Aynı ağdaki bilgisayarları birbirine nasıl bağlarım?

Yetkili: borabalkan, admin

Forum kuralları
Forum içinde markaya zarar veren, asagılayıcı, müstehcen, kaba, iftira niteliginde, nefret dolu, tehdit edici, sekse yönelik ya da kanunlarla çelisecek içerikler ve gerekirse kullanıcı hesapları bildirim yapılmadan silinecektir. Ayrıca müşteri memnuniyetsizliğinden kaynaklanan şikayetlere, acil veya yardım edin şeklindeki başlıklara yer verilemeyecektir.

Aynı ağdaki bilgisayarları birbirine nasıl bağlarım?

İleti mcftr » Cmt May 10, 2008 6:36 pm

simdi bizim apartmanın internet ortak ve modem bizde degil. Biz de eve kablosuz dagıtıcı aldık. 2 farklı bilgisayardan baglanıyoruz. Benim diger bilgisayarın dosyalarını görebilmem için nasıl bunları birbirine nasıl baglarımü Yani lan mı olusturmalıyımü Güvenlük duvarı ayarları nasıl olmalıü
Resim
TOSHIBA A200 1-AH ve A200 1-VL Kullanıcıları Klübü
mcftr
mcftr
VIP Üye
VIP Üye

İleti sarp100 » Cmt May 10, 2008 6:59 pm

ev yada küçük isyeri agı olusturdan digeri seçin 1. seçenegi seçin 2side görür galiba
Özel mesaj veya MSN üzerinden yardım etmiyorum. Sorularınızı lütfen foruma yazınız.

Toshiba Satellite A100-011
Nikon Coolpix S200
sarp100
sarp100
Moderatör
Moderatör

İleti erain » Pzr May 11, 2008 2:53 am

pclerin ikiside vistamıü eger biri xp iste sp3 yuklemeden xp yuklu makinadan vistayı goremiyorsun.
Resim
erain
erain
Uzman Üye
Uzman Üye

İleti mcftr » Pzr May 11, 2008 10:57 am

İkisi de vista. Toshiba a 200 1ah Acer 5920

Ag olusturuyorum, aga ikisini birden baglıyorum ama ikisi de sadece kendini görüyor...
Resim
mcftr
mcftr
VIP Üye
VIP Üye

İleti yuzuakyener » Pzr May 11, 2008 3:08 pm

Acer Toshibayı çekemiyordur Blue_Light_Colorz_02_08 Blue_Light_Colorz_02_09 Blue_Light_Colorz_02_04 Blue_Light_Colorz_02_04 Blue_Light_Colorz_02_04 Blue_Light_Colorz_02_04
ResimResimResim
yuzuakyener
yuzuakyener
Moderatör
Moderatör

İleti sarp100 » Pzr May 11, 2008 3:47 pm

Bizde 2 tane Xp Sp2 li bilgisayar bi tanede Vistalı var. Üçüde görüyor.
Özel mesaj veya MSN üzerinden yardım etmiyorum. Sorularınızı lütfen foruma yazınız.

Nikon Coolpix S200
sarp100
sarp100
Moderatör
Moderatör

İleti maviokyanus » Pzr May 11, 2008 4:09 pm

yuzuakyener yazdı:Acer Toshibayı çekemiyordur Blue_Light_Colorz_02_08 Blue_Light_Colorz_02_09 Blue_Light_Colorz_02_04 Blue_Light_Colorz_02_04 Blue_Light_Colorz_02_04 Blue_Light_Colorz_02_04

İlahi yener hoca Blue_Light_Colorz_02_05 Blue_Light_Colorz_02_05
Resim
maviokyanus
maviokyanus
Moderatör
Moderatör

İleti kckr » Pts May 12, 2008 5:47 pm

Sanıyorum ki aynı agdaki bilgisayarların birbirini görmeleri için çalısma grubu isimlerinin aynı olması lazım (olmasada network uzerinden oyun fln oynayabiliyosun ama bilgisayarları göremiyosun) ben mesela is yerinde aga baglandıgımda bilgisayarları görüyorum ama kafeye geldigimde göremiyorum bununda çalısma grubu isiminden oldugunu sanıyorum
Dikkat bu kullanıcı A200-23U kullanıyor ...
kckr
kckr
VIP Üye
VIP Üye

İleti ilke » Sal May 13, 2008 8:12 am

maviokyanus yazdı:
yuzuakyener yazdı:Acer Toshibayı çekemiyordur Blue_Light_Colorz_02_08 Blue_Light_Colorz_02_09 Blue_Light_Colorz_02_04 Blue_Light_Colorz_02_04 Blue_Light_Colorz_02_04 Blue_Light_Colorz_02_04

İlahi yener hoca Blue_Light_Colorz_02_05 Blue_Light_Colorz_02_05

Blue_Light_Colorz_02_04 Blue_Light_Colorz_02_04
ilke
ilke
VIP Üye
VIP Üye

İleti mcftr » Per May 15, 2008 1:15 pm

Cevaplar için tesekkürler..
Resim
mcftr
mcftr
VIP Üye
VIP Üye

İleti admin » Per May 15, 2008 1:49 pm

iki vista nın birbirini görebilmesi için sistem özelliklerinde geçen workgroup (çalısma grubu) isimleri aynı olmalı ve ag paylasım merkezinde ag kesfedebilme özelliginin açık olması gerekir
ToshibaTech
Atatürk Cad. 63/9 Kozyatağı / İstanbul
Tel:0216 355 04 95
admin
admin
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

İleti mcftr » Per May 15, 2008 4:23 pm

kckr yazdı:Sanıyorum ki aynı agdaki bilgisayarların birbirini görmeleri için çalısma grubu isimlerinin aynı olması lazım (olmasada network uzerinden oyun fln oynayabiliyosun ama bilgisayarları göremiyosun) ben mesela is yerinde aga baglandıgımda bilgisayarları görüyorum ama kafeye geldigimde göremiyorum bununda çalısma grubu isiminden oldugunu sanıyorum

admin
iki vista nın birbirini görebilmesi için sistem özelliklerinde geçen workgroup (çalısma grubu) isimleri aynı olmalı ve ag paylasım merkezinde ag kesfedebilme özelliginin açık olması gerekir

Sagolun yeniden..
Resim
mcftr
mcftr
VIP Üye
VIP Üye

İleti kckr » Per May 15, 2008 8:55 pm

Rica ederim önemli degil.
kckr
kckr
VIP Üye
VIP Üye

İleti admin » Sal May 20, 2008 9:44 am

bir de bazen ag ikonuna tıklayınca özellikle ayarları yeni yaptıgınızda diger bilgisayarlar hemen görünmeyebilir. isim çözümlemesi için 4-5 dakika beklemeniz gerekebiliyor bazen
ToshibaTech
Atatürk Cad. 63/9 Kozyatağı / İstanbul
Tel:0216 355 04 95
admin
admin
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

İleti mcftr » Sal May 20, 2008 2:53 pm

Dikkate alacagım bunu sagolun.
Resim
mcftr
mcftr
VIP Üye
VIP Üye

İleti gmduncanidaho » Per May 22, 2008 3:31 am

sarp100 yazdı:Bizde 2 tane Xp Sp2 li bilgisayar bi tanede Vistalı var. Üçüde görüyor.
Sarp, XP'den Vista'lı makineye baglanıp dosyaları kurcalayabiliyor musunü Anlatsana nasıl yaptın ben biraz ugrasıp sinir oldum bıraktım denemeyi :)
gmduncanidaho
gmduncanidaho
VIP Üye
VIP Üye

İleti sarp100 » Per May 22, 2008 11:07 am

gmduncanidaho yazdı:
sarp100 yazdı:Bizde 2 tane Xp Sp2 li bilgisayar bi tanede Vistalı var. Üçüde görüyor.
Sarp, XP'den Vista'lı makineye baglanıp dosyaları kurcalayabiliyor musunü Anlatsana nasıl yaptın ben biraz ugrasıp sinir oldum bıraktım denemeyi :)

Kardesimin bilgisayarındaki dye girip dosyaları almıstım :))

3üde aynı çalısma gurubuydu ve dosyaları paylasıma açtım oldu :) ama onlar benimkine giremiyordu

Nikon Coolpix S200
sarp100
sarp100
Moderatör
Moderatör

İleti mcftr » Per May 22, 2008 2:37 pm

gmduncanidaho yazdı:

Aynen bende ya sinir oldum. Ama görmeniz lazım tüm paylasımları açtım, güvenlik duvarını kapattım, antivirüsü kapattım.. Neymis, birbirine baglayacakmısız.. Peh. Birde ortak ag kullanıyoruz, hem de wireless.. Bilen biri olsa apartmanda çoktan hacklenmistim Blue_Light_Colorz_02_05
Resim
mcftr
mcftr
VIP Üye
VIP Üye

İleti kckr » Per May 22, 2008 3:57 pm

gmduncanidaho yazdı:Sarp, XP'den Vista'lı makineye baglanıp dosyaları kurcalayabiliyor musunü Anlatsana nasıl yaptın ben biraz ugrasıp sinir oldum bıraktım denemeyi :)

Xp den Vista bilgisayara ben baglanıyorum evde hatta (E:)' yi paylasıma açtım içine dosya atıyorum koypalıyorum yedek alıyorum geri yüklüyorum herseyi yapıyorum kısacası. Yapmak için önce bilgisayarınızı paylasıma açmanız gerekiyor tabiki :)). Vistalı bilgisayar iki sekilde paylasıma açılabiliyor.

Birincisi dosyanın üzerine sag tıklayıp " Paylasım " tusunu tıklayıp " Ekle " ile kime açacaksanız paylasım açıp sag kısmındanda izin seviyesini (okuyucu/katkıda bulunan/ikincil sahip) belirleyebiliyorsunuz.

İkinci yöntem biraz daha karısık (ben bunu kullanıyorum) dosya üzerine sag tıklayıp " Özellkiler " tusuna tıkladıktan sonra üstten " Paylasım " tusunu tıklayıp " Gelismis Paylasım ... " tusuna tıklıyoruz. " Bu klasörü paylas " kutusunu isaretledikten sonra altta " İzinler " tusunu tıklıyoruz. Üstteki grupta Everyone çıkıyor default olarak (istemiyorsanız kaldırın) tek kisiye paylasım açmak için " Ekle " tusuna tıkladıktan sonra bilgisayarının ismini yazın.
" Tamam " tusuna tıklayın. Altta izinler kısmındaki izin ver sütununun altında neleri istiyorsanız (ben tam denetimi isaretliyorum genelde) seçip tamam diyerek ilk açtıgımız penceredende tamamı tıklayıp bitiriyorsunuz.[/u]

Bu sekilde paylasıma açtıgım zaman her sekilde ulasabiliyorum. (hatta masa üstündeki klasörlere bile paylasım açabiliyorum) Diger yolu denemedim yinede yazayım dedim.
kckr
kckr
VIP Üye
VIP Üye

İleti gmduncanidaho » Per May 22, 2008 8:42 pm

2. yöntemle yaptım ben de, XP'den girmeye çalısınca access denied (erisim engellendi galiba türkçesi) diyor
gmduncanidaho
gmduncanidaho
VIP Üye
VIP Üye

İleti kckr » Per May 22, 2008 8:57 pm

gmduncanidaho yazdı:2. yöntemle yaptım ben de, XP'den girmeye çalısınca access denied (erisim engellendi galiba türkçesi) diyor

Çalısma agı isimleri aynı olmalı yoksa olmaz önce çalısma agı isimlerini aynı yapın sonra sunu denemenizi tavsiye ederim xp bilgisayardan vista bilgisayarın ip numarasını yazın basına \\ koyun (\\192.168.0.1 gibi) ondan sonra sifre sorma ekranı gelirse olmus demektir gelmezse baska bir yerde problsem var demektir.
kckr
kckr
VIP Üye
VIP Üye

İleti gmduncanidaho » Per May 22, 2008 9:25 pm

hesabımda sifre yok. workgroup isimleri de aynı, hem local IP ile hem bilgisayar adı ile de denedim.sifre olmadıgı için böyle oluyor herhalde..
gmduncanidaho
gmduncanidaho
VIP Üye
VIP Üye

İleti kckr » Per May 22, 2008 9:32 pm

gmduncanidaho yazdı:hesabımda sifre yok. workgroup isimleri de aynı, hem local IP ile hem bilgisayar adı ile de denedim.sifre olmadıgı için böyle oluyor herhalde..

Kesinlikle sifre olmadıgı için oluyor. İlk recovery maceramdan sonra banada olmustu ben onu söylemeyi unuttum kusura bakmayın. Bilgisayarınıza sifre koyarsanız sorun kalmaması lazım.
kckr
kckr
VIP Üye
VIP Üye

İleti gmduncanidaho » Per May 22, 2008 10:11 pm

berbatmıs.. uyuzluk degil mi koymayacagım sifre mifre paylasmıyorum dosyalarımı :)
gmduncanidaho
gmduncanidaho
VIP Üye
VIP Üye

İleti kckr » Per May 22, 2008 10:31 pm

sifre niye koymuyorsunuz ki zararı yok faydası var. Üstelik agdan baglanırken sanırım parolayı kaydet seçenegide mevcuttu(yanlıs hatırlıyorda olabilirim ama). Sizide yormaz kaydetmesi varsa.
kckr
kckr
VIP Üye
VIP Üye

İleti gmduncanidaho » Cum May 23, 2008 9:00 am

Açılısta sifre koymanın faydası var evet ama makinenin power tusuna bastıktan sonra isletim sistemi tamamen yüklenene kadar bilgisayara dokunmak istemiyorum o yüzden koymuyorum :) Zaten sürekli yanımda tasıdıgım için laptopumda güvenlik gerektirecek herhangi bir bilgi tutmamaya özen gösteriyorum, sifre koyulsa bile makineden istedigini alır isini bilen biri :)
gmduncanidaho
gmduncanidaho
VIP Üye
VIP Üye

İleti kckr » Cum May 23, 2008 1:53 pm

gmduncanidaho yazdı:Açılısta sifre koymanın faydası var evet ama makinenin power tusuna bastıktan sonra isletim sistemi tamamen yüklenene kadar bilgisayara dokunmak istemiyorum o yüzden koymuyorum :) Zaten sürekli yanımda tasıdıgım için laptopumda güvenlik gerektirecek herhangi bir bilgi tutmamaya özen gösteriyorum, sifre koyulsa bile makineden istedigini alır isini bilen biri :)

İsini bilen her türlü hallederde bilgi kaybolması degil bilgisayarın çalısamaz hale gelme riskide var onu söyleyeyim yani nasıl olsa içinde bilgi yok diyerek kendinizi sartlandırmayın bence. Bilgisayarınızın açılmaması çalısmaması gibi risklerde mevcut bilginiz olsun. Hem demissiniz sifre koysamda nasıl olsa istedigini alır bende söyle söyleyeyim ya sifreyi kırmaya çalısırken siz bilgisayarı kapatıp kurtarırsanız son anda (türk filmi gibi oldu be :D) bunlarıda düsünmek lazım vallahi :)) Evdede girecek olan hırsız nasıl olsa girer diye kapıyıda kapatmıyormusunuz acaba :D
kckr
kckr
VIP Üye
VIP Üye

İleti sarp100 » Cum May 23, 2008 3:54 pm

kckr yazdı:
gmduncanidaho yazdı:Açılısta sifre koymanın faydası var evet ama makinenin power tusuna bastıktan sonra isletim sistemi tamamen yüklenene kadar bilgisayara dokunmak istemiyorum o yüzden koymuyorum :) Zaten sürekli yanımda tasıdıgım için laptopumda güvenlik gerektirecek herhangi bir bilgi tutmamaya özen gösteriyorum, sifre koyulsa bile makineden istedigini alır isini bilen biri :)

İsini bilen her türlü hallederde bilgi kaybolması degil bilgisayarın çalısamaz hale gelme riskide var onu söyleyeyim yani nasıl olsa içinde bilgi yok diyerek kendinizi sartlandırmayın bence. Bilgisayarınızın açılmaması çalısmaması gibi risklerde mevcut bilginiz olsun. Hem demissiniz sifre koysamda nasıl olsa istedigini alır bende söyle söyleyeyim ya sifreyi kırmaya çalısırken siz bilgisayarı kapatıp kurtarırsanız son anda (türk filmi gibi oldu be :D) bunlarıda düsünmek lazım vallahi :)) Evdede girecek olan hırsız nasıl olsa girer diye kapıyıda kapatmıyormusunuz acaba :D

:D Hırsız olayına çok güldüm ya Blue_Light_Colorz_02_01 Blue_Light_Colorz_02_04 Blue_Light_Colorz_02_03

Nikon Coolpix S200
sarp100
sarp100
Moderatör
Moderatör

İleti kckr » Cum May 23, 2008 6:20 pm

Peki senaryo nasıl ama :)) hakkını yemeyin iki dakikada yazdım senaryoyu tam sifreyi hacklemis adam bilgisayara girecek bilgisayar kapanıyor fln :D
kckr
kckr
VIP Üye
VIP Üye

İleti gmduncanidaho » Cum May 23, 2008 8:39 pm

:)))
sifre gereksizdir demiyorum ki ben, ben ihtiyaç duymuyorum sadece :)
Kapıyı da kapatmasam birsey olmaz kapı gibi güvenlikler var sitede onlar yeter de artar :D
gmduncanidaho
gmduncanidaho
VIP Üye
VIP Üye

Arkadaşım sorunu ne oldugunu tam anlamasamda anladıgım kadar

İleti NaKRuF~SiLaH » Sal Mar 10, 2009 3:11 pm

dostum ne sorunu oldugunu tam anlıyamadım ancak ben karsımda bulunan okuldan illegal yolla :D wi-fi sini kullanıyorum onun üzerinden anladıgım kadarıyla anlatayım dedim ...

sorun herhalde aynı ag üzerinde baska bir bilgisayarının uzerinden dosyalara ulasmak ...

ben suan sana kendi agımın uzerinden ve eminim ki o bilgisayarlar vista degil hatta sp2 xp isletim sistemleridir :D

onun uzerinden anlatayım :D

[URL=http://img15.imageshack.us/my.phpüimage=apaylam.jpg][umarım yardımcı olmusumdur dostum .... Blue_Light_Colorz_02_09

[img]http://www.resimupload.com/ds471519733_ag_paylasımı.html[/img]

[url=http://img15.imageshack.us/my.phpüimage=apaylam.jpg]Resim[/url]

[url=http://img15.imageshack.us/my.phpüimage=apaylam.jpg][IMG=http://img15.imageshack.us/img15/8415/apaylam.th.jpg][/IMG][/url]
NaKRuF~SiLaH
NaKRuF~SiLaH
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti Fikretxxx » Sal Mar 10, 2009 9:16 pm

erain yazdı:pclerin ikiside vistamıü eger biri xp iste sp3 yuklemeden xp yuklu makinadan vistayı goremiyorsun.

xp yüklü makinadan vistayı göremiyormusun dalgamı geçiyorsun Blue_Light_Colorz_02_04
Forum Sitemiz açılmıştır Herşey BURDA
http://oyunburda.vampire-legend.com/forum.htm
Fikretxxx
Fikretxxx
Profesyonel Üye
Profesyonel Üye

Re: Aynı ağdaki bilgisayarları birbirine nasıl bağlarım?

İleti samet.safak » Cmt Tem 04, 2009 4:00 am

çok karışık yöntemlere girmektense, basit bir modem üzerinden bile rahatlıkla bilgisayarları bağlayabilirsiniz. usb modemle bile karşınızdaki bilgisayarın virüslerini taratabilir, dosya aktarabilir, her şeyi yapabilirsiniz.

çok basit. dosyanızı paylaşıma açın. diğer bilgisayara geçin. çalıştır'a \\bilgisayar adını yazın. (çalışma grupları aynı olmalı) bu kadar basit.

şahsi bilgisayarım vista. karşı taraftaki ise xp. işletim sistemi sorun çıkartmaz. ağ kurulum sihirbazlarıyla uğraşırsanız, başınız epey ağrır.
önermiyorum. sadece internet paylaşımında ve daha büyük ağlarda kullanın.
kolay gelsin.
kesin galiba
samet.safak
samet.safak
Profesyonel Üye
Profesyonel Üye

KABLOSUZ AĞLAR

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir