wireless problemii!!!

Yetkili: borabalkan, admin

Forum kuralları
Forum içinde markaya zarar veren, asagılayıcı, müstehcen, kaba, iftira niteliginde, nefret dolu, tehdit edici, sekse yönelik ya da kanunlarla çelisecek içerikler ve gerekirse kullanıcı hesapları bildirim yapılmadan silinecektir. Ayrıca müşteri memnuniyetsizliğinden kaynaklanan şikayetlere, acil veya yardım edin şeklindeki başlıklara yer verilemeyecektir.

wireless problemii!!!

İleti ihtimalist » Pts Kas 27, 2006 2:55 pm

wireless konusunda,

Wireless bu makinaların kronik sorunu. Makinada 802.11b (11Mbit/s) problemsiz çalısıyor. Ama makinayı bu protokole zorlamak lazım. Yapılısını bu forumda bulabilirsiniz. (kısaca device managerda wireless adaptörün advance settings lerinde 2 yerde 802.11b only diyorsunuz)
Makinanın wireless ının problemsiz hatta mükemmel oldugunu söyleyen bir çok kisi settings lere bakarsa 802.11b ye zorlandıgını görür. Bu su andaki ADSL baglantınızı (genelde 256 yada 1024Kbit/s) kullanmaya fazlasıyla yeterlidir. (11MBit/s > 1024Kbit/s)

Ama ben baska bir bilgisayarla wireless dosya aktarımı da yapıcagım derseniz o zaman yaklasık 5 kat daha hızlı olan 802.11g (54Mbit/s) protokolününde çalısmasını beklersiniz.

Ama arkadaslar iste bu protokol bu makinada donanımsal olarak problemli! (Korkmayın çözümü servisde)

LCD ekranın elektronik devreleri ekranın arkasında bulunan (içinde) wireless antenini etkiliyor ve 802.11g protokolünün verimsiz çalısmasına neden oluyor. (Baglanamama, sık sık kesilme, hızın düsmesi gibi)

Makinanızı iyi bir toshiba servisine götürürseniz ve derdinizi iyi anlatabilirseniz;
Toshibanın bu is için gelistirdigi çözümü uyguluyorlar. (ekranı açıp LCD elektronigi ile wireless anten arasına özel yapım ince bir metal folyo konuluyor, bu sinyallerin birbirini etkilemesini engelliyor. - ayrıca driver da degisiyor). Bundan sonra 802.11g de problemsiz çalısıyor.

Ama derdinizi iyi anlatmanız lazım yoksa donanımsal bir sey yapmadan 802.11b ye ayarlayıp tamam wireless iyi çalısıyor da diyebilirler. Bir çok kisi de bunu ömrü boyunca anlamaz ihtiyaç da duymaz!
BÖYLE BİRsEY GERÇEKTEN VARMI MERAK EDİYORUM AYRICA WİRELESS BAĞLANTI KURMAK İÇİN BLUETOOTH KULLANMAK GEREKİYORMU MERAK EDİYORUM m70-160 İÇİN DİĞER DİZÜSTÜ BİLGİSAYARLAR BLUETOOTH KULLANMADAN WİRELESS BAĞLANTI KURABİLİYORLAR SORUN BENİM MAKİNEMDE Mİ ACABA EN KISA ZAMANDA CVP VERMENİZ DİLEĞİYLEE... İYİ ÇALIsMALAR
ihtimalist
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

İleti admin » Pts Kas 27, 2006 7:47 pm

Merhaba,
Bazı makinelerde bu sekilde çözüm yoluna gittik. Fakat bu tüm makinelerde olmayan bir durum. Genelde bios güncellemesiyle çözülüyor.

Wireless kullanmak için bluetooth kullanamnız gerekmiyor. İkisi ayrı seyler zaten
ToshibaTech
Atatürk Cad. 63/9 Kozyatağı / İstanbul
Tel:0216 355 04 95
admin
admin
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

wireless

İleti ihtimalist » Sal Kas 28, 2006 12:56 pm

bluetoothu açmadan kablosuz ag baglantıları görünmüyo..sorun nedir peki donanımsal bi problem mi var çünkü aldıgımdan beri böyle baglanabiliyorum internete...ben kıbrısta okuyorum subatta türkiyeye gelebilirim bana bi çözüm yolu üretebilir misinizüüü formatlasam driverları tekrar kursam düzelebilir miüü en kısa zamanda cvp vermediniz dilegiyle.. iyi çalısmalar...
ihtimalist
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Sınırlı bağlantı uyarısı

İleti erdemayvaz » Pts Mar 26, 2007 12:00 am

Merhaba benimkide aynı sorunmu acaba ewde birden fazla laptop var yeni aldıgım toshiba A100-36 dısındakiler sorunsuz kablosuz baglanıyor fakat toshiba belli aralıklarla sınırlı baglantı uyarısı verip baglantıyı koparıyor driver'larımda güncel sizce ne yapmalıyım servise gitmelimiyim yoksa baska bir çözümü varmı yardımcı olursanız sevinirim.
erdemayvaz
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti admin » Pts Mar 26, 2007 7:25 am

Merhaba,
Baglantıda kopmalar yasıyorsanız öncelikle driver bölümündeki wireless sürücüsünü tekrar yüklemenizi öneririm.
ToshibaTech
admin
admin
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

İleti erdemayvaz » Pts Mar 26, 2007 11:10 am

Öncelikle ilgilendiginiz için tesekkür ederim fakat driver'ı toshibanın internet sitesinden tekrar yükledim fakat bir degisiklik olmadı simdi ne yapmalıyım sizce ne önerirsinizü
erdemayvaz
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti admin » Pts Mar 26, 2007 4:01 pm

Makinenizi servisimizde 1-2 gün içerisinde test edebiliriz. En iyisi serviste kontrol etmemiz.
ToshibaTech
admin
admin
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

toshiba stallite a100-036 wireless sorunu

İleti mzcrt » Per May 17, 2007 11:35 pm

toshiba stallite a100-036 modeli laptopum var. airties rt_205 marka kablosuz modemim var ve internete kablosuz olarak baglanıyorum. fakat mesafe çok uzun olmamasına ragmen baglantımda çok fazla kopmalar yasıyorum.. sınırlı baglantı hatası alıyorum. aynı model bir bilgisayarımız daha var onda da aynı sorunları yasıyoruz.. kablosuz ag baglantısında reset ip adres dedigimde sorun geçici olarak düzeliyor. sistemimizde vista kurulu.. xp professional isletim sistemini kurup denedigimde bu sorunu yasamıyorum. eger bu soruna çözüm bulup beni ve aynı sorunu yasıyan diger kullanıcıları bilgilendirirseniz çok sevinirim...
toshiba stallite a100-036
mzcrt
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti admin » Per May 17, 2007 11:50 pm

makinenizin ethernet kartının sürücüsünü tekrar yüklemeyi denediniz miü
ToshibaTech
admin
admin
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

İleti mzcrt » Cmt May 19, 2007 9:38 am

evet. toshibanın sitesinden sürücüyü indirip yükledim ama çare olmadı. tahminimce vistayla ilgili bi uyumsuzluk var. aynı sekilde bazen bluetooth ile ilgili sorun da yasıyorum. telefonuma gönderme yapamıyorum taki telefonumdan herhangi bir dosyayı bilgisayarıma gönderiyorum sonrasında bilgisayarımdan telefonuma dosya gönderebiliyorum ancak.
ama benim için önemli olan wireless e çözüm bulunması.
mzcrt
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti mzcrt » Pzr May 20, 2007 10:26 pm

sevgili admin sorunuma belkide geçici de olsa çıkıs yolu buldum suan için wireless baglantımda kopmalar yasamıyorum artık.. yaptıgım degisiklik modemle ilgili. modemin içindeki kablosuz ayarlarında bulunan 802.11 Mode ölümünü g only den b+ ya getirdim. ve o günden beri nette kopma yasamıyorum... geçici bir çaremidir bilmiyorum... degerlendirirseniz sevinirim... bundan sonra ne yapmam gerekli bilgilendirirseniz sevinirim.. iyi çalısmalar
mzcrt
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti admin » Pts May 21, 2007 5:11 pm

buldugunuz çözüm dogru bir çözüm. ben de burada makinenizi inceledim. bu sekilde kullanırsanız sorun yasamazsınız.
ToshibaTech
admin
admin
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

İleti dryalcinkaya » Çar May 23, 2007 1:05 am

mzcrt yazdı:sevgili admin sorunuma belkide geçici de olsa çıkıs yolu buldum suan için wireless baglantımda kopmalar yasamıyorum artık.. yaptıgım degisiklik modemle ilgili. modemin içindeki kablosuz ayarlarında bulunan 802.11 Mode ölümünü g only den b+ ya getirdim. ve o günden beri nette kopma yasamıyorum... geçici bir çaremidir bilmiyorum... degerlendirirseniz sevinirim... bundan sonra ne yapmam gerekli bilgilendirirseniz sevinirim.. iyi çalısmalar

admin arkadasımızın söyledigi çözüm, gerçekten çözümdür ama 802.11.g yi kullanamamak üstelik toshiba markalı bir laptopta ne kadar çözüm kategorisine giriyor.
Arkadaslar lütfen bunun kesin düzeltimesi gereken bir yazılımsal yada donanımsal bir hata olabilecegini kavrayın...
Toshiba bu problemi acilen çözmelidir.
Bizler ürünün beta testerları degil son kullanıcılarıyız. Neden bu tip sorunlar daha önceden test edilmiyor. Sorunlar çözülmüyor.birsey
Bu konuda toshibadan böyle beklemezdim dogrusu.
dryalcinkaya
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti admin » Çar May 23, 2007 7:52 am

sanırım bu modelde airties modemlerle ilgili bir uyum sorunu var. yakında çıkacak bios updateleri ile düzelecektir. ben modemin yazılımını güncellemeyi deneyemedim. isterseniz bir de onu deneyin.
ToshibaTech
admin
admin
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

İleti mzcrt » Cmt May 26, 2007 8:13 am

eger ki modemin yazılımının güncellemesiyle çözülecek bi sorunsa güncelleyelim... hiç airties yetkilileriyle iletisime geçip bu konu üzerinde fikir alıs verisinde bulundunuz mu.. ayrıca baska marka modemlerle de aynı sorun yasanıyor mu hiç test yaptınız mı.. bu bilgiler dogrultusunda bi yol çizecegim kendime.. tesekkürler
mzcrt
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti admin » Çar Haz 27, 2007 9:48 am

airties la bu konu ile ilgili görüsmedim fakat yinede yazılımını güncellemenizi tavsiye ederim.
ToshibaTech
admin
admin
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

Re: sınırlı bağlantı sorunu

İleti svee85 » Cum Ağu 28, 2009 12:29 pm

mrb benım sorunum pc çok yavaş çalısmaya başladığı için format attım fakat daha sonra modemimi gördüğü halde pc im modeme bağlanmıyo kablosuz bağlantıda sınırlı bğlantı yda bağlantı yok diyor daha önce böyle bi sorunl karsılasmadım

pc min modeli A100-811 yukarıda yazılanları okudum toshba driver yeniden yüklemeyı deneyın dıyor ben de onu yüklemek istedim fakat pc ile ilgili bılmedıgım cok fazla soru soruyor mesela serisi nedir modeli
Product type ---- Select here ----ArchiveMonitorsNotebookOptionsPDAServer
Family ---- Select here ----EquiumLibrettoPortegeQosmioSategoSatelliteSatellite ProTecraToshiba
Product series ---- Select here ----Toshiba M SeriesToshiba NB Series
Model ---- Select here ----Toshiba M10Toshiba M5
Short Model No ---- All ----PTM50E
Operating system ----- All ----- Windows Vista 32 Bit Windows 2000 Windows XP Windows Vista 64 Bit OS independent
Driver type ----- All ----- .Installation Instructions Acoustic Silencer Assist BIOS Update Bluetooth Monitor Bluetooth Stack Button Support Chip Set Utility Common Module Config Free Controls DVD Movie Factory DVD-RAM Driver Display Device Change Display Driver Dual Pointing Device Fingerprint Software HDD Protection Utility Hotkey Utilities for Display Devices LAN Driver Management Console Mic Effect Mobile Extension Modem Driver PC diagnostic tool Password Utility Power Saver SD Memory Boot Utility SD Memory Format SD Secure Module Security Assist Sound Driver TEMPRO Touch Pad Driver Trusted Platform Module Utilities Value Added Package Virtual Device Driver WinDVD Wireless Hotkey Wireless Key Logon Wireless Lan Client Manager Wireless Lan Driver Zooming Utility
Country ----- All ----- Africa Armenia Asia Australia Austria Azerbaijan Bangladesh Belgium Bolivia Bosnia Herzegovina Brazil British Indian Ocean Territory Bulgaria Cambodia Cameroon Canada Cayman Islands Chile China Comoros Cook Islands Costa Rica Croatia (Hrvatska) Cuba Cyprus Czech Republic Denmark Djibouti Dominica Dominican Republic East Timor Egypt Equador Equatorial Guinea Eritrea Estonia Europe Falkland Islands (Malvinas) Faroe Islands Fiji Finland France French Guiana French Polynesia Gabon Gambia Georgia Germany Ghana Gibraltar Greece Greenland Grenada Guadeloupe Guam Guatemala Guinea-Bissau Hong Kong Hungary Iceland India Indonesia Iran Iraq Ireland Israel Italy Jamaica Japan Jordan Kazakhstan Kiribati Korea Korea (North) Korea (South) Kuwait Latvia Lebanon Lesotho Liechtenstein Lithuania Luxemburg Macau Macedonia Madagascar Malawi Malaysia Mali Malta Marshall Islands Martinique Mauritania Micronesia Middle East Moldova Monaco Mongolia Montserrat Morocco Mozambique Myanmar Namibia Nauru Nepal Netherlands New Caledonia New Zealand Nicaragua Niger Nigeria Norfolk Island Northern Mariana Islands Norway Oman Pakistan Palau Papua New Guinea Paraguay Philippines Pitcairn Poland Portugal Puerto Rico Qatar Qatar Republic of Argentina Republic of Lebanon Reunion Romania Russian Federation Rwanda Saint Kitts and Nevis Saint Lucia Saint Vincent and the Grenadines Saudi Arabia Singapor Slovakia Slovenia South-Africa Spain Sri Lanka St. Pierre and Miquelon Svalbard and Jan Mayen Islands Sweden Switzerland Syria Taiwan Thailand Tunisia Turkey Tuvalu USA Ukraine United Arab Emirates United Kingdom United Mexican States Uruguay Uzbekistan Vanuatu Vatican City State (Holy See) Venezuela Viet Nam Virgin Islands (British) Virgin Islands (U.S.) Wallis and Futuna Islands Western Sahara World Wide Yugoslavia Zaire Zambia Zimbabwe
Language ----- All ----- Arabic Bulgarian Chinese Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French Georgian German Greek Hebrew Hungarian Icelandic Irish Italian Japanese Korean Luxembourgian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Swedish Turkish Universal
Date of upload newer than

ve bunların cevabını bılmıyorum bana pc yı alırken verdıklerı belgelerede cevapları bulmadım bana yardımcı olurmusunuz

yada başka ne öneririsiniz lütfen yardımcı olun şimdiden teşekkürler
svee85
Yeni Üye
Yeni Üye

Re: wireless problemii!!!

İleti admin » Pts Ağu 31, 2009 11:00 am

merhaba,

makinenizin servisimizde incelenmesi gerekir.
ToshibaTech
admin
admin
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

KABLOSUZ AĞLAR

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir