PİL ???

Yetkili: borabalkan, admin

Forum kuralları
Forum içinde markaya zarar veren, asagılayıcı, müstehcen, kaba, iftira niteliginde, nefret dolu, tehdit edici, sekse yönelik ya da kanunlarla çelisecek içerikler ve gerekirse kullanıcı hesapları bildirim yapılmadan silinecektir. Ayrıca müşteri memnuniyetsizliğinden kaynaklanan şikayetlere, acil veya yardım edin şeklindeki başlıklara yer verilemeyecektir.

PİL ???

İleti mad » Cmt Arl 13, 2008 8:09 pm

A200 23v sahibiyim bilgisayarımın pil dolu iken yinede adaptörde çalıstırsam pile bir zararı olur muü Bilgisayar sarj olunca pili devre dısı bırakıp adaptör üzerinden çalısıyor muü
En son mad tarafından, Cum Arl 19, 2008 9:04 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 değişiklik yapıldı.
mad
mad
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

İleti LizardKing » Sal Arl 16, 2008 9:26 am

laptop pilini cep telefonu bataryası gibi düsünebilirsin...yani evet devamlı ac baglı çalıstırmak pilini bitirir...
Mobil-Life Toshiba Notebook İzmir Yetkili Servisi
LizardKing
Uzman Üye
Uzman Üye

Re: PİL ???

İleti danube » Cum Oca 23, 2009 11:38 am

mad yazdı:A200 23v sahibiyim bilgisayarımın pil dolu iken yinede adaptörde çalıstırsam pile bir zararı olur muü Bilgisayar sarj olunca pili devre dısı bırakıp adaptör üzerinden çalısıyor muü

Arkadasım bu konuda çesitli söylentiler var herkes kendi fikrini söylüyor. servislerde ciddi bir cevap vermiyorlar (Ben duymadım) bilgisayar pil dolunca zaten bataryanın baglantısını kesiyor yani fisten çalısıyor. sadece sebekeden gelen elektrikte dalgalanma olursa bu dalgalanma bilgisayarına zarar vermesin diye batarya faaliyete geçer. bataryadan biraz enerji çeker sonra düzelince yine batarya baglantısı kesilir. Yani elektrik sebekenden gelen elektrige güveniyorsan bir sorun olmaz. ama sebekende problem olursa batarya o durumda çok çok az zarar görür. Ama bilgisayarın zarar görmez. Hangisini tercih edersen artık Blue_Light_Colorz_02_15
danube
Yeni Üye
Yeni Üye

İleti Fikretxxx » Per Şub 19, 2009 4:28 pm

pilin dolum hakkını her yarıda takısın 5 dolum yarmıs gibi düsün azaltır
Forum Sitemiz açılmıştır Herşey BURDA
http://oyunburda.vampire-legend.com/forum.htm
Fikretxxx
Fikretxxx
Profesyonel Üye
Profesyonel Üye

İleti mad » Cmt Nis 25, 2009 11:41 pm

beni bilgilendirdiginiz için sagolun. En iyisi normal sekilde kullanmak Blue_Light_Colorz_02_18
mad
mad
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

İleti oceaneagle » Pzr Nis 26, 2009 8:29 pm

bu durumda yapabileceginiz en saglıklı yöntem fiste kullanacagınız zaman bataryayı çıkartın .
oceaneagle
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

İleti Asetilsalisilikasit » Pts Nis 27, 2009 7:33 pm

oceaneagle yazdı:bu durumda yapabileceginiz en saglıklı yöntem fiste kullanacagınız zaman bataryayı çıkartın .

Bence bu en saglıksız yöntem;hele de Türkiyenin okyanusvari elektrik dagıtım teknolojisi ve altyapısıyla...Haa sunu da söyleyeyim,ben bilgisayarı alalı 2 yıl olmadı,hep prize takılı kullnaıyorum,pil de takılı,su an prizden çektigimde yarım saat anca gidiyor ama hiçbir zaman pili çıkarıpta kullanmam.
Resim

A200-1AH
Peugeot 207 1.6 HDI
Fujifilm S9500
İtina ile overlok çekilir.
Asetilsalisilikasit
Asetilsalisilikasit
VIP Üye
VIP Üye

İleti oceaneagle » Pts Nis 27, 2009 7:48 pm

Asetilsalisilikasit yazdı:
oceaneagle yazdı:bu durumda yapabileceginiz en saglıklı yöntem fiste kullanacagınız zaman bataryayı çıkartın .

Bence bu en saglıksız yöntem;hele de Türkiyenin okyanusvari elektrik dagıtım teknolojisi ve altyapısıyla...Haa sunu da söyleyeyim,ben bilgisayarı alalı 2 yıl olmadı,hep prize takılı kullnaıyorum,pil de takılı,su an prizden çektigimde yarım saat anca gidiyor ama hiçbir zaman pili çıkarıpta kullanmam.

bataryanın yarım saat gitmesi gayet dogal hem batarya hem elektirik ayn ı anda kullandıgınızdan bataryanın ömrü azalmıs ve dolayısıyla sarz az gidiyor bataryasız kullanırken elbette elektirik kesintisi olursa cihaza zarar verir bunu bataryasız kullanımda gözönünde bulundurmak gerekir bununda çözümü yok degil elbette bu sekilde yani bataryasız kullanacaksanız cihazı kesintisiz güç kaynagı kullanmakta fayda var malum sizinde bahsettiginiz gibi Türkiyede elektiriklerin hali malum. yada sizin yaptıgınız gibi batarya ve elektirik aynı anda kullanabilirsiniz tabi bataryanın ömrü kısalıcaktır bu hususada dikkat etmek gerekir.
oceaneagle
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Re: PİL ???

İleti faxys » Per Tem 02, 2009 9:52 am

ben de 2 yıldır kullanıyorum a200ümü, hiç bataryasını çıkartmadım, artk 15 dakka gitmio bataryam ama yine de türkiyenin dalgalı elektiriğiyle bilgisayarımın zarar görmesini görmektense bataryanın bitmesini tercih ederim yine olsa yine yaparım. bataryayı bence koruyucu gibi düşünmekte fayda var..
faxys
Yeni Üye
Yeni Üye

YEDEK PARÇA

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir