Vista'yı Windows /'ye Yükseltme Programı

Yetkili: borabalkan, admin

Forum kuralları
Forum içinde markaya zarar veren, asagılayıcı, müstehcen, kaba, iftira niteliginde, nefret dolu, tehdit edici, sekse yönelik ya da kanunlarla çelisecek içerikler ve gerekirse kullanıcı hesapları bildirim yapılmadan silinecektir. Ayrıca müşteri memnuniyetsizliğinden kaynaklanan şikayetlere, acil veya yardım edin şeklindeki başlıklara yer verilemeyecektir.

Vista'yı Windows /'ye Yükseltme Programı

İleti KuzeyT » Cum Kas 27, 2009 6:11 pm

Merhaba,

Yine bir Toshiba alarak Satellite 2410-303?ümle vedalaştım.

Toshiba?nın da önerisiyle Vista?yı Windows 7?ye yükseltmek için https://www.toshibawin7upgrade.com sitesine gittim. Adımları uyguladım. Gönderme bedelinin 40$ olduğunu görünce kararsız kaldım ve caydım.

Kampanyadan yararlanma hakkına sahip arkadaşlardan daha cazip bir yol keşfeden var mı? Yine de caymayıp siparişi veren varsa deneyimlerini aktarmalarını rica ediyorum.

Windows Vista?nın hemen ardından Windows 7?nin piyasaya sürülmesinin de gösterdiği gibi Vista bir ara yazılım olarak kaldı. Uzun yıllar kullaılacak Toshiba?da genel geçer bir yazılım olmalıdır. Kampanya kapsamındaki kullanıcılardan Windows 7?ye yükseltmek istemeyenin çıkacağını sanmıyorum. Toshiba?nın Türkiye dağıtıcısına topluca göndererek müşteri başına maliyeti düşürmeyi planlayıp planlamadığını merak etmiyor değilim. Toshiba?nın daha pratik yöntemle ulaştırarak yüzümüzü güldürmesini sabırsızlıkla umut ediyorum.

Anladığım kadarıyla bu yükseltme yazılımı Windows Vista?nın üzerine kurulabiliyormuş. Kurduktan sonra TOSHIBA Recovery Disc Creator ile kurtama DVD?si oluşturma olanağımız olacak mı? Böylece her bilgisayar kurmaya hem Vista hem 7 kurmak zorunda kalmayız.
KuzeyT
Yeni Üye
Yeni Üye

Re: Vista'yı Windows /'ye Yükseltme Programı

İleti admin » Çar Arl 02, 2009 11:31 am

win7 ye geçtikten sonra zaten win7 nin özelliği olan ürün kurtarma cd si oluşturma aracı ile istediğiniz herhangi bir konumda (örn office yazılımlarını yükledikten sonra gibi) ürün kurtarma cd si oluşturabilirisniz.
ToshibaTech
Atatürk Cad. 63/9 Kozyatağı / İstanbul
Tel:0216 355 04 95
admin
admin
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

İleti KuzeyT » Per Arl 03, 2009 4:46 pm

teşekkürler
KuzeyT
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti KuzeyT » Pts Oca 18, 2010 4:47 pm

Windows 7 Yükseltme Yazılımı elime geçti. Ben de Toshiba Recovery'i tekrar yükledim. Ve bunun üzerine yükseltme yazılımını kurdum. Hemen ardından Sistem Görüntüsü'nü DVD'lere kaydettim. İstediğim gibi, yaklaşık fabrika çıkışı kadar stabil bir yedeğim oldu.

Bir süredir deniyorum ve oldukça kararlı çalışıyor.

Windows 7 Yükseltme Yazılımı siparişi veren arkadaşların da, Vista'nın hemen üzerine kurmak yerine böyle yapmasını öneririm. Çünkü Windows 7 kurulduğunda Windows Kurtarma Seçenekleri arasında artık Toshiba Recovery seçeneği olmayacak.

Sistem Görüntüsü'ne Denetim Masası/Bilgisayarı Yedekle'den ulaşabilirsiniz.
KuzeyT
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti Mr.Root » Pts Oca 18, 2010 9:07 pm

Windows 7 Upgrade dvdleri benimde elime bugün geçti. Bilgisayarı ilk aldığımda yani yaklaşık 3-4 ay önce Toshiba Recovery aracıyla yedek almıştım. Şimdi gelen dvdleri direkt takıpta yüklersem, windows 7 işletim sistemimde Toshiba Recovery aracı olamyacakmı? Yoksa bir kere dahamı yedek almam gerekli? Yada 3-4 ay önceki yedeğe geri dönüp mü kurmalıyım windows 7yi? Windows 7 upgrade i tamamlandıktan (5-6 ay) sonra bilgisayara format istersek Toshiba Recovery üzerindenmi atacağız? Yoksa gönderdikleri dvdler bios ortamında da çalışır durumdamı?
Mr.Root
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti KuzeyT » Sal Oca 19, 2010 3:56 pm

Gönderilen DVD'ler sadece Vista üzerinde çalışıyor. Kendi başlarına boot yapıp baştan kurulum yapamazlar, sadece yükseltme yapabilir. Kurduktan sonra Toshiba Recovery Diski oluşturma yazılımları kalıyor. Ama bunlar ilk Vista kurulumuna geri dönmek için kullanılabiliyor.
KuzeyT
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti garfieldtt » Cmt Oca 30, 2010 9:48 pm

win7 yükseltme teklifi benim için de geçerli, 40 dolar diyor. Acaba bunu sipraiş etmek yerine kurtarma DVDsi sipariş ettiğimde win7li dvd mi gelecek yoksa upgrade yoluyla mı win7 ye sahip olmalıyım.

İkinci olarak benzer durumda olan arkadaş için bu kampanya geçerli değil, onlar için yükseltme maliyeti ne kadardır veya bana gelen yükseltme dvdsi ile onun sistemi de yükseltebilir miyiz, yükseltildiğinde sistem aktivasyon hatası gibi hata verir mi?

Saygılar, teşekkürler.
garfieldtt
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti admin » Sal Şub 02, 2010 10:16 am

yükseltem için gelen dvd sadece makinenizde orjinal işletim sisteminiz yüklüyken sadece sizin makinenizde çalışır. Diğer durumlar için yeni bir win7 lisans satın lmanız gerekir.
ToshibaTech
Atatürk Cad. 63/9 Kozyatağı / İstanbul
Tel:0216 355 04 95
admin
admin
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

İleti garfieldtt » Sal Şub 02, 2010 10:35 am

admin yazdı:yükseltem için gelen dvd sadece makinenizde orjinal işletim sisteminiz yüklüyken sadece sizin makinenizde çalışır. Diğer durumlar için yeni bir win7 lisans satın lmanız gerekir.

teşekkürler
garfieldtt
Yeni Üye
Yeni Üye

İŞLETİM SİSTEMİ

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir