı riske atmamıs olursunuz. Yüksek voltaj gelirse pil de koruyamaz tabii ki. O yüzden aslında evde kullananlar için en ideali UPStir.

Bu arada bazıları pilin sürekli bilgisayara takılı durmasının pili sürekli doldurup bosaltma islemine tabi tutacagını (%99-100 degerleri arasında mesela) ve bunun sonucunda bataryanın yeniden doldurulabilme sayısının tükenecegini savunuyorlar. Bu tamamen batıl bir inançtır. Bataryanız dolduktan sonra kesinlikle üzerinden akım geçmez. (Gerilim düsmesi olmadıgı sürece)

Bunu test etmek isteyenler sunu yapabilirler. Bataryanız tam doluyken fisi çıkarın. %97ye kadar bosaltın. Sonra fisi tekrar takın. Bataryanız full görünecektir. Saatlerce fiste kalsa bile çektiginizde bataryanın direk %97ye düstügünü göreceksiniz. Sebebi ise su batarya %95in altına düsmedikçe bilgisayar bataryayı dolu olarak görür ki bu da yukarıda bahsedilen batıl inanısın gerçeklesmemesi için alınmıs bir önlemdir. Eger böyle bir özellik olmasaydı, bataryayı kullanmasanız dahi zamanla gerilimi azalacagından dolayı sürekli bosalıp dolardı ve bu da pil ömrüne olumsuz etkide bulunurdu.

Piller hakkında çok uzun arastırmalar yaptım zamanında. Kafanıza takılan baska seyler varsa yanıtlayabilirim. Bir siteden yaptıgım çeviriyi ekliyorum asagıya merak edenler için. Aynı yazı A200 1AH ve 1VL kulübünün ilk sayfasında da var.

Batarya Kullanım İpuçları

1. Yeni batarya kullanmadan önce tamamen sarj edilmelidir.
2. Yeni batarya tam kapasitesine ulasmadan önce birkaç kez tam dolum ve tam bosalıma ihtiyaç duyar.
3. sarj edilebilir piller kullanılmadıgında kendi kendilerini bosaltırlar. Saklamak için pillerinizi daima tam dolu vaziyette bırakın.
4. Birkaç ayda bir pilinizi tamamen bosaltıp doldurun.
5. Bilgisayarınızın LCD parlaklıgını kısın.
6. Bilgisayarla birlikte gelen güç yönetim programlarını kullanın.
7. LCDyi veya diger gereksiz bilesenleri kullanmadıgınız zamanlarda kapatın.
8. Ekran koruyucunuzu 1-2 dakikaya ayarlayın.
9. Eger bos bir RAM slotu varsa doldurun. Bu hard diskinizin daha az kullanılmasını saglayacaktır.
10. Kullanılmayan yazılımları kapatın.
11. Kullanılmayan PC kartlarını ve USB araçları çıkartın.
12. dvd izlemeyin veya yogun grafikli oyunlar oynamayın.
13. Pilinizin kutuplarını kısa devre etmeyin veya bataryanızı metal parçalarla aynı yere koymayın.
14. Pilinizi düsürmeyin veya parçalamayın.
15. Neme veya suya maruz bırakmayın.
16. sarj olurken veya kullanılırken ısınması normaldir. Eger çok fazla ısınıyorsa cihazınızda bir sorun olabilir ve yeterlikli bir kisi tarafından kontrol edilmelidir.

Dizüstü Pil Bakımı

Yeni pilinizi nasıl sarj edersinizü

Yeni piliniz sarj edilmemis sekilde gelir ve kullanılmadan önce sarj edilmelidir (sart etme yönergeleri için bilgisayarınızın kullanma kılavuzuna bakınız). İlk kullanımda (ya da uzun bir saklama süresinin ardından) pil maksimum kapasitesine ulasmadan önce 2 ila 3 kez sarj/desarja ihtiyaç duyar.

Pilinizi ilk kez sarj ederken 10-15 dakika sonra bilgisayar sarjın tamamlandıgını gösterebilir. Bu sarj edilebilir pillerde normal bir olaydır. Basitçe pilinizi bilgisayardan söküp sarj prosedürünü tekrarlayın.

2 ila 3 haftada bir pilinizi uygunlastırmanız (tam sarj/tam desarj yapmanız) önemlidir. Bunu yapmamak pilinizin ömrünü önemli ölçüde kısaltacaktır (Bu yöntem uygunlastırmaya ihtiyaç duymayan Li-ion pillerde geçerli degildir). Bosaltmak için bilgisayarınız kapanana yada düsük batarya uyarısı verene kadar pil gücünde kullanabilirsiniz. Sonra kullanım kılavuzunda açıklandıgı sekilde pilinizi doldurunuz.

Eger batarya bir ay veya daha uzun bir süre kullanılmayacaksa, pilin bilgisayardan çıkarılıp temiz, kuru ve serin bir yerde muhafaza edilmesi önerilir.

sarj ve desarj olurken pilin ısınması normaldir.

Eger kullanılmıyorsa pilin eninde sonunda sarjı bosalacaktır. Bu yüzden belirli bir saklama süresinin ardından pili tekrar sarj etmeniz gerekecektir.

Pilin gerçek çalısma süresi donanım tarafından ihtiyaç duyulan güce baglıdır. Dizüstü bilgisayarları göz önüne aldıgımızda, monitörün kullanımı, pilden ekstra güç emen hard disk ve diger çevre birimleri pilin çalısma süresini etkin bir sekilde kısaltacaktır. Pilin toplam çalısma süresi agırlıkla donanımın tasarımına baglıdır. Pilinizin maksimum performansına sahip olabilmek için, bilgisayarınızın güç denetimi özelliklerini en uygun hale getirmelisiniz. Daha fazla bilgi için bilgisayarınızın kullanım kılavuzuna bakınız.

Dizüstümün Pil performansını Maksimum Düzeye Nasıl Getirebilirimü

Dizüstünü pilinizden maksimum performansı elde etmek için uygulayabileceginiz çesitli basamaklar var.

Yeni Pili Zorlamak � yeni piller desarj durumda gelirler ve mutlaka kullanımdan önce sarj edilmeleri gerekir. Yeni pilinizin maksimum kapasitesine ulasabilmenize izin vermesi için 2 ila 4 kez tam sarj/tam desarj yapmanız önerilir.

Hafıza Etkisini Önleme � Pilinizi 2-3 haftada bir tam sarj/tam desarj yaparak pilinizin saglıklı kalmasını saglayabilirsiniz. Bu kural hafıza etkisinden etkilenmeyen Li-ion piller için geçerli degildir.

Bataryanızı Temiz Tutun � Kirlenmis pil kutuplarını kulak temizleme pamugu ve alkolle temizlemeniz iyi bir fikirdir. Bu pilinizin bilgisayarla daha iyi bir baglantı kurmasına yardımcı olur.

Pilinize Egzersiz Yaptırın � Pilinizi uzun süreligine rafa kaldırmayın. En azından 2-3 haftada bir pilin kullanılması tavsiye edilir. Eger pil uzun süre kullanılmazsa yukarıda anlatılan yeni pili zorlama prosedürünü tekrar uygulamanız gerekir.

Pili Saklama � Eger pilinizi bir ay yada daha uzun süre kullanmayı düsünmüyorsanız, onun kuru, temiz ve serin bir yerde, sıcaktan ve metal nesnelerden uzakta muhafaza edilmesi önerilir.Ni-Cd, Ni-MH ve Li-ion piller muhafaza edilirken kendi kendini bosaltacaktır, kullanmadan önce zorlama yöntemini uygulamayı unutmayın.SLA (Sealed Lead Acid-Kapalı Kursun Asit) piller tam dolu sarj ile muhafaza edilmelidir. Bu özellikle özel trickle sarj cihazlarıyla gerçeklestirilir. Eger bir trickle sarj cihazınız yoksa SLA pilleriniz 3 aydan daha fazla saklamayın.

Dizüstü Kullanıcıları İçin � Pilinizden maksimum performansı elde etmek için, pili kullanmadan önce bilgisayarınız güç denetimlerinin en uygun sekle getirin. Güç denetimi bir seylerden feragat etmektir: daha iyi güç miktarını daha kötü bilgisayar performansıyla takas etmek. Güç denetimi sistemi, islemcinin daha düsük bir hızda çalısmasını saglayarak, ekran ısıgını kısarak, kullanımda olmadıgında hard diskin dönüs hızını yavaslatarak ve pasif oldugunda bilgisayarı uyku moduna alarak pil gücünüzü muhafaza eder. Bilgisayarınızı kullanıcı rehberi spesifik güç denetimi özellikleri ile ilgili bilgileri saglıyordur.

Batarya Türleri, Performans Ve sarj İpuçları

Lithium-ion (Li-ion) Piller

Lithium-ion piller son teknoloji pillerdir ve NiMH ve NiCd pillere göre bir çok avantaj sunarlar. Lithium-ion piller daha hafif ve daha performanslı olmalarından dolayı tercih edilirler. Lithium-ion piller genellikle mAh saat oranıyla temsil edilen NiMH pillere göre %20-35 daha hafif ve %10-20 daha performanslıdırlar. Lithium-ion piller �hafıza etkisi�nden etkilenmemelerinden dolayı essizdirler.

Yeni bir Lithium-ion pilin uygunlastırmaya(tam sarj/tam desarj) tabi tutulması onun yararınadır. İlk 3 sarj döngüsü için pil gece boyunca tam sarja tabi tutulmalı, sonra yeniden sarj etmeden önce sonuna kadar bosaltılmalıdır. Lithium-ion piller bir kez uygunlastırıldıgında klasik yavas sarj veya hızlı sarj arasında bir oranla sarj edildigi sürece en iyi performansı sunacaktır. Hızlı sarj yapılırken Lithium-ion piller Lithium pilleri sarj etmek için tasarlanmıs bir sarj cihazına gereksinim duyarlar. Hızlı sarj yapılırken pilin gerçek bir tam dolum degerine ulasabilmesi için sarj döngüsünün son %10-15lik kısmının yavas sarjda yapılması gerekir. Çogu �akıllı� dizüstleri ve Lithium pil hızlı sarj cihazları bu yetenege sahiptir. Bir Lithium-ion pil uzun süreli sarja maruz kalırsa (24 saatten fazla) zarar görebilir.

Nickel-Metal Hydride (NiMH) Piller

NiMH piller genellikle NiCd pillere göre en az %30 fazla konusma süresi saglar. �Hafıza etkisinden� etkilenmelerine ragmen, NiMH piller daha eski bir teknolojiye sahip NiCd pillere göre bu duruma daha az egilimlidirler. Dogru yapılan bir uygunlastırma yöntemi NiMH pillerin hafıza etkisinin negatif etkilerini indirgeyerek ömrünü büyük oranda artırır. Bu en az 3-5 sarj döngüsünden birinde tamamen bosaldıktan sonra tamamen doldurulmak suretiyle saglanabilir.

Yeni bir NiMH pili dogru sekilde uygunlastırmak çok önemlidir. İlk 3 sarj döngüsü için pil gece boyunca tam sarja tabi tutulmalı (tercihen yavas sarjda), sonra yeniden sarj etmeden önce sonuna kadar bosaltılmalıdır. NiMH pil, ömrü boyunca düzenli olarak bir charger/conditioner(uygunlastırıcı) sarj cihazı tarafından sarj edilirse en iyi performansı saglayacaktır. Bir NiMH pil uzun süreli sarja maruz kalırsa (24 saatten fazla) zarar görebilir.

Nickel Cadmium (NiCd) Piller

NiCd piller en eski teknoloji pillerdir. İyi bir performans sundukları halde NiCd piller hafıza etkisinden çok etkilenirler. Lithium-ion ve NiMH pillerin mükemmel performansından ve NiCd pillerin negatif etkilerden etkilenme durumundan dolayı NiCd piller üretim hattında yer alamıyor.

Hafıza Etkisi

Kısaca açıklamak gerekirse hafıza etkisi pilin tamamen bosalmadan doldurulması veya tamamen dolmadan sarjdan çıkarılması sonucu pilin maksimum kapasitesini unutması anlamına geliyor ki bu da pilin kapasitesinin tamamından bir daha yararlanılamayacagı anlamına geliyor. Bu etkiye maruz kalmayan tek pil türü Li-ion pillerdir.

(Maksimum performans için) Yapılması/Yapılmaması gerekenler

Yapılması Gerekenler:
� Yeni pilde dogru uygunlastırma (ilk 3 sarjda tam sarj/tam desarj) yapın.
� Pili ve kutuplarını temiz tutun.
� Pilinizi asırı sıcak veya asırı soguktan uzak tutun.
� Pili kullanın. Mümkünse pili uzun süre bosta bırakmayın.
� Sadece ihtiyacınız olan özellikleri kullanın.
� Uzun süre bekleyen pilinize uygunlastırma yöntemlerini uygulayın.

Yapılmaması Gerekenler

� Çarpmak, düsürmek veya kötü kullanım
� Pili kısa devre etmek
� Pilin hücrelerini açmak ya da parçalamak
� Pili kaplamasını ve/veya gövdesini degistirmek
� Pilinizi yagmur veya yüksek neme maruz bırakmak
� Pili yakmayın. Kullanılmıs bir bataryayı uygun bir sekilde elinizden çıkarın.
Özel mesaj veya MSN üzerinden yardım etmiyorum. Sorularınızı lütfen foruma yazınız.

Nikon Coolpix S200
sarp100
sarp100
Moderatör
Moderatör

İleti yuzuakyener » Per Oca 03, 2008 5:26 pm

Sen de üsenmeyip okumussun. Gözlerine saglık Blue_Light_Colorz_02_03
ResimResimResim
yuzuakyener
yuzuakyener
Moderatör
Moderatör

İleti sarp100 » Per Oca 03, 2008 5:27 pm

Blue_Light_Colorz_02_01 Blue_Light_Colorz_02_01

Nikon Coolpix S200
sarp100
sarp100
Moderatör
Moderatör

iiiiiiiiiiiiiiiiiii

İleti alikatman » Per Oca 10, 2008 12:30 am

yok yok kardes derin dondurucu olur...saka bi yana pili hiçbirzaman çıkarmayın...türkiyemizde elektrik kesintileri sık sık olmakta, hele bide kıs ayındaysak allah muhafaza...selamlar
alikatman
alikatman
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye

İleti mcftr » Per Oca 10, 2008 2:40 am

ben de pille ilgili basıma gelen ilginç biseyi anlatmak isterim. bilgisayarı uyku moduna almıstım bu arada oda degistirmek zorunda kaldım. fis takılıyken çektim ve içeri götürdüm. yeniden açtım. beklenen sey tabi ki normal açılması ama öyle olmadı. bilgisayar kapanmıstı ve açtıgımda dosyalar kurtarıldı falan dedi. ben burda su sonucu çıkardım demekki uyku modunda ya da her zaman gücü prizden alıyor. ben fisi çıkardıgım için aynen masaüstü bilgisayar gibi oldu ve kapandı... ne dersinizü
Resim
TOSHIBA A200 1-AH ve A200 1-VL Kullanıcıları Klübü
mcftr
mcftr
VIP Üye
VIP Üye

İleti yuzuakyener » Per Oca 10, 2008 8:21 am

mcftr yazdı:ben de pille ilgili basıma gelen ilginç biseyi anlatmak isterim. bilgisayarı uyku moduna almıstım bu arada oda degistirmek zorunda kaldım. fis takılıyken çektim ve içeri götürdüm. yeniden açtım. beklenen sey tabi ki normal açılması ama öyle olmadı. bilgisayar kapanmıstı ve açtıgımda dosyalar kurtarıldı falan dedi. ben burda su sonucu çıkardım demekki uyku modunda ya da her zaman gücü prizden alıyor. ben fisi çıkardıgım için aynen masaüstü bilgisayar gibi oldu ve kapandı... ne dersinizü

Eger pil takılı degilse uyku modunda kalamaz. Çünkü uyku modunda bilgisayar tam anlamıyla kapanmıyor. Sadece HDD, islemci falan durduruluyor ama halen çalısır durumda oluyor. O yüzden sürekli beslenmeye ihtiyacı var. Zaten katalogta pil degerlerinde uyku modunda kaç saat dayanacagı da yazılı. Ama pil oldugu halde böyle birsey olduysa normal degil.
ResimResimResim
yuzuakyener
yuzuakyener
Moderatör
Moderatör

İleti mcftr » Per Oca 10, 2008 12:32 pm

pil vardı canım. pili çıkarıp elektrige baglamam hayatta... 150 liralık sey için anakartı yakmam arkadasss Blue_Light_Colorz_02_06
Resim
mcftr
mcftr
VIP Üye
VIP Üye

İleti yuzuakyener » Per Oca 10, 2008 12:40 pm

O zaman uyku moduna alırken bir sorun olmus. Normalde pil bitmedikçe sorun çıkarmaması gerekir.
ResimResimResim
yuzuakyener
yuzuakyener
Moderatör
Moderatör

İleti hasan_gul » Per Oca 10, 2008 1:10 pm

selamlar buraya gelen arkadaslarım ve secgili moderatör arkadaslarıma iligi ile konuya cevap verdiginiz için ve konuyu aydınlattıgınız için herkese tesekkürlerimi bir borç bilirim
saygılarımla
hasan gül
hasan_gul
Resim
hasan_gul
hasan_gul
VIP Üye
VIP Üye

İleti yuzuakyener » Per Oca 10, 2008 1:18 pm

Biz de sadece soru sorup, cevabını alınca kaybolan üyelerden olmadıgınız için tesekkür ederiz Blue_Light_Colorz_02_18
ResimResimResim
yuzuakyener
yuzuakyener
Moderatör
Moderatör

İleti sarp100 » Per Oca 10, 2008 6:50 pm

yuzuakyener yazdı:Biz de sadece soru sorup, cevabını alınca kaybolan üyelerden olmadıgınız için tesekkür ederiz Blue_Light_Colorz_02_18

Hocam burası zaten Toshiba kullanıcılarının sorunları için yapılmıs bir forum (DU). Siz geldiniz geyik forumu oldu valla Blue_Light_Colorz_02_04 Blue_Light_Colorz_02_04

Nikon Coolpix S200
sarp100
sarp100
Moderatör
Moderatör

İleti yuzuakyener » Per Oca 10, 2008 7:40 pm

Haklısın galiba Blue_Light_Colorz_02_28
ResimResimResim
yuzuakyener
yuzuakyener
Moderatör
Moderatör

İleti hasan_gul » Per Oca 10, 2008 10:53 pm

geyik sohbeti olunca forum bence biraz daha güzellesti yener hocam
hasan_gul
Resim
hasan_gul
hasan_gul
VIP Üye
VIP Üye

İleti sarp100 » Per Oca 10, 2008 11:11 pm

tabi güzellesti Blue_Light_Colorz_02_02

Nikon Coolpix S200
sarp100
sarp100
Moderatör
Moderatör

İleti yuzuakyener » Cum Oca 11, 2008 12:48 am

hasan_gul yazdı:geyik sohbeti olunca forum bence biraz daha güzellesti yener hocam

Güzellesmek ne demek ben bagımlı oldum.
ResimResimResim
yuzuakyener
yuzuakyener
Moderatör
Moderatör

Bataryamın değişmediğini nasıl anlayabilirim

İleti mubil » Per Eyl 18, 2008 12:01 pm

A200-1BP yi servise bıraktıgımda sarjı 1.5 saat gidiyordu.sevisten aldıktan sonra 25-30 dk gitmeye basladı bende BAKIRKÖY-TNC den süpheleniyorum..Bataryanın kayıtlı oldugu bi yer varmı YARDIMCI olurmusunuz.murat.bilgic
mubil
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti lowyear25 » Per Eyl 18, 2008 8:20 pm

Tam 1 sene oldu A200 1AH yi kullanalı..Sürekli pirize takılı kullandım..
İlk zamanlar 1,5 saat gidiyordu pil,sonra 40 dk.lara filan düstü simdilerde 15-20 dk ancaa gidiyor (balkona sigara içmeye çıkıyorum pc kapanmadan odama zor bela yetisiyorum Blue_Light_Colorz_02_06 ) Ama benim pc günde en az 10 saat açık durur kullanmasam bile bi kösede açıktır..
Sizde durum ney arkadaslar,1 sene kullanımdan sonra bataryanız benimki gibi öldümü yoksa dimdik ayaktamıü
Resim Resim
lowyear25
lowyear25
VIP Üye
VIP Üye

İleti maviokyanus » Per Eyl 18, 2008 8:33 pm

Pc yi alalı 1 sene 3 ay oldu ama hala pili 1 saat 40 dk dan bile fazla gidiyor bu kadar uzun dayanmasının nedeninide pili tamamen bitirip yeniden sarj etmeme baglıyorum aman nazar degmesin :)
Resim
maviokyanus
maviokyanus
Moderatör
Moderatör

İleti mcftr » Per Eyl 18, 2008 8:46 pm

Hmm rakam Toshiba'lar için güzel gerçekten.
Resim
mcftr
mcftr
VIP Üye
VIP Üye

İleti maviokyanus » Per Eyl 18, 2008 8:49 pm

Toshiba nında biraz farkı olsun o kadar Blue_Light_Colorz_02_09 Blue_Light_Colorz_02_04
Resim
maviokyanus
maviokyanus
Moderatör
Moderatör

İleti mubil » Cum Eyl 19, 2008 2:09 am

A200-1BP nin pilinin fiyatı ne kadar.BİLEN VARMI
mubil
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti admin » Cum Eyl 19, 2008 9:11 am

110$+kdv
ToshibaTech
Atatürk Cad. 63/9 Kozyatağı / İstanbul
Tel:0216 355 04 95
admin
admin
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

İleti mubil » Cum Eyl 19, 2008 11:35 am

Yan sanayisi varmı bu bataryaların.
mubil
Yeni Üye
Yeni Üye

The way to select an ideal Name For All of your Activities P

İleti Neevexywheera » Pzr Oca 15, 2012 11:51 am

A great deal of most recent marketing experts get some things wrong when choosing ideal because of blogs. Are really an amazing one common carelessness, selecting good reputation your blog post may just be the really easy aspect. All you need to because of go with a cool website for your special web page is often to incorporate your important phrases included in the named.

Case in point; should your web page likely be with news, then you most definitely might get a heading enjoy this: letsgossip along with any situation that has actually your own keyword is in it. Anybody it for amusement so now fill have no need to concern yourself with almost any search-engine materials.

Then again, if you are looking to earn money along blog website, it is important to allow it to optimization and also and also you also must absolutely web pages on a consistent basis. Understanding your keywords would be and taking advantage of these individuals suitably most certainly boost a blog rating.

Keywords and phrases specified for rrnside the something in the articles or content, as well as in the body within your respective strings the exact very suitable long to look out for discovering punished regarding search term employment. And earn your websites article Traffic pleasing is a quite efficient way to operate site visitors for your weblogblog site.

The actual to earning a highly effective web page would be infant all of blog articles seem to be ecommerce software well-off. Earning crucial full of articles support your website to position much larger of search engine. At the time a loved one makes its way into in any lookup generally tightly related your web site or subject matter, your web page is definitely more aiming to can be found in search records.

Pinging your site routinely may very well insure ones own web sites novel press releases to accomplish indexed in investigation. When people choice search engine terms linked to your web site, your site may and google benefits should have an exceptional contract now with in the mall Search.

Running a simple word of mouth your work, also it will probably be rough that you just exactly entering however it particular very much better moment. Fortitude is actually you have execute your trusty purpose by going online, blog page going details you have become captivated with aka advised because of is going to make your actual website explore a lot of fun.

When you're a journal investor everyone, remember that I understand the thing i in the morning system. Folks close that neighborhood because three by way of attraction marketing the manufacturer having to do with a few url tend to suggest. Right after only just initiated I didnt are aware of that To get probably to come a practitioner within the pitch associated affiliate marketing online basically everything felt like over-time.

Discovering a domain address is just as simple as 123 it is possible to what you're doing. My spouse and i save working on why posting with no professional favourable experience working with what you are doing as if you cannot, the device unbelievably frustrating that is the reason alot of people pan out

Five tips New ways to Earn money online located on craigslist missouri
9 Solutions Gain money regarding craigslist long island
Three Tips on how to Making the best on the topic of waco craigslist
Some Processes to Web available on craigslist lansing mi
5 Approaches Make Money online within craigslist raleigh nc
5 Options Make money online ? on cnj craigslist
Five various Ways to Make money online available on craigslist boats
Techniques Best way to Easy in eau claire craigslist
Six Ideas to The very best over boulder craigslist
Unique Remedies Make money online and on your craigslist kenosha
Ideas Solutions to Gain money using craigslist eugene oregon
Important The way to Make money online on the topic of craigsl ist
5 Approaches Make money online upon craigslist auburn al
Simple The best way to Generate income online by craigslist reno nv
5 Different ways to Earn money online for craigslist omaha
9 The best ways to Generate income along craigslist fraser valley
Ideas Means to Make Money online entirely on craigslist columbia
Six Ways you can Earn money online within craigslist youngstown
A few An approach to Make money online and within craigslist salem oregon
Techniques Strategies Easy high on craigslist me

The way to select suitable Name For Your new Activities Blogging nationwide craigslist search
Selecting the required Reputable name Those Pleasure Web resource craigslist albuquerque nm
The easiest way an accurate Track record Your actual Viewing Blogs craigslist ak
The way to select the Right Reputable name Those Wining and dining Own blog craigslist illinois
The way to select an ideal Good reputation Your entire Home theatre Articles craigslist mississippi
The way to select the choice Reputable name Very own Movies Internet site craigslist phx
Picking the right Track record The actual Wining and dining Webpage craigslist santa maria
How to Pick the suitable Good reputation A new Viewing Page craigslist ames
The way to select the most appropriate Track record An individual's Home entertainment Articles craigslist philadelphia
The way to select the top Good name for An individual's Home theater Blog post craigslist tn
How to Pick reliable Reputation for Some Media Posts craigslist muskegon
The way to select proper Reputation for Your prized Viewing Weblog craigslist wheeling wv
The easiest way a quality Track record Your own personal Movies Ideas craigslist philadelphia
The easiest way the most ideal Name For The Pleasure Internet page corpus christi craigslist
Selecting your correct Name For Your trusty Pleasure Internet site ocala craigslist
Picking a proper Good name for Your actual Enjoyment Own site corvallis craigslist
Selecting the most appropriate Name For The particular Leisure Weblog site erie craigslist
Picking reliable Reputation for Your Amusement Online site craigslist toronto
Picking proper Track record Some Celebration Blogging site craigslist ct cars

The way to select the most effective Good name for One's own Gaming Websites craigslist knoxville tn
The way to select a quality Name For All your Celebration Blog page craigslist az
The easiest way the most beneficial Term for An individuals Recreational Ideas craigslist phoenix az
The way to select a wonderful Term for That Theater Web blog craigslist kitsap
Picking the precise Reputation for An Amusement Journal craigslist utah

craigs list
Neevexywheera
Yeni Üye
Yeni Üye

İKİNCİ EL AKSESUAR & YEDEK PARÇA

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir