A200 serisi pc.de (E) yi muhafaza ederek C yi formatladım

Yetkili: borabalkan, admin

Forum kuralları
Forum içinde markaya zarar veren, asagılayıcı, müstehcen, kaba, iftira niteliginde, nefret dolu, tehdit edici, sekse yönelik ya da kanunlarla çelisecek içerikler ve gerekirse kullanıcı hesapları bildirim yapılmadan silinecektir. Ayrıca müşteri memnuniyetsizliğinden kaynaklanan şikayetlere, acil veya yardım edin şeklindeki başlıklara yer verilemeyecektir.

A200 serisi pc.de (E) yi muhafaza ederek C yi formatladım

İleti lowyear25 » Pts Mar 03, 2008 11:01 pm

A200 serisi(1AH) pc.ye (E) diskindeki bilgilerimi koruyarak format attım.Önceki kurulumda C'ye 39 Gb alan ayırmıstım 46gb yapmak istedim olmadı ; C suan yine 39gb fakat (E) diskindeki dosyalarım kaybolmadı, sadece C formatlanmıs oldu..
Fotogram makinem bende degildi,cep tlf ile çektim oyüzden kalite düsük.Asama sırasıyla fotoları ekledim..

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim
Resim Resim
lowyear25
lowyear25
VIP Üye
VIP Üye

İleti dazdafolo » Sal Mar 04, 2008 3:10 pm

çok güzel bir çalısma olmus

"sadece recovery cd si kullanılarak Cye format atılabilir miü" sorusu cevap buldu.

tesekkür ederim[/i]
dazdafolo
dazdafolo
Uzman Üye
Uzman Üye

İleti maviokyanus » Sal Mar 04, 2008 7:01 pm

Tesekkür ederiz sorun çözümlenmis artık sanırım :))))
Resim
maviokyanus
maviokyanus
Moderatör
Moderatör

İleti lowyear25 » Sal Mar 04, 2008 7:28 pm

Ben tesekkür ederim arkadaslar,gönül rahatlıgıyla format atabilirsiniz..Uzman modunu seçince (E) deki bilgiler koruma altında Blue_Light_Colorz_02_18
Resim Resim
lowyear25
lowyear25
VIP Üye
VIP Üye

İleti hasan_gul » Sal Mar 04, 2008 8:26 pm

selam arkadaslar
lowyear25 ellerine saglık çok güzel çalısma olmus
hasan_gul
Elmas nasıl yontulmadan kusursuz olmaz ise; insan da acı çekmeden olgunlaşmaz
Resim
hasan_gul
hasan_gul
VIP Üye
VIP Üye

İleti toshiba_52 » Sal Mar 04, 2008 8:30 pm

Ahmet hocam emegine saglık, yalnız bende uzman modu yok, yani ya winreli kurma yada winresiz kurma seçenekleri var..Modelden modele degsiyor galiba...
Toshiba A200 1GH
toshiba_52
toshiba_52
VIP Üye
VIP Üye

İleti lowyear25 » Çar Mar 05, 2008 12:31 am

Haklısın galiba Selahattin hocam,demin biraz google da aradım da winreli-winresiz seçenklerinden bahsedilen yazılar buldum,demekki modeline göre recovery menüsünü degisiklik gösteriyor..Ama anladıgım kadarıyla sizdeki winresiz seçenegi ''uzman modu'' demek gibi.. (ü) Blue_Light_Colorz_02_49
A200-1BP ile ilgili baslık vardı ismi lazım olmayan bi forumda( kendilerini hiç sevmem sahsen Blue_Light_Colorz_02_07 ) Asagıya alıntı yaptım,isterseniz tıklayıp burdanda okuyabilirsiniz..Size ısık tutar umarım..

Alıntıdır:
RECOVERY DVD SORUNU ÇÖZÜLDÜ.ARTIK SADECE C'YE FORMAT ATABİLECEKSİNİZ...

Bu islemi yaparken mutlaka bilgilerinizin yedegini alınız.

Bilgisayarıma sag tıklayıp yönete girin oradan disk yönetimine tıkladıgınızda 1.5 gb lık bir bölüm göreceksiniz bu bölümü kaldırdıgınızda sadece c'ye format atabiliyoruz.Bunun için windows vista dvd'sine ihtiyacımız olacak.

Dvd sürücümüze vista dvdsini takıp bilgisayarın acılıs ekranında F12 tusuna basıyoruz.Bu bölümde dvd'yi seçiyoruz.Vista kurulumu baslıyor tabi hiç birsey yuklemiyor bu sürede sadece sistemi test ediyor.Etkinlestirme penceresi geldiginde buraya hiç bir kod girmeden ileriyi seçiyoruz sordugu soruyada hayır diyoruz.Daha sonra harddisk bölümleme ekranına geliyoruz.

Burada 3 tane bölüm var bu bölümleri tek tek silmemiz gerekiyor bunun içinde sürücü seceneklerine (gelismis) tıklıyoruz.Sonra üstteki 3 bölümü teker teker secip sili seciyoruz.Burada tek bölüm kalacak 149gb yazan..İste bölümleri sildik..

simdi tekrar harddiski bölümleyecegiz.Bunun için yine sürücü secenekleri(gelismis) tıklıyoruz.Yeni butonuna tıklayıp olustracagımız yeni bölümün boyutunu giriyoruz.(örnegin ben 2 ye ayırıyorum.86 ve 65 gb olmak üzere.bunun için 85323 gibi bir deger girdim)sonra uygulayı seciyoruz.İlk bölümü olusturduk simdi ikinci bölümü olucturacagız.Bunun içinde disk 0 ayrılmamıs alana tıklıyoruz ve yeniyi seciyoruz.2 ye ayırmak istedigim için bu alanın tamammına uygula diyorum.simdi ikinci bölümde olustu..

simdi bu iki bölüme tek tek tıklayıp biçimlendiri seçiyoruz..

Windows vista kur'u x den kapatıyoruz ve bilgisayarımızı yeniden baslatıyoruz.

Bu sefer toshiba dvd recovery takıyoruz.Yine acılısta f12 ye basıyoruz dvdyi seciyoruz.Türkceyi secip ileriye tıklıyoruz.Bu ekranda ayarlar kısmına giriyoruz.2 secenegi seciyoruz(sabit diskimizde birinci gecerli bölümlemeyi biçimlendirip verileri buraya acınız (winresiz) secenegini seciyoruz.)

tamam deyip kurulumu baslatıyoruz.İste bundan sonra yeniden kurulum yapacagımız zaman bu 2 secenegi secerek kurulumu gerceklestiriyoruz.Böylece sadece C sürücüsündeki bilgiler silinecek ve diger bölümlere zarar gelmeyecektir...

Yukleme ile ilgili bir baksa alıntı

Merhaba,
Öncelikle hayırlı olsun. Cihazın kurulumu oldukça basit. İlk açtıgında fise baglamayı unutmadan açma dügmesine basıyorsun. Sonra sana dil seçeneklerini sunuyor. Bu seçenekleri kullanarak yüklemeyi yapıyorsun. Diskini önce 75+75 bölünmüs olarak hazırlıyor. Eger degisik oranlar istersen benim gibi format atman gerekecek. Format için açılısta F12'ye basıp boot sırasında önceligi CD sürücüye veriyorsun. Sonra CD'yi takıp yeniden baslatıyorsun. Sonra yine dil seçeneklerini sunuyor. Devam edince seçenekler kısmından 1. sıkkı seçip (+WinRE'li olan) Vista'nın kullanacagı sürücünün büyüklügünü ayarlıyorsun. Sonra yine devam. Yine kendisi kuruyor. Yükleme esnasında Add-on Diski isterse atla deyip kurtarma CD'sini çıkarıyorsun. Sonra biraz kendisi açılıp kapanıyor donanım ayarlarını yüklüyor. En son açılısta cihazın %90'ı kullanıma hazır hale geliyor. Artık dual pad ve bluetooth gibi ayarları yapmak kalıyor. Onları da istedigin gibi ayarlayıp isi bitiriyorsun.
Resim Resim
lowyear25
lowyear25
VIP Üye
VIP Üye

İleti toshiba_52 » Çar Mar 05, 2008 3:07 am

lowyear25 yazdı:Haklısın galiba Selahattin hocam,demin biraz google da aradım da winreli-winresiz seçenklerinden bahsedilen yazılar buldum,demekki modeline göre recovery menüsünü degisiklik gösteriyor..Ama anladıgım kadarıyla sizdeki winresiz seçenegi ''uzman modu'' demek gibi.. (ü) Blue_Light_Colorz_02_49
A200-1BP ile ilgili baslık vardı ismi lazım olmayan bi forumda( kendilerini hiç sevmem sahsen Blue_Light_Colorz_02_07 ) Asagıya alıntı yaptım,isterseniz tıklayıp burdanda okuyabilirsiniz..Size ısık tutar umarım..

Alıntıdır:
RECOVERY DVD SORUNU ÇÖZÜLDÜ.ARTIK SADECE C'YE FORMAT ATABİLECEKSİNİZ...

Bu islemi yaparken mutlaka bilgilerinizin yedegini alınız.

Bilgisayarıma sag tıklayıp yönete girin oradan disk yönetimine tıkladıgınızda 1.5 gb lık bir bölüm göreceksiniz bu bölümü kaldırdıgınızda sadece c'ye format atabiliyoruz.Bunun için windows vista dvd'sine ihtiyacımız olacak.

Dvd sürücümüze vista dvdsini takıp bilgisayarın acılıs ekranında F12 tusuna basıyoruz.Bu bölümde dvd'yi seçiyoruz.Vista kurulumu baslıyor tabi hiç birsey yuklemiyor bu sürede sadece sistemi test ediyor.Etkinlestirme penceresi geldiginde buraya hiç bir kod girmeden ileriyi seçiyoruz sordugu soruyada hayır diyoruz.Daha sonra harddisk bölümleme ekranına geliyoruz.

Burada 3 tane bölüm var bu bölümleri tek tek silmemiz gerekiyor bunun içinde sürücü seceneklerine (gelismis) tıklıyoruz.Sonra üstteki 3 bölümü teker teker secip sili seciyoruz.Burada tek bölüm kalacak 149gb yazan..İste bölümleri sildik..

simdi tekrar harddiski bölümleyecegiz.Bunun için yine sürücü secenekleri(gelismis) tıklıyoruz.Yeni butonuna tıklayıp olustracagımız yeni bölümün boyutunu giriyoruz.(örnegin ben 2 ye ayırıyorum.86 ve 65 gb olmak üzere.bunun için 85323 gibi bir deger girdim)sonra uygulayı seciyoruz.İlk bölümü olusturduk simdi ikinci bölümü olucturacagız.Bunun içinde disk 0 ayrılmamıs alana tıklıyoruz ve yeniyi seciyoruz.2 ye ayırmak istedigim için bu alanın tamammına uygula diyorum.simdi ikinci bölümde olustu..

simdi bu iki bölüme tek tek tıklayıp biçimlendiri seçiyoruz..

Windows vista kur'u x den kapatıyoruz ve bilgisayarımızı yeniden baslatıyoruz.

Bu sefer toshiba dvd recovery takıyoruz.Yine acılısta f12 ye basıyoruz dvdyi seciyoruz.Türkceyi secip ileriye tıklıyoruz.Bu ekranda ayarlar kısmına giriyoruz.2 secenegi seciyoruz(sabit diskimizde birinci gecerli bölümlemeyi biçimlendirip verileri buraya acınız (winresiz) secenegini seciyoruz.)

tamam deyip kurulumu baslatıyoruz.İste bundan sonra yeniden kurulum yapacagımız zaman bu 2 secenegi secerek kurulumu gerceklestiriyoruz.Böylece sadece C sürücüsündeki bilgiler silinecek ve diger bölümlere zarar gelmeyecektir...

Yukleme ile ilgili bir baksa alıntı

Merhaba,
Öncelikle hayırlı olsun. Cihazın kurulumu oldukça basit. İlk açtıgında fise baglamayı unutmadan açma dügmesine basıyorsun. Sonra sana dil seçeneklerini sunuyor. Bu seçenekleri kullanarak yüklemeyi yapıyorsun. Diskini önce 75+75 bölünmüs olarak hazırlıyor. Eger degisik oranlar istersen benim gibi format atman gerekecek. Format için açılısta F12'ye basıp boot sırasında önceligi CD sürücüye veriyorsun. Sonra CD'yi takıp yeniden baslatıyorsun. Sonra yine dil seçeneklerini sunuyor. Devam edince seçenekler kısmından 1. sıkkı seçip (+WinRE'li olan) Vista'nın kullanacagı sürücünün büyüklügünü ayarlıyorsun. Sonra yine devam. Yine kendisi kuruyor. Yükleme esnasında Add-on Diski isterse atla deyip kurtarma CD'sini çıkarıyorsun. Sonra biraz kendisi açılıp kapanıyor donanım ayarlarını yüklüyor. En son açılısta cihazın %90'ı kullanıma hazır hale geliyor. Artık dual pad ve bluetooth gibi ayarları yapmak kalıyor. Onları da istedigin gibi ayarlayıp isi bitiriyorsun.

Evet hocam bu yolla format atıyorum bende...Önce XP cdsi ile winreyi sildim, ondan sonra 2. seçenekle sadece C'ye atıyorum formatı....
Toshiba A200 1GH
toshiba_52
toshiba_52
VIP Üye
VIP Üye

İleti ilke » Pts Nis 07, 2008 9:37 am

saolasın kardes verdigin bilgiler için.
ilke
ilke
VIP Üye
VIP Üye

İleti lowyear25 » Pts Nis 07, 2008 11:18 am

Tesekkür ediyorum, sizde sagolun Blue_Light_Colorz_02_19
Resim Resim
lowyear25
lowyear25
VIP Üye
VIP Üye

İleti Asetilsalisilikasit » Pts Nis 14, 2008 11:05 pm

Ahmet kardesin bu anlatımının hangi modeller için uygun oldugunu bilen var mıüMesela ADMIN'im siz biliyor musunuzüBu anlatım sadece cnin formatlanması konusunda bazı modeller için uygun...Bazıları içinse Winre silinerek sadece c diskine recovery yapılabiliyor.Bu modellerin adlarını ve model uzantılarını gören,duyan,bilen var ise ve foruma yazmazsa Allah onu davul etsin Blue_Light_Colorz_02_07 Blue_Light_Colorz_02_07 saka saka...
Resim

A200-1AH
Peugeot 207 1.6 HDI
Fujifilm S9500
İtina ile overlok çekilir.
Asetilsalisilikasit
Asetilsalisilikasit
VIP Üye
VIP Üye

İleti Asetilsalisilikasit » Sal Nis 15, 2008 4:21 pm

Aloooooooo,sesim geliyür müü Blue_Light_Colorz_02_07 Blue_Light_Colorz_02_07 Blue_Light_Colorz_02_07 Yok mu bilen bir bilge insanü
Resim

A200-1AH
Peugeot 207 1.6 HDI
Fujifilm S9500
Asetilsalisilikasit
Asetilsalisilikasit
VIP Üye
VIP Üye

İleti lowyear25 » Sal Nis 15, 2008 4:47 pm

Blue_Light_Colorz_02_03 bütün A200 serisinde böyledir diye düsünüyordum basta Blue_Light_Colorz_02_14
mesala a200 1bp bu sekilde degilmis..Deneyip test eden arkadaslar yazarsa ozaman netlesir
Resim Resim
lowyear25
lowyear25
VIP Üye
VIP Üye

İleti Asetilsalisilikasit » Sal Nis 15, 2008 10:32 pm

Ben de tüm A200lerde böyle olmadıgını senin ve Sarpın açtıgı konulardan anladıgımız için bunu sordum zati Blue_Light_Colorz_02_03 Blue_Light_Colorz_02_03 Bilen,duyn,yapan,deneyen varsa yazsın,yazmazsa da davul olsun Blue_Light_Colorz_02_04 Blue_Light_Colorz_02_04
Resim

A200-1AH
Peugeot 207 1.6 HDI
Fujifilm S9500
Asetilsalisilikasit
Asetilsalisilikasit
VIP Üye
VIP Üye

İleti ilke » Çar Nis 16, 2008 7:53 am

Asetilsalisilikasit yazdı:Ahmet kardesin bu anlatımının hangi modeller için uygun oldugunu bilen var mıüMesela ADMIN'im siz biliyor musunuzüBu anlatım sadece cnin formatlanması konusunda bazı modeller için uygun...Bazıları içinse Winre silinerek sadece c diskine recovery yapılabiliyor.Bu modellerin adlarını ve model uzantılarını gören,duyan,bilen var ise ve foruma yazmazsa Allah onu davul etsin Blue_Light_Colorz_02_07 Blue_Light_Colorz_02_07 saka saka...

ya ben de merock ettm simdiii.. Blue_Light_Colorz_02_18
ilke
ilke
VIP Üye
VIP Üye

İleti yuzuakyener » Çar Nis 16, 2008 10:59 am

Ahmetcim eline, koluna saglık. Çok güzel olmus. C'nin boyutunu degistirmek istedim olmadı demissin. Sebebi uzman moduna geçmis olman. Dos ortamında tüm disk formatlanmadan partitionlarda degisiklik yapılamaması. Zaten uzman moduna geçtiginde boyutlandırma kısmı pasif olmus fark ettiysen.
ResimResimResim
yuzuakyener
yuzuakyener
Moderatör
Moderatör

İleti lowyear25 » Çar Nis 16, 2008 11:29 am

Eywallh Yener hocam Blue_Light_Colorz_02_19
Disk boyutlandırma ibresi pasif olunca hafızaya aldı, istedigim gibi bölecek sanmıstım yukardaki formatı gerçeklestirirken :))
Dün gece SP1 yüklemeden önce tekrar format attım busefer o ibreyle hiç ugrasmadım:) ee bizde düse kalka-tecrübe ede ede ööreniyoz ; hakim asa asa doktor kese kese Blue_Light_Colorz_02_06
Resim Resim
lowyear25
lowyear25
VIP Üye
VIP Üye

İleti Asetilsalisilikasit » Çar Nis 16, 2008 10:50 pm

yuzuakyener yazdı:Ahmetcim eline, koluna saglık. Çok güzel olmus. C'nin boyutunu degistirmek istedim olmadı demissin. Sebebi uzman moduna geçmis olman. Dos ortamında tüm disk formatlanmadan partitionlarda degisiklik yapılamaması. Zaten uzman moduna geçtiginde boyutlandırma kısmı pasif olmus fark ettiysen.

Sen bunu yeni mi gördün yavü Blue_Light_Colorz_02_07 Blue_Light_Colorz_02_07 Blue_Light_Colorz_02_07
Resim

A200-1AH
Peugeot 207 1.6 HDI
Fujifilm S9500
Asetilsalisilikasit
Asetilsalisilikasit
VIP Üye
VIP Üye

İleti lowyear25 » Per Nis 17, 2008 4:35 am

Bi ara foruma hiç ugramıyordu Yener hocam, o zamana denk geldi galiba:) Blue_Light_Colorz_02_11
Resim Resim
lowyear25
lowyear25
VIP Üye
VIP Üye

İleti netgezinti » Çar Tem 30, 2008 10:27 am

hocam çalısma güzel olmus tebrik ederim. fakat sunu belirtmek isterim bu 5. laptop ve ilk toshibam. digerlerinde hiç sorun çıkmamıstı çünkü temiz kurulum yapılıyordu. bu yeni sistemmidir nedir bilmem ama bu recovery cd si ile temiz sistem kurulmuyor. bunun ögrenen kadar 4 kere format attım makinaya. en sonunda bilg. satıcısı arkadasıma gidip orjinal bi vista cd si kopyalattım seriali yok tabi ve kendi cd serialimi yaptım ve iki cd arasındaki farkı gördüm. bosuna ugramısım ve bosuna formatlar atmısmı. nedendir bilinmez cd ler farklı ve arada harcanan bizleriz. 2. si yeri gelmisken toshiba ile microsoft arasındaki anlasma geregi office2007 verilecekti ama 1.5 yıl oldu defalarca aramama ragmen hala bir sonuç yok. ya biz kandırılıyoruz yada firmalar çok akıllı

tesekkürler
netgezinti
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti Asetilsalisilikasit » Çar Tem 30, 2008 12:31 pm

Neden temiz kurulum olmuyor mjusüBayagı da tertemiz kuruluyor vistaü
office cdsi için bisey diyemeyecegim ben alırken yanında verilmisti.Sonradan verecegiz diye çok kisiye dendigini ama verilmedigini duydum.Ne yapılabilir bilemiyorum.
Resim

A200-1AH
Peugeot 207 1.6 HDI
Fujifilm S9500
Asetilsalisilikasit
Asetilsalisilikasit
VIP Üye
VIP Üye

İleti lowyear25 » Çar Tem 30, 2008 2:44 pm

@netgezinti ben tesekkür ederim,bende zaman zaman format atıyorum ama hiç sorun olmuyor,temiz kurulmuyordan kastınız ney acaba; formattan sonra ekran kartını sound drive, value added package güncellemelerini yapın..
Sanırım sizde saglık bak. kamp. ile aldınız, microsoft/Türkiye ye mail atıp durumu bildiren arkadaslar 1 hafta içerisinde office2007 cd lerini alabilmislerdi..Bi görüsün isterseniz
Resim Resim
lowyear25
lowyear25
VIP Üye
VIP Üye

İleti mcftr » Per Tem 31, 2008 2:27 pm

Vallahi temiz olayını ben de anlamadım . Recovery dvd ile 1 kere formatladım, Ahmet kardesimizin yöntemiyle, harika da oldu yani. Vistayı bastan kuruyor iste.
Resim
TOSHIBA A200 1-AH ve A200 1-VL Kullanıcıları Klübü
mcftr
mcftr
VIP Üye
VIP Üye

İleti bora1956 » Cum Kas 28, 2008 11:45 am

a200 23u laptoplarda bu olmuyor illaki iki sürücüyüde formatlıyor artı her format atısımda harddiskten 1-5gb arası küçülme oluyor Blue_Light_Colorz_02_13
bora1956
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

İleti ilke » Cmt Kas 29, 2008 4:54 pm

ya bende D sürücüsü yok bir ara ugrastım nerden yapılacagını da bılıyordum yaptım olmadı islem yapmadı nasıl yapıcam biri anlatsııınnnn her recovery sonrası bsiler kaybetmekten usandım:(
ilke
ilke
VIP Üye
VIP Üye

İleti oxo » Per Arl 18, 2008 11:37 pm

bu islemi recovery cd si olmadan sadece recovery programıyla yapmamız mümkün mü acabaüyani bilgisayarın hhd de recovery bölümünden yapmaküü
oxo
Profesyonel Üye
Profesyonel Üye

YAZILIM

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir