O/S tamamen gitti

O/S tamamen gitti

İleti ilker_6 » Sal Arl 15, 2009 3:06 am

arkadasımın hdd sini kurtarıyım derken acemilik yapıp kendi hdd min boot unu sildim lisanslı işletim sys m gitti aynı lis. numarasıyla tekrar nasıl visatyı alabilirim ve bana maliyeti nekadar dır acaba? olayın özü servise götürünce neile karsılasıcam yeni cd fiyatımı yoksa cüzzi bi miktarmı?
ilker_6
Yeni Üye
Yeni Üye

Re: O/S tamamen gitti

İleti oxo » Sal Arl 15, 2009 6:51 pm

herhangi bir yerden vista bulup kurun.sonra microsof türkiye yi arayıp durumunuzu bildirin.onlar sizden gerekli belge veya dökümanları isteyeceklerdir.herşey tamamlandıktan sonra size yeni bir seri numarası verilir.o numarayı girerek vistanızı orijinal hale getirebilirsiniz.
Öptüm.
oxo
Profesyonel Üye
Profesyonel Üye

İleti ilker_6 » Per Arl 17, 2009 1:42 am

ilginize teşekkür ederim.
ilker_6
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti ilker_6 » Per Arl 17, 2009 6:26 pm

Tavsiyeniz üzerine microsoft la görüştüm fakat bana aynen şu şekilde dönüş yaptılar;

microsofttan gelen yazı -> Sayın Yetkili,

Microsoft İletişim Hattı'na ulaştığınız için teşekkür ederiz. Markalı bilgisayarlarla gelen işletim sistemlerine ait destek marka üreticileri tarafından sağlanmaktadır.Marka üreticileri işletim sistemini Microsoft'tan alıp, üzerinde çeşitli değişiklikler yaparak bilgisayarlarınıza yüklerler. Bu noktada almış olduğunuz bilgisayarın tüm desteği, işletim sistemi ile ilgili dahi olsa marka üreticisi tarafından verilmektedir. Bu sebeple Orijinal CD siparişi veya recovery partition temini için, bilgisayarınızın üretici firması ile görüşerek bilgi alabilirsiniz.

Sorularınıza her zaman açık olduğumuzu belirtir, çalışmalarınızda başarılar dileriz.

Saygılarımızla,
ilker_6
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti oxo » Cum Arl 18, 2009 1:19 am

evet microsoft haklı.ben sizin vistayı ayrı kutusunda almış olduğunuzu düşündüm.eğer sizdeki vista laptobunuzla beraber gelen vista ise o zaman sizin ihtiyacınız recovery disck denen kurtarma dvd si.onu da laptobunuzun aynısı olan birinden onun dvd sini kopyalayarak veya yetkili servisten para karşılığı alabilirsiniz.bilgisayarınızı onla formatlayınca orijinal vistanız da geri gelecektir.
Öptüm.
oxo
Profesyonel Üye
Profesyonel Üye

KONU DIŞI SORUNLAR&SOHBET

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir