TPM Modulü

Yetkili: borabalkan, admin

Forum kuralları
Forum içinde markaya zarar veren, asagılayıcı, müstehcen, kaba, iftira niteliginde, nefret dolu, tehdit edici, sekse yönelik ya da kanunlarla çelisecek içerikler ve gerekirse kullanıcı hesapları bildirim yapılmadan silinecektir. Ayrıca müşteri memnuniyetsizliğinden kaynaklanan şikayetlere, acil veya yardım edin şeklindeki başlıklara yer verilemeyecektir.

TPM Modulü

İleti oxo » Cum Şub 05, 2010 12:19 am

Merhaba.Sürücülerimde bitlocker disk şifrelemeyi kullanmak istiyorum ancak sistemimin yüklü olduğu diskte bitlocker i açmak istediğimde bir TPM nin yüklü olmadığını söylüyor.Hizmetlerden TPM.msc ye girdiğimde ise "Uyumlu TPM bulunamıyor.Bu bilgisayarda uyumlu bir TPM bulunamıyor.Bu bilgisayarda 1.2 TPM olduğunu ve BİOS içinde açıldığını doğrulayın" diyor.Ancak harici HDD te bitlockeri kullanabiliyorum.Dosyalarım şifreleniyor.Fakat bu neden bilgisayarın kendi HDD sinde olmuyor?Bu TPM yi bios içinden nasıl açacağız?

Not: İşletim sistemi: Windows 7
Model : A300
TPM: Trusted Platfor Module (Güvenilir Platform Modülü)
Öptüm.
oxo
Profesyonel Üye
Profesyonel Üye

Re: TPM Modulü

İleti admin » Cum Şub 05, 2010 9:29 am

bios update yapıp denediniz mi?
ToshibaTech
Atatürk Cad. 63/9 Kozyatağı / İstanbul
Tel:0216 355 04 95
admin
admin
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

İleti oxo » Cum Şub 05, 2010 1:23 pm

Bios update dışında bir seçenek yok mu?pek bios update yapma taraftarı değilim.geri dönülmeyen bir yol olduğu için o seçeneği en son denemek istiyorum.ama sanırım sorun bios ta değil.dediğim gibi harici hdd te şifreleme yapabiliyorum.eğer sorun bios kaynaklı olsaydı onda da yapamazdım diye düşünüyorum.ancak iş işletim sisteminin kurulu olduğu sürücüyü şifrelemeye gelince yukarıda belirttiğim hatayı veriyor.nasıl yükleyeceğiz bu tpm modülünü?
Öptüm.
oxo
Profesyonel Üye
Profesyonel Üye

İleti admin » Pts Şub 08, 2010 12:52 pm

www.toshiba-tro.de de makinenizle ilgili sürücülerin tamamını patchler dahil yapıp denermisiniz?
ToshibaTech
Atatürk Cad. 63/9 Kozyatağı / İstanbul
Tel:0216 355 04 95
admin
admin
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

İŞLETİM SİSTEMİ

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Google Adsense [Bot] ve 2 misafir