vLite ile Vista SP1 Entegre (Resimli Anlatım)

Yetkili: borabalkan, admin

Forum kuralları
Forum içinde markaya zarar veren, asagılayıcı, müstehcen, kaba, iftira niteliginde, nefret dolu, tehdit edici, sekse yönelik ya da kanunlarla çelisecek içerikler ve gerekirse kullanıcı hesapları bildirim yapılmadan silinecektir. Ayrıca müşteri memnuniyetsizliğinden kaynaklanan şikayetlere, acil veya yardım edin şeklindeki başlıklara yer verilemeyecektir.

vLite ile Vista SP1 Entegre (Resimli Anlatım)

İleti umutt » Pts Nis 21, 2008 1:59 am

Öncelikle vlite programının son sürümünü indiriyoruz.http://www.vlite.net/download.html
Sonrasında ilk çalıstırdıgımızda bize wim filter gibi biseyi yükleyin diyecek driver gibi bisey yükleyin korkmayın sonrasında dil seçeneklerinden Türkçeyi seçin;

Sonra spsiz vista dvd mizi yeterli bos alan bir disk bölümüne bir klasör olusturarak tüm içerigini bu klasöre kopyalıyoruz(Sakın ben kaynak dvd mi dvd romdaki dvd den göstereyim ugrasmayayım demeyin böylede kabul etse gibi görünsede sorunlar çıkar.

simdi tekrar vliteye dönelim dilimizi türkçe yaptık simdi vlite ana pencesinde "Gözat" bölümüne tıklayıp harddiskteki vista dvd sini kopyaladıgımız klasörü gösterelim "Tamam" a tıklayalım
Resim

Sonra karsımıza bu pencere gelecek benim kaynak dvd im vista ultimate oldugu içim tüm vista sürümleri görünüyor buradan entegre etmek istedigimiz sürümü tıklayıp tekrar "Tamam" a tıklayalım.

Resim
Resim
Sonrasında sagda "Görevler" veya "Devam" a tıkladıgımızda bu pencere geliyor iki seçenekte aynı yere çıkıyor merak etmeyin.
Bu pencerede ise sadece 2 kutucugu isaretliyoruz "Service Pack Splitstream" vede "Önyüklemeli ISO"
Resim
Sonrasında "Devam" a tıklayınca karsımıza bu pencere çıkıyor buradaki "Seç" Tusuna basıp indirdigimiz VistaSP1'i Ggösteriyoruz bakınız buaraya DİKKAT ben bu islemi su an XP de yaptıgım için bu uyarıyı aldım.Yani burda diyorki vliteyi Vista üzerinde veya Server 2008 üzerinde çalıstırın yani bu demek oluyor bu islemleri XP de yapmayın vistada yapın emin olun ben sırf bu entegre islemini yapabilmek için vista kurdum..

Resim
Neyse sonra sp1 i gösterip beklemeye baslıyoruz ben kendim yaklasık 1 saat bekledim.Neyse entegre bitince tamamlandı yazacak vliteyi kapatmadan solda en altta"ISO" butonuna tıklıyoruz ve karsımıza bu pencere geliyor burada iso etiketinde ben bu vista orjinal iso adını kullandım sizede tavsiye ederim tabi yinede siz bilirsiniz ama bosluk ve tr karakter içeren harf kullanmayın,baska ayara dokunmayın bu pencerede
Resim
Resim
Tekrar söylüyorum entegre tamamlanınca iso isine geçerken veya iso penceresinde resimde belirttim sakın "Uygula" Butonuna basmayım bu butona basınca vlite kafasına göre ayarlar yapıyor dvdye basıma geldi ondan biliyorum...
ISO kalıp dosyamız olusuyor bekliyoruz
Resim
En son "Çıkıs" a tıklayıp vliteyi kapatıyoruz sonrada bu iso dosyasını direk nerodan kalıp dosyası göstererek yazıyoruz (yüksek hızda yazmayın)
umutt
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Re: vLite ile Vista SP1 Entegre (Resimli Anlatım)

İleti gokhun » Pzr Oca 31, 2010 3:48 pm

anlatım için teşekkürler bu yöntemi elimizdeki recovery disk ile yapabiliyormuyuz??
gokhun
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye

Re: vLite ile Vista SP1 Entegre (Resimli Anlatım)

İleti admin » Sal Şub 02, 2010 10:17 am

bilgi için teşekkürler
ToshibaTech
Atatürk Cad. 63/9 Kozyatağı / İstanbul
Tel:0216 355 04 95
admin
admin
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

İŞLETİM SİSTEMİ

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir