Yetkili: borabalkan, admin
kckr yazdı:Sanıyorum ki aynı agdaki bilgisayarların birbirini görmeleri için çalısma grubu isimlerinin aynı olması lazım (olmasada network uzerinden oyun fln oynayabiliyosun ama bilgisayarları göremiyosun) ben mesela is yerinde aga baglandıgımda bilgisayarları görüyorum ama kafeye geldigimde göremiyorum bununda çalısma grubu isiminden oldugunu sanıyorum
admin
iki vista nın birbirini görebilmesi için sistem özelliklerinde geçen workgroup (çalısma grubu) isimleri aynı olmalı ve ag paylasım merkezinde ag kesfedebilme özelliginin açık olması gerekir
gmduncanidaho yazdı:Sarp, XP'den Vista'lı makineye baglanıp dosyaları kurcalayabiliyor musunü Anlatsana nasıl yaptın ben biraz ugrasıp sinir oldum bıraktım denemeyi :)sarp100 yazdı:Bizde 2 tane Xp Sp2 li bilgisayar bi tanede Vistalı var. Üçüde görüyor.
gmduncanidaho yazdı:Sarp, XP'den Vista'lı makineye baglanıp dosyaları kurcalayabiliyor musunü Anlatsana nasıl yaptın ben biraz ugrasıp sinir oldum bıraktım denemeyi :)sarp100 yazdı:Bizde 2 tane Xp Sp2 li bilgisayar bi tanede Vistalı var. Üçüde görüyor.

gmduncanidaho yazdı:Sarp, XP'den Vista'lı makineye baglanıp dosyaları kurcalayabiliyor musunü Anlatsana nasıl yaptın ben biraz ugrasıp sinir oldum bıraktım denemeyi :)
gmduncanidaho yazdı:2. yöntemle yaptım ben de, XP'den girmeye çalısınca access denied (erisim engellendi galiba türkçesi) diyor
gmduncanidaho yazdı:hesabımda sifre yok. workgroup isimleri de aynı, hem local IP ile hem bilgisayar adı ile de denedim.sifre olmadıgı için böyle oluyor herhalde..
gmduncanidaho yazdı:Açılısta sifre koymanın faydası var evet ama makinenin power tusuna bastıktan sonra isletim sistemi tamamen yüklenene kadar bilgisayara dokunmak istemiyorum o yüzden koymuyorum :) Zaten sürekli yanımda tasıdıgım için laptopumda güvenlik gerektirecek herhangi bir bilgi tutmamaya özen gösteriyorum, sifre koyulsa bile makineden istedigini alır isini bilen biri :)
kckr yazdı:gmduncanidaho yazdı:Açılısta sifre koymanın faydası var evet ama makinenin power tusuna bastıktan sonra isletim sistemi tamamen yüklenene kadar bilgisayara dokunmak istemiyorum o yüzden koymuyorum :) Zaten sürekli yanımda tasıdıgım için laptopumda güvenlik gerektirecek herhangi bir bilgi tutmamaya özen gösteriyorum, sifre koyulsa bile makineden istedigini alır isini bilen biri :)
İsini bilen her türlü hallederde bilgi kaybolması degil bilgisayarın çalısamaz hale gelme riskide var onu söyleyeyim yani nasıl olsa içinde bilgi yok diyerek kendinizi sartlandırmayın bence. Bilgisayarınızın açılmaması çalısmaması gibi risklerde mevcut bilginiz olsun. Hem demissiniz sifre koysamda nasıl olsa istedigini alır bende söyle söyleyeyim ya sifreyi kırmaya çalısırken siz bilgisayarı kapatıp kurtarırsanız son anda (türk filmi gibi oldu be :D) bunlarıda düsünmek lazım vallahi :)) Evdede girecek olan hırsız nasıl olsa girer diye kapıyıda kapatmıyormusunuz acaba :D

[/url]
erain yazdı:pclerin ikiside vistamıü eger biri xp iste sp3 yuklemeden xp yuklu makinadan vistayı goremiyorsun.

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir